amazonka
napsal(a):
Podle toho jak jehříbátko staré. Nejlíp si vyhraje s vrstevníkem, ale to jsi asi slyšet nechtěla. Napiš kolik hříbkovi je.
22 bu bylo 3 měsíce a vrstevníka bohužel nemá,a stále skáče po ponících kteří jsou menší než on,a už mají vydřené chlupy na zádech
na fotce->to je on
a v knížkách jsem nic nenašla ani jak postupovat při výchově což mě štve bo ani na internetu nic ne¨ní=o(
kajca
napsal(a):
22 bu bylo 3 měsíce a vrstevníka bohužel nemá,a stále skáče po ponících kteří jsou menší než on,a už mají vydřené chlupy na zádech
na fotce->to je on
a v knížkách jsem nic nenašla ani jak postupovat při výchově což mě štve bo ani na internetu nic ne¨ní=o(
zkuz ho hlavně drbkat na kohoutku, Campo to úplně zbožňuje, a růžně mu poklepávat na nožičky, a pozor na Vesnu, je stra'šně zlá
kajca
napsal(a):
na fotce->to je on
Já bych učila hříbka, aby si nechal v klidu nasadit ohlávku, uměl se vyčistit, pomalu začít zvedat nožičky. Vše v klidu a po kouskách. Třeba já osobně jsem napřed učila hříbka, že když přijdu, tak drbu (moje to miluje na prdelce a mezi stehýnkama). Když si v klidu nechala šáhnout všude (a nechala se i vyčistit), vzala jsem ohlávku a drbala jí tou ohlávkou. Když se jí nebála v klidu jsem jí nasadila a dál drbala. Hříbě to bralo s klidem. Nohy jsem učila zvedat tak, že když jsem jí šahala na spěnku a ona začala zvedat nožičku (dělala to jenom u pohybu zeshora směrem dolu), řekla jsem nohu a kopýtko trošku přizvedla do vzduchu. Postupně jsem takhle naučila zvedat všechny nohy. Ve třech měsících by se už možná mohl učit, že tlaku ohlávky se netřeba bránit. Až bude starší dopracuješ se k vodění. Pokud jde o čištění moje malá ho tak milovala, že jsem vždy napřed vyčistila hříbátko a pak šla na kobylu. Malá většinou přišla a snažila se mámu vystrčit, abych drbala čištěním ještě jí.
To že skáče na menší poníky je u takového hříbka, který nemá vrstevníka normální, potřebuje si hrát a u nás třeba si poníci většinou hráli s hříbatama ochotně i když to kolikrát byli důstojní pánové a dámy v letech.
Jinak u takových hříbátek je důležitý klid a pomalý postup. Na druhou stranu musíš být důsledná a netolerovat žádné zlozvyky od začátku. Já malou rychle naučila, co znamená NE. Hodilo se mi to v momentě, kdy mi kousala sedlo a tak. Omlouvám se, že je to tak dlouhý, ale já nějak psala a psala. Když budeš mít nějaký dotaz, tak se zeptej, já zase něco napíšu
kajca
napsal(a):
na fotce->to je on
Ještě mě napadlo, jestli můžeš, ber ho s maminou na vycházky (tedy jestli máte v okolí nějaký bezpečný terén). Můžeš ho učit překonávat pangejtky, zvedat nohy nad "kládami" na zemi a tak. Moje malá to zbožňovala.
amazonka
napsal(a):
Ještě mě napadlo, jestli můžeš, ber ho s maminou na vycházky (tedy jestli máte v okolí nějaký bezpečný terén). Můžeš ho učit překonávat pangejtky, zvedat nohy nad "kládami" na zemi a tak. Moje malá to zbožňovala.
amazonce->mno to nebude možné protože jeho matka byla týraná a tak kope a kouše i když už je to lepší.a sama s ní bych nikam nemohla.děkuju t¨za rady jak postupovat při tréninku a nějaké hry které by se daly s ním dělat asi neznate že=o(?
A ještě když on zadní nožky dá na chvilinku v pohodě ale na přední kope a skáče po boxe klidně i po 3 nohách tak to nevím jak ho ot mám odnaučit
ivce-.to ví,m taky neboj:D
kajca
napsal(a):
amazonce->mno to nebude možné protože jeho matka byla týraná a tak kope a kouše i když už je to lepší.a sama s ní bych nikam nemohla.děkuju t¨za rady jak postupovat při tréninku a nějaké hry které by se daly s ním dělat asi neznate že=o(?
A ještě když on zadní nožky dá na chvilinku v pohodě ale na přední kope a skáče po boxe klidně i po 3 nohách tak to nevím jak ho ot mám odnaučit
ivce-.to ví,m taky neboj:D
Člověk bohužel po koni vyžaduje hlavně respekt, s koníkem si nejde hrát podle našich představ. A jestli si s ním budeš chtít hrát podle něj, tak ti jednou skočí na záda, nebo upraví úsměv....
kajca
napsal(a):
to jsem nemyslela,myslela jsem hry třeba s balonem nebo tak jako=o)))
nevim proč by člověk měl čekat až do třech měsícu, a pak ho něco učit. Moje hříbě dostalo ohlávku hned druhý den a třetí už se začalo pomálu naní učit a nožičky jsme zvedali taky od začátku, ve třech měsících krásně zvládal vyjížky s kobylkou kdy jsem ho vedla na ohlávce při kobylce. Nohy dává naprosto skvěle, kdykoliv přijdu do ohrady tak nemusím mít ani ohlávku a zvedni mu je bezproblému.
Můj názor je když čim dřív se začne, tak je vše mnohem jednoduší a méně to toho koně stresuje a je mín rizika že se něco někomu může stát
ivikkk
napsal(a):
kájo, promiň, ale kůň není pes, nemá stejné záliby jako aron, ale na to musíš přijít sema
Ivano sorry ale ty ses o to hříbě rvala od té doby co byla vesna připuštěna nikomu si ho nechtěla dát a tedka hned jak se narodilo si odešla takže ty o tom pomlč a tebe jsem se ani neptala!!!!!co ty o tom můžeš vědět když u něj nejsi?!starej se o svého Kubíčka!!!
kajca
napsal(a):
Jaké hry se dají hrát s hříbětem??prosím poraďte
Pokud byla matka týraná, bude situace asi těžší, ale postupovat by se mělo podobně, jenom s větší obezřetností. Na tu procházku můžete vzít víc koní a spousty hříbat na ně taky nechodí a jsou živí a zdraví. Jinak pokud chceš, můžeš začít hříbka seznamovat s předměty jako uvázaná pet flaška na hraní v boxe, plachta na zemi a tak, pozor na to, co zvládne jeho matka. Nesmí jí to stresovat!! Jinak taky jsem zastáncem, čím dřív se něco hříbek naučí tím líp, ale nelámat to přes koleno. Prostě v klidu, co nabídne. Pokud ti zvedá zadní nohy, ale přední hrabe, tak mu tu přední jenom zvedni a zase polož. Udělej víckrát za sebou. Až bude v klidu. Podrž dýl. Stejně se podle mě ale nevyhneš tomu, že jednou budeš muset vydržet, než přestane skákat, jakmile bude hodný, položit, pochvááálit. To párkrát zopakuješ a on to pochopí
. Tak hodně štěstí s hříbkem i maminkou