Venkovní stáj - problém!!!!!!!!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2006 13:02

Ahojky lidi, mám problém, mám doma 2koníky, ten jeden byl v boxu, ze kterého jsme se rozhodli udělat venkovní stáj a tak jsme tam udělali drobné úpravy a koník je v klidu, dali js,e tam i druhého koníka, který byl zatím ustájen ve zděné stáji. koníci se zdaj být spokojení, až na toho, jak byl ve zděné stáji.Ten si zřejmě nelehne a tak je utahaný a ospalý, nevím, zda ho nevrátit zpět do zděné stáje, ale na druhou stranu je malinko dušný a tak si myslím, že i podohodě s vetem, je tento způsob pro koně lepší. Děkuji za každičkou radu, nápad a zkušenost.
Majda

30.8.2006 19:13

majda napsal(a):
Ahojky lidi, mám problém, mám doma 2koníky, ten jeden byl v boxu, ze kterého jsme se rozhodli udělat venkovní stáj a tak jsme tam udělali drobné úpravy a koník je v klidu, dali js,e tam i druhého koníka, který byl zatím ustájen ve zděné stáji. koníci se zdaj být spokojení, až na toho, jak byl ve zděné stáji.Ten si zřejmě nelehne a tak je utahaný a ospalý, nevím, zda ho nevrátit zpět do zděné stáje, ale na druhou stranu je malinko dušný a tak si myslím, že i podohodě s vetem, je tento způsob pro koně lepší. Děkuji za každičkou radu, nápad a zkušenost.
Majda

Co to je "venkovní stáj"? Těžko se to z tvého příspěvku chápe. Ale napíšu své zkušenosti.
Měla jsem koně, který byl ustájen jízdárenským systémem, tj. téměř celý den v boxe a pak ven na 1-2 hodiny za prací. Přesídlili jsme koně domů do venkovních boxů. Když jsme je následně nechali ve výběhů déle, jak 2 hodiny, tak nestála vyjížďka za nic, protože koně byli unavení. Změna systému se na nich odrazila. Teď jsme po létech udělali další změnu, tj. uzpůsobili jsme výběh tak, aby mohli chodit z boxů kdy se jim zachce. Moje nová kobyla, která byla zvyklá na pastviny, s tím neměla žádný problém. Náš starší koník, o kterém byla řeč i výše, byl taky zpočátku více unavený, protože byl zvyklý den proklimbat v boxe, ale stačilo pár týdnů a všechno se zpravilo a dneska stříhá ušima jako by se nic nedělo.
Takže resume - chce to chvíli času, než si koník na změnu zvykne a pak si i lehne.

30.8.2006 19:37

majda napsal(a):
Majda

vubec bych to neresila - kun je ohrome prizpusobivi a souhlasim s prispevkem prede mnou. Dockej casu kun si zvykne nesmis chtit vse hned. Nasi kone byli taky unaveni ale uz si zvykli a jsou v pohode. Myslim ze venkovni ustajeni je pro kone to nejlepsi co pro ne clovek muze v dnesni dobe udelat. Moc tomu fandim.

30.8.2006 20:59

ksim napsal(a):
vubec bych to neresila - kun je ohrome prizpusobivi a souhlasim s prispevkem prede mnou. Dockej casu kun si zvykne nesmis chtit vse hned. Nasi kone byli taky unaveni ale uz si zvykli a jsou v pohode. Myslim ze venkovni ustajeni je pro kone to nejlepsi co pro ne clovek muze v dnesni dobe udelat. Moc tomu fandim.

venkovní ustájení je nejlepší. Mam tak svý 4 koně a je to celkem ok. Jsou zdravý, vytrvalý a spokojený. Zvyknou si, to se neboj, a myslim ze i celkem rychle. Otazkou je ale take krmení-čím je přikrmujes, kolikrát denne a jakou mají zatez. Je potreba to rozumne spojit. Preji krasny den

31.8.2006 21:10

evush2010 napsal(a):
venkovní ustájení je nejlepší. Mam tak svý 4 koně a je to celkem ok. Jsou zdravý, vytrvalý a spokojený. Zvyknou si, to se neboj, a myslim ze i celkem rychle. Otazkou je ale take krmení-čím je přikrmujes, kolikrát denne a jakou mají zatez. Je potreba to rozumne spojit. Preji krasny den

No venkovní stájí myslím box, ze kterého jsme vysadlily dveře a natáhli ohradník, tudíž je to taková dřevěná bouda, která se na noc nezavírá a koně mohou kdykoli ven nebo dovnitř. Jak se jim zrovna chce.Maj před tím asi hektroví vyběh.Krmím je trávou a dávám jim teť malinko ovsa, aby se dobře přizpůsobily zimě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík