Dobrý den, moje kamáradka má 4 letého velmi vysokého valacha.Má sním takový problém ,že tak zvláštně chodí (stejně jako prasata) .Veterináři to viděli a tvrdí ,že se to nasvalením srovná.Máte stím někdo zkušenost? Krom toho ,že takto zvláštně chodí má velký problém zvedat zadní nohy (zvedá je moc vysoko a do boku a hrozně se klepe) Klus a cval je v pořádku.
Video s chůzí zde:
https://www.youtube.com/watch?v=yb_YMCN1Mb4&feature=youtu.be
Zdravím,tady je to krásně popsané od MVDr.Švehlové.
http://dominika-svehlova.cz/nemoci8.php
Děkuji za informace.Ale stále si myslím ,že kohoutí krok to být nemůže.Myslím si ,že by se to projevovalo ve všech chodech.Na jeho problém koukali 2 veterinářia tvrdily ,že nasvalením se to spraví(způsobeno rychlím vzrůstem jelikož koník je hodně vysoký).Bohužel Koník se nedařil obsednout.A myslím ,že to způsobuje tento problém.Jelikož mu i natékají hlezna tak častá práce na lonži je nesmysl.Napadá mě bud skříplý nerv v zádech a nebo ataxie.
wendinkah
napsal(a):
Děkuji za informace.Ale stále si myslím ,že kohoutí krok to být nemůže.Myslím si ,že by se to projevovalo ve všech chodech.Na jeho problém koukali 2 veterinářia tvrdily ,že nasvalením se to spraví(způsobeno rychlím vzrůstem jelikož koník je hodně vysoký).Bohužel Koník se nedařil obsednout.A myslím ,že to způsobuje tento problém.Jelikož mu i natékají hlezna tak častá práce na lonži je nesmysl.Napadá mě bud skříplý nerv v zádech a nebo ataxie.
Dobrý den, ještě loni jsem jezdila koně s kohoutím krokem. Vidím jen jeden rozdíl, ne na stylu chůze, ten je stejný - ale v tom, že byť se jednalo o koně se stabilním výkonem S-T v parkurech, nikdy mu nohy nenatékaly, byla jsem zároveň jeho oška, nebyly nateklé ráno, ani večer, kůň stál jen na boxe a bez výběhu. Jinak styl chůze mají tito dva koně stejný. Pozor kohoutí krok není chodem , který vidíte ve všech chodech, kůň kterého jsem jezdila, jen měl viditelný pouze v kroku, v klusu a ve cvalu nic vidět nebylo. Kůň špatně držel při kování zadních nohou, nebylo to naschvál, ale kovář říkal, že cítí jak ho do nohou bere křeč, kůň padal atd. ale s nohou zásadní problém jinak neměl. Původ německý, holštýn, samozřejmě velký, loni na podzim opět prodán do Německa. Řekla bych, že Němci tuto vadu ve skokovém sportu moc neřeší, šel i za docela velkou sumu sem i zpět. Jestli koni, který ještě není obsednutý natékají nohy řešila bych to rtg, nebo svodnou...není to normální, může to být nějaká vývojová vada, nebo získaná věc a být majitelkou rozhodně bych chtěla vědět jako zátěž a jestli vůbec koni mohu dát.