kessidis
napsal(a):
Prosím nevíte někdo jak je to s penalizací podle tabulky A a C ? Hledám všude možně a pokažde nacházím něco jiného a hlavně jiný počet trestn.bodů. Ví někdo jak to přesně je? Dokonce i otázky a opovědi jsou pokažde jiné. Díky za rady
Mám ještě 1 dotaz jak je to s pomocnými otěžemi?Patří tam i chambon, gogue, vyvazovací gumy.....?
kessidis
napsal(a):
Prosím nevíte někdo jak je to s penalizací podle tabulky A a C ? Hledám všude možně a pokažde nacházím něco jiného a hlavně jiný počet trestn.bodů. Ví někdo jak to přesně je? Dokonce i otázky a opovědi jsou pokažde jiné. Díky za rady
ahoj v tabulce A se vyznám ale v C moc ne....
1) skození překážky -4 tr. body
2) šlápnutí do vodního příkopu 4tr.
3) pád - vyloučení
4) překročení limitu 1tr. za 4 sekundy (1/4 za sekundu)
5) vybočení, neposlušnost - 4tr. body
*fotka z licence (já a Gity
)
kailuska
napsal(a):
ahoj v tabulce A se vyznám ale v C moc ne....
1) skození překážky -4 tr. body
2) šlápnutí do vodního příkopu 4tr.
3) pád - vyloučení
4) překročení limitu 1tr. za 4 sekundy (1/4 za sekundu)
5) vybočení, neposlušnost - 4tr. body
*fotka z licence (já a Gity
)
DÍKY za to A.
takže už to máš za sebou jaké byly zkoušky ZZVj? Co testy těžké?
kessidis
napsal(a):
DÍKY za to A.
takže už to máš za sebou jaké byly zkoušky ZZVj? Co testy těžké?
u mě ZZVJ proběhlynejprve strašným stresem před, když sednu na koníka všechno ze mě spadne a je mi fajn, drezurka bez problémů, nejde o to zajet nějakou 100% drezuru, porota kouká jen na tvůj sed v základních chodech a na vedení koníka, největší chybou bylo cval v kuru kontracvalem bez opravy !!
Parkurek prostě bez problémů, na tom nevypadl nikdo a hlavně jsou to pro človíčka který si chce dělat licenci psí skoky ...
testy jsou pro koňáka, ktzerý je u koní pravidelně hračkou, základní pravidla jezdeckého sportu, něco z parkuru a drezury, pak taky ošetřování koně, taky nějaká nemoc, vzdálenost kavalet, zkratky... 35 otázeček, já jsem v testech měla špatně jedinou otázku a ta se právě týkala tabulky C
tu jsem si nezapamatovala dodnes... jinak v testu musíš přemýšlet nad čísly, protože v přehledech pod otázkou : vzdálenosti kavalet v kroku není 80-100 jak většinou píší přehledy ale např 90-110 popř. 70-90, nic není špatně ale většinou marně hledáš přesnou odpověď jako v přehledech tak pozor !!
jinak ti držím palečky a pokud bys potřebovala ještě něco vědět ozvi se
kessidis
napsal(a):
Ahojda, taky si v říjnu dělám licenci... Nějak zvlášť se toho nebojím, přinejhoršim si to za půl roku zopakuju
. Teda vlastně se drobet bojím drezurky, al to se nějak poddá
Piště zkušenosti ať se psychycky připravím
Papa Skippka
skippka
napsal(a):
Ahojda, taky si v říjnu dělám licenci... Nějak zvlášť se toho nebojím, přinejhoršim si to za půl roku zopakuju
. Teda vlastně se drobet bojím drezurky, al to se nějak poddá
Piště zkušenosti ať se psychycky připravím
Papa Skippka
taky se na to chystám
na jaře
přez zimu budem s kobylkou pořádně trénovat, musim jí odnaučit aby skákala z taký rychlosti
kessidis
napsal(a):
Co se týče té penalizace, tak podle A už to bylo vysvětleno. Vcelku správně, až na to, že za překročení stanoveného času už se trestné body započítávají celé, tzn. za každou započatou čtvrtou sekundu 1 trestný bod, na 1/4 tr.bodu už se nepočítá (příklad. - přetáhněš-li stanovený čas o 5 sekund, obdržíš k výsledným trestným bodům další 2 za čas)... A u vodního příkopu se chyba počítá pouze při doskoku, tzn.pokud kuň do příkopu šlápně při odskoku není toto penalizováno....
Co se týče C, tak tam se trestá pouze časem, trestné body se neudílí, ale k výslednému času se penalizace připočte v sekundách:
zastavení, neposlušnost - žádné trestné body, jezdec se sám trestá časem když musí skok znovu najíždět. Třetí neposlušnost však vylučuje
poboření, shození překážky - 4 sekundy
šlápnutí do vody, nebo došlap na pásku - 4 sekundy
(Pozor!! Jede-li se dvoufázový parkur s 1.fází podle stupnice A a druhou fází podle C, pak šlápnutí do vody nebo na pásku v druhé fázi se trestá 3 sekundami, nikoliv čtyřmi)
Janda
janda
napsal(a):
Co se týče té penalizace, tak podle A už to bylo vysvětleno. Vcelku správně, až na to, že za překročení stanoveného času už se trestné body započítávají celé, tzn. za každou započatou čtvrtou sekundu 1 trestný bod, na 1/4 tr.bodu už se nepočítá (příklad. - přetáhněš-li stanovený čas o 5 sekund, obdržíš k výsledným trestným bodům další 2 za čas)... A u vodního příkopu se chyba počítá pouze při doskoku, tzn.pokud kuň do příkopu šlápně při odskoku není toto penalizováno....
Co se týče C, tak tam se trestá pouze časem, trestné body se neudílí, ale k výslednému času se penalizace připočte v sekundách:
zastavení, neposlušnost - žádné trestné body, jezdec se sám trestá časem když musí skok znovu najíždět. Třetí neposlušnost však vylučuje
poboření, shození překážky - 4 sekundy
šlápnutí do vody, nebo došlap na pásku - 4 sekundy
(Pozor!! Jede-li se dvoufázový parkur s 1.fází podle stupnice A a druhou fází podle C, pak šlápnutí do vody nebo na pásku v druhé fázi se trestá 3 sekundami, nikoliv čtyřmi)
Janda
No teda to jsou zase změny, takže pro kavalety v kroku už neplatí vzdálenost 80-100cm? A pro klus 120-140cm? Taky váhám s otázkou napájení koní- co je správné max.25l nebo až 40 l.za den?Vím, že to záleží na počasí,koni...ale co napsat do testu?
kessidis
napsal(a):
Ahojda teď jsem akorát přijela ze ZZVJ. Mám velikou radost, že jsem je udělala... Tak sem dávám nějaké fotky.
(Já a Sahib)
skippka
napsal(a):
Ahojda teď jsem akorát přijela ze ZZVJ. Mám velikou radost, že jsem je udělala... Tak sem dávám nějaké fotky.
(Já a Sahib)
Zuzka a Darma
skippka
napsal(a):
(Já a Sahib)
Petra a Sahib
kessidis
napsal(a):
tak se podívej na čjf do pravidel, konkrétně v pravidlech strana 27 a 25
kessidis
napsal(a):
No teda to jsou zase změny, takže pro kavalety v kroku už neplatí vzdálenost 80-100cm? A pro klus 120-140cm? Taky váhám s otázkou napájení koní- co je správné max.25l nebo až 40 l.za den?Vím, že to záleží na počasí,koni...ale co napsat do testu?
Dle práce, plemene, počasí, věku 40 - 60 litrů denně
kessidis
napsal(a):
Tak dnes jsem úspěšně dokončila licenci jezdce a musím konstatovat, že to bylo až podezřele lehké ![]()