Dobrý den měl bych dotaz jezdím už delší dobu na koníkovi, který jezdil bez problému, ale teď před třemi měsíci se na ní vrátila jezdkyně, která si ji obsedlala a naučila jí zakladní věci. Ale nějak jí to dlouho nevydrželo a za čtrnáct dní odešla a už se neukázala. A teď kobyla odmíta ostatní hlavně mě jelikož si zase zvykla že na ní chodí ta holčina co jí zná od malička. Ale ať dělám co dělám tak kobyla mě nechce přijmout zpět vyhoupnu se do sedla prvních deset minut jak mylius a pak šlupa na zem a už si sní fakt nevím rády psal jsem ty holčině jak to tedy bude a jaka je situace?? Ale bohužel neodepsala ani slovo tak teď nevím co sní a jestli někdo svás má stimto zkušeností poraďte my prosím jak na ní děkují mám kobylu moc rád a nechci nad ní zlomit meč
Co zkusit join-up a follow up v kruhovce, neboli napojení a následování. Kůň by se měl díky tomu na vás začít dívat jako na "vůdce" u kterého najde klid a bezpečí..
Celkově bych zvyšovala důvěru koni i tím, že bych ho chodila jen tak do výběhu podrbat... ale pozor, pořád vás musí kůň i respektovat - tzn. například aby sám nechodil do vašeho os.prostoru, nekousal nebo se po vás neoháněl hlavou apod.
Kůň vás nikdy nebude brát jako partnera, pokud za ním budete chodit jen kvůli ježdění.
Berte si ho na procházky na ruce, dělejte s ním ze země - nastražte mu různé překážky ve formě kavalet, barelů, plachet...
Dobrý den děkují za odpověď ano určitě to zkusím a každý den od Pondělí do Pátka sní pracují jak ze země tak ze sedla začal jsem sní dělat přirozenou komunikaci ona jí to Jana naučila, ale aj tak my nechce důvěřovat když jsem v sedle. Jinač to zkusím jak jste říkala a plachty barely bez problému a u kavalet tam je to horší jelikož neumí pořádně zvedat nohy.