Přechody ve westernovém ježdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adelalas

12.10.2013 14:05
adelalas

XXX.XXX.11.109

Dobrý den, začala jsem jezdit westernově, zatím jsem měla pár tréninků, a mám problém... Když mi trenér řekne, ať přejdu z klusu do kroku, nemám šajna jak to mám udělat (vždy se to nějak povede, já ale nevím jak) prosím, poradíte někdo? A jak se přechází do cvalu? A z cvalu do klusu? Děkuju moc za odpovědi :)

12.10.2013 14:11
twiggy17

XXX.XXX.95.239

Jezdím anglii takže moc nevím,ale někde jsem četla že zastavit => zasednout a přitáhnout ,pobídnout=>trošku povolit a pobídnout :) a když chceš nacválat tak posuneš vnější nohu za podbřišník :)

12.10.2013 19:47
makki

XXX.XXX.36.237

Možná to bude znít blbě, ale co takhle se zeptat rovnou trenéra? Něco jako "chci se ujistit, že jsem to pochopila a dělám to správně". Bude to určitě přínosnější zpětná vazba.

13.10.2013 09:03
stalonek

XXX.XXX.167.99

já se učila že přeneseš váhu (těžiště) dozadu tím, že se mírně zakloníš, a nohy posuneš lehce dopředu, zároveň dáš lehký impulz otěží (nemusí být), ale i v tom záleží na výchově koně, někteří zastaví na přenos váhy, jiní na pobídku a některé nezastavíš ani rvaním otěží.. to co funguje na koně ve stáji kde tě trénují, neznamená že hned musí fungovat i někde jinde.. ale od toho je trenér - ten to naučí tebe, a na tobě je abys to pak naučila svého koně :)

13.10.2013 23:55
bondi28

XXX.XXX.8.42

Tohle je individuální a bohužel někteří koně jsou ježděni rádoby "western", ale vlastně je na nich westernové jen sedlo, či uždění, příp. obojí.

Opravdu se nezpomaluje zasednutím, tak se zastavuje a správně přiježděný westernový kůň zpomaluje na vnitřní nohu - od koně. Nacválání je stejné jak z kroku, tak z klusu - dovnitř záď, vnější noha za podbřišník.

adelalas

16.10.2013 16:37
adelalas

XXX.XXX.11.225

Děkuju vám moc, samozřejmě se trenéra zeptám, ale s nim je to těžký...jen sem se chtěla zeptat jak to chodí "u jinejch" ;) :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík