Trojklanný nerv prosím o radu!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2014 13:47
froliii

XXX.XXX.79.162

Zdravím, prosím o radu!!. Mám kobylu která má headshaking. Po kontrole zubařem, fyzioterapeutem, sedlářem, kovářem vet usoudil že má přecitlivělost a bolestivost trojklanného nervu. Kdykoliv se jí prokrví sliznice v nose začne házet . Síťka na nos pomáhá jen někdy. Prý je to velmi bolestivé onemocnění. Vet nám napsal B compositum a hořčík a když to nezabere tak nasadit cyproheptadine. Prosím o jakoukoliv radu či zkušenost. četla jsem i že nerv se dá přetnout a bolest přestane ale můj vet stím nemá žádnou zkušenost.

16.5.2014 00:29
liva

XXX.XXX.14.42

Budeš muset ještě najít veterináře, který se specializuje na neurologii u koní. Mohl by být v Heřmanově Městci nebo v Brně na VFU.
1. Aby ti opravdu potvrdil, že dochází k neuralgii.
2. Pokud by se provádělo přerušení nervu, musí dotyčný lékař bezpodmínečně vědět kde přesně n.trigeminus hledat.
A to už vůbec nemluvím o ceně za takový zákrok..

17.5.2014 19:07
elaphka

XXX.XXX.199.30

Doporučuji tohle řešit na klinice při VFU Brno. Klinika koní je tu dobře zmáknutá - jen počítejte s tím, že si připlatíte.
Ono říct "hypersensibilita trojklanného nervu" je sice super, ale už jen to, že má nervus trigeminus asi milion větví... taky by Vám kobyla mohla po tomto zákroku přestat hýbat s mimickými svaly hlavy. Takže tenhle zákrok si hodně dopředu promyslet, jestli vůbec se do toho pouštět. A když už, tak po pečlivém vyšetření a vyloučení všech infekčních a jiných možností.

17.5.2014 19:10
elaphka

XXX.XXX.199.30

elaphka napsal(a):
Doporučuji tohle řešit na klinice při VFU Brno. Klinika koní je tu dobře zmáknutá - jen počítejte s tím, že si připlatíte.
Ono říct "hypersensibilita trojklanného nervu" je sice super, ale už jen to, že má nervus trigeminus asi milion větví... taky by Vám kobyla mohla po tomto zákroku přestat hýbat s mimickými svaly hlavy. Takže tenhle zákrok si hodně dopředu promyslet, jestli vůbec se do toho pouštět. A když už, tak po pečlivém vyšetření a vyloučení všech infekčních a jiných možností.

Jen dodám - oči jí někdo prohlížel? Kdysi jsem někde četla, že jedna z možností head-shakingu můžou být i zrakové problémy. Koně si pohazováním hlavy snaží "doostřit" (nemají automatickou akomodaci čočky jako člověk).

Přidejte reakci

Přidat smajlík