Kurz kineziotapingu pro jezdce a koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2014 12:40
ditahegerova

XXX.XXX.215.166

Kurz kineziotapingu pro jezdce a koně
17.5.-18.5.2014 Bravantice, Jistebník (Moravskoslezský kraj)

Kinesiotaping je léčebnou metodou, která se zaměřuje na prevenci přetížení pohybového aparátu, jeho léčbou a korekcí. Navíc efektivně ovlivňuje bolest. Používá se především jako doplňková terapie dalších léčebných technik, ale je možné ji použít také samostatně. Tato technika se využívá ve sféře sportovní, při regeneraci a rehabilitaci, a to jak pro jezdce, tak koně.
Metoda je založena na aplikaci pružných pásků (tejpů), díky kterým dochází v postiženém místě k normalizaci svalového napětí, urychlení krevního a lymfatického oběhu. Jejich výhodou je, že mohou zůstat nalepeny i několik dní a přitom vůbec neomezují pohyb.
Kineziotaping může pomoci posilovat ochablé svaly, regeneruje svaly poškozené a namožené, navíc zmenšuje otoky, urychluje hojení kloubních zranění, pomáhá při bolestech všech svalů, šlach, prodlužuje účinky masáží, stabilizuje uvolnění blokády, vyrovnává nesprávné držení těla.

Všichni jste srdečně zváni. Kurz je určen pro všechny. :)

6.2.2014 14:59
ditule28

XXX.XXX.129.22

posouvám

6.2.2014 17:10
kapka

XXX.XXX.224.253

ditule28 napsal(a):
posouvám

Jaká je cena a je domluvené ubytování? dále bych se chtěla zeptat, zd je podmínkou mít tejpy vlastní. Je na to nějaká akreditace nebo je to jen pro osvětu?

7.2.2014 07:36
ditule28

XXX.XXX.129.22

kapka napsal(a):
Jaká je cena a je domluvené ubytování? dále bych se chtěla zeptat, zd je podmínkou mít tejpy vlastní. Je na to nějaká akreditace nebo je to jen pro osvětu?

Dobrý den. Cena celého kurzu za dva dny s praktickou částí, zkouškou a získaným certifikátem je 4 300,- kč a v ceně jsou již započítané tejpy, takže vlastní nepotřebujete a skripta, které vám zůstanou. Ubytování a strava je zajištěna, ale není v ceně kurzu. cena za ubytování na jednu osobu na jeden den je 380,- Kč (spí se v 3-lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, televizí a wifi - zdarma, pokoje jsou hezky zařízeny, je tam čisto) a je to přímo v areálu, kde se bude probírat teoretická část a stravovat. Jak jsem již psala, po absolvování kurzu získáte certifikát k oprávnění provádět tuto metodu. Tento kurz je určen i pro širokou veřejnost, nejenom pro zdravotníky, fyzioterapeuty. Kurz je věnován aplikací tejpů na jezdce (člověka) a koně. Bohužel u nás v ČR není prozatím žádný institut, škola či akreditace pro tejpování zvířat. Alespoň, jsem se k ničemu nedopátrala. Myslím si, že je to docela přínosné školení. Rozhodnutí nechám na Vás, ale jste srdečně vítána. lektorem je Bc. Jan Moravec, Dis. - www.moravec-tejping.cz
V případě zájmu mne kontaktujte na mail - hegerova28@seznam.cz a já vám mohu poslat ještě doplňující informace a přihlášku ke kurzu.
Dita

7.2.2014 22:41
larissa

XXX.XXX.233.164

Dobrý den Dito,
předpokládám, že certifikát je na téma "zúčastnil jsem se kurzu, absolvoval jsem kurz", nic víc, nic míň..........lektora a je zkušenosti osobně neznám, ale zatím jsem první Čech, který se zúčastnil oficiálního kurzu a vzdělávacího systému kinesiotapingu pro koně v Anglii v roce 2013 v rámci Kinesio Taping Association International a vzdělávacího systému od Dr. Kenzo Kaseho.
Monika Plachá

10.2.2014 12:11
ditule28

XXX.XXX.129.22

larissa napsal(a):
Dobrý den Dito,
předpokládám, že certifikát je na téma "zúčastnil jsem se kurzu, absolvoval jsem kurz", nic víc, nic míň..........lektora a je zkušenosti osobně neznám, ale zatím jsem první Čech, který se zúčastnil oficiálního kurzu a vzdělávacího systému kinesiotapingu pro koně v Anglii v roce 2013 v rámci Kinesio Taping Association International a vzdělávacího systému od Dr. Kenzo Kaseho.
Monika Plachá

Dobrý den Moniko.
Ohledně certifikátu jsem to vysvětlila o příspěvek výše. Pan Moravec byl prvním, kdo začal aplikovat a vyučovat tejpování koní u nás v ČR (studoval u pana Stanislava Flandery). Vaše vzdělání a zkušenosti Vám nikdo nebere a nezpochybňuje. Já jsem pouze zprostředkovatel kurzu, nikoliv lektor. Pokud máte nějaké výhrady či dotazy ohledně vzdělání a certifikátů u kineziotapingu, tak bych se spíše obracela na pana Moravce - Tel: +420 721 577 578, E-mail: honza@moravec-consulting.cz, Web: www.moravec-tejping.cz
Já zajišťuji pouze průběh kurzu jako přihlášky, ubytování, stravu a chod kurzu.
Kurz zprostředkovávám, jelikož mě to zájímá a já sama se ho chci zúčastnit.
Děkuji za pochopení a omlouvám se těm, které jsem pohoršila nebo nějak urazila.
Dita

Přidejte reakci

Přidat smajlík