Ahojky, moje kobyla prodělala před 2 měsíci flegmonu na LZ. Vet přijel hned ráno jak jsme to zjistili a nasadil antibiotika. Antibiotika kobyla dostávala každý den po dobu 7 dní. Vytekl hnis kobyla přestala kulhat a spadl částečně otok. Kobyle ale zůstal otok na hleznovém kloubu, který hřeje a i šlacha je trochu oteklá. Kobyla je přes den v ohradě a každý den chodíme na procházku na ruce. Na noc nohu namažu a zabandážuju. Ale teď už není vidět žádné zlepšení. Vet doporučil pohyb a říkal, že to může trvat i několik měsíců než noha úplně splaskne Ve stáji jsme měli i kobylu co měla taky flegmonu a ta to měla do 14 dnů v pořádku. A mám se to hrozně vleče. Máte s tím někdo podobné zkušenosti?
ahoj, jo řekla bych, že to je normální, někdy to trvá vážně dlouho.. moje kobča měla flegmónu už několikrát, poprvé že přetěžovala nohu (kvůli úrazu na té druhé) a to to bylo vážně peklo, dostala vždycky atb na 7 dní, otok slezl a do 10 dnů to měla znova (takhle se to asi 3x opakovalo!) pak noha zůstala už oteklejší a vychodit to trvalo další 3 měsíce (do boxu bandážování a procházky na ruce)..
pak dostala flegmonu na tu druhou packu a u veta jsem požádala o prodloužení atb (cca na 10 dní), aby se neopakovala ta hrůza, co poprvé a bylo to vážně zaléčené.. a bylo to dobrý, otok slezl, už se nevrátil a noha byla opravdu do 14 dnů splasklá.. a loni v létě měla zase flegmonu (na té první noze), dostávala slabší atb kvůli březosti (nakonec snad 20 dnů), otok vůbec nechtěl splasknout.. a po měsíci a půl už jsem na ní začala jezdit i na krokovky (noha byla pořád trochu oteklá, ale nekulhala a už to ani moc nehřálo) a trvalo další měsíc, než se noha dostala do původního stavu..
jinak s tím vytékáním hnisu.. doktorka mi doporučovala dávat zapařováky se slabým roztokem z betadine asi jen první 3 dny, že to právě zabrání tomu, aby se to provalilo přes kůži a fakt, že se nám to ještě nikdy nestalo