Nechce chodit z výběhu domů..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2013 18:15
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Prosím o radu. Máme dva koně (6 a 17 let), kteří chodí denně do výběhu. Nikdy nebyl žádný problém, ale poslední dobou (cca dva tři týdny) nechce mladší valach chodit domů. Vždy večer, když jsme šli pro koně, už oba stáli i vrat, ale nyní mladší stojí uprostřed výběhu a když na něj zavoláme, že se jde domů, tak buď stojí a nehne se, nebo se i otočí a jde pryč. Když pro něj dojdu, není problém, neutíká, počká na mě, nechá se v klidu uvázat a v pohodě jde.. Ale samozřejmě mě nebaví pro něj takhle chodit, když ještě nedávno čekali oba pěkně u branky. Pokud odejdu se starším koněm a mladého tam nechám, tak začne za chvíli řehtat a běhat po výběhu a když se pro něj vrátíme, už normálně přijde k bráně. Nevím, v čem je problém a hlavně, jak toto chování vrátit do původního stavu. Ještě doplním, že starší valach ho občas odhání, takže to může vypadat, že nejde kvůli němu, ale tohle dělali vždycky a stejně chodil domů v pohodě.. Díky všem za případnou radu. smajlík

25.10.2013 20:28
lagajure

XXX.XXX.142.102

Kobylka mi to dělala taky :)
Dřív normálně všichni tři čekali u branky, ale teď v poslední době tam někdy stojí jen dva a kobylka se vrtá v trávě. Když ty dva zavřeme, tak se po nich podívá jak odchází do stáje a dál se věnuje své činnosti. Dřív jsem pro ni taky chodila - ochotně se mnou šla, pak jsem se na to vykašlala. Nechávám otevřené dveře do stáje a čekám až dojde sama :) Obvykle tak do 15min dorazí, zaleze do svého boxu a pustí se do žlabu. Tento týden pozoruju, že zase s ostatními čeká u branky. Jsou v režimu celý den venku/na noc box smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík