Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2014 10:29
sandraa

XXX.XXX.40.232

Ahojky, moje kobyla prodělala před 2 měsíci flegmonu na LZ. Vet přijel hned ráno jak jsme to zjistili a nasadil antibiotika. Antibiotika kobyla dostávala každý den po dobu 7 dní. Vytekl hnis kobyla přestala kulhat a spadl částečně otok. Kobyle ale zůstal otok na hleznovém kloubu, který hřeje a i šlacha je trochu oteklá. Kobyla je přes den v ohradě a každý den chodíme na procházku na ruce. Na noc nohu namažu a zabandážuju. Ale teď už není vidět žádné zlepšení. Vet doporučil pohyb a říkal, že to může trvat i několik měsíců než noha úplně splaskne smajlík Ve stáji jsme měli i kobylu co měla taky flegmonu a ta to měla do 14 dnů v pořádku. A mám se to hrozně vleče. Máte s tím někdo podobné zkušenosti?

16.3.2014 07:07
sharyk

XXX.XXX.175.14

ahoj, jo řekla bych, že to je normální, někdy to trvá vážně dlouho.. moje kobča měla flegmónu už několikrát, poprvé že přetěžovala nohu (kvůli úrazu na té druhé) a to to bylo vážně peklo, dostala vždycky atb na 7 dní, otok slezl a do 10 dnů to měla znova (takhle se to asi 3x opakovalo!) pak noha zůstala už oteklejší a vychodit to trvalo další 3 měsíce (do boxu bandážování a procházky na ruce)..
pak dostala flegmonu na tu druhou packu a u veta jsem požádala o prodloužení atb (cca na 10 dní), aby se neopakovala ta hrůza, co poprvé a bylo to vážně zaléčené.. a bylo to dobrý, otok slezl, už se nevrátil a noha byla opravdu do 14 dnů splasklá.. a loni v létě měla zase flegmonu (na té první noze), dostávala slabší atb kvůli březosti (nakonec snad 20 dnů), otok vůbec nechtěl splasknout.. a po měsíci a půl už jsem na ní začala jezdit i na krokovky (noha byla pořád trochu oteklá, ale nekulhala a už to ani moc nehřálo) a trvalo další měsíc, než se noha dostala do původního stavu..
jinak s tím vytékáním hnisu.. doktorka mi doporučovala dávat zapařováky se slabým roztokem z betadine asi jen první 3 dny, že to právě zabrání tomu, aby se to provalilo přes kůži a fakt, že se nám to ještě nikdy nestalo

Přidejte reakci

Přidat smajlík