Drbání - věčný problém???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2006 20:44

Ahojky mám kobylku haflinga, když jsme jí koupili měla rozdrbanou hřívu a ohon a tak sme po dohodě s vetem úplně ostříhaly kořen ocasu (nechaly tam pír žíní na odhánění much) a úplně u krku hřívu. Teď má kobylka hřívu cca 40 cm dlouhou a ocas užcelekm odrostlo , přestala se drbat a vše připadalo v pořádku. Čas od času jsem jí natřela Neocidolem (proti svrabu) cca 1x za měsíc. A ravidelně 2x do roka odčervujeme pastou.
A teď asi před týdnem to vše začalo znova kobyla začala drbat hřívu a ohon a k tomu se přidal i hřebec (který když sme ho kupovali zároveň s kobylou a i po celou dobu léčení kobyly se vůbec nedrbal) sice ne v takovém rozsqahu ale drbe se.
Kobyla se drbe na kohoutku, v okolí ledvin a na kořeni ocasu a hřebec pouze na kořeni ocasu .
Poradíte jak vyřešit tento problém??Nebo jakékoli zkušenosti , jo koníci nejsou muchaři!díky

22.9.2006 21:40

holkaodkoni napsal(a):
Ahojky mám kobylku haflinga, když jsme jí koupili měla rozdrbanou hřívu a ohon a tak sme po dohodě s vetem úplně ostříhaly kořen ocasu (nechaly tam pír žíní na odhánění much) a úplně u krku hřívu. Teď má kobylka hřívu cca 40 cm dlouhou a ocas užcelekm odrostlo , přestala se drbat a vše připadalo v pořádku. Čas od času jsem jí natřela Neocidolem (proti svrabu) cca 1x za měsíc. A ravidelně 2x do roka odčervujeme pastou.
A teď asi před týdnem to vše začalo znova kobyla začala drbat hřívu a ohon a k tomu se přidal i hřebec (který když sme ho kupovali zároveň s kobylou a i po celou dobu léčení kobyly se vůbec nedrbal) sice ne v takovém rozsqahu ale drbe se.
Kobyla se drbe na kohoutku, v okolí ledvin a na kořeni ocasu a hřebec pouze na kořeni ocasu .
Poradíte jak vyřešit tento problém??Nebo jakékoli zkušenosti , jo koníci nejsou muchaři!díky

Někdy to dělají koně s nudy jako zlozvyk .Pokud je máš celodenně venku a mají elektrický ohradník nemají se kde rozdrbat

23.9.2006 08:30

holkaodkoni napsal(a):

Jestli chceš opravdu zjistit,proč se kobyla drbe,dej vyšetřit její trus.Odčervovat totiž 2 x ročně je žalostně málo....

23.9.2006 08:44

jaruska napsal(a):
Jestli chceš opravdu zjistit,proč se kobyla drbe,dej vyšetřit její trus.Odčervovat totiž 2 x ročně je žalostně málo....

Jaruško já si nemyslím že je to žalostně málo odčervuji také tak 2 x do roka už 9 let a vpoho . Pokud by se střevní paraziti ukazali tak znovu odčervím po 3 měsících. V tomto období je možné, že se koník bude drbat mění se mu totiž srst mě to koně dělávají také, ale hlavně na jaře . Firma Kof -enze dělá přípravek přímo do hřívy koník se ti pak nedrbe. Napiš ještě jakou pastou odčervuješ a zda měníš pasty .

23.9.2006 16:40

dita33 napsal(a):
Jaruško já si nemyslím že je to žalostně málo odčervuji také tak 2 x do roka už 9 let a vpoho . Pokud by se střevní paraziti ukazali tak znovu odčervím po 3 měsících. V tomto období je možné, že se koník bude drbat mění se mu totiž srst mě to koně dělávají také, ale hlavně na jaře . Firma Kof -enze dělá přípravek přímo do hřívy koník se ti pak nedrbe. Napiš ještě jakou pastou odčervuješ a zda měníš pasty .

ahojky používám především Panacur a to střídám s Nerdomede a Egui.díky za odpověď

25.9.2006 06:55

holkaodkoni napsal(a):

dovolím si nesúhlasiť s tým, že by to mohlo byť celkom normálne, lebo koník v tomto období mení srsť. Už dva roky sa totiž s takýmto niečím trápime a tak to nevidím len na také jendnoduché riešenie. Odčervovanie dva krát do roka sa mi zdá noazaj málo. Odčervujeme 3 x do roka, vždy striedame pastu a div sa svete po minulotýždňovom vyšetrení trusu sme sa dozvedeli, že vajíčkam škrkaviek to veľmi neublížilo. Takže odčerviť a po 14 dňoch znova a dať urobiť rozbor trusu. Okrem toho sme dali urobiť rozbor krvi a taktiež sme dali urobiť ster z postihnutého miesta. Ak by som Ti mohla poradiť v prvom rade poriadne odčerviť, ale ešte predtým daj urobiť rozbor trusu.
Z kozmetických prípravkov je veľmi dobrý Sanix od Veredusu.
Ale hlavne nám pohohol Imaverol, ktorý je určený na kožné problémy, plesne a veci podobné. Je sice drahší a zoženieš ho len u veterinára, ale ver tomu, že sa to naozaj oplatí.

26.9.2006 09:23

holkaodkoni napsal(a):
ahojky používám především Panacur a to střídám s Nerdomede a Egui.díky za odpověď

z mého pohledua dle lab. co jsma si nechali dělat je ze šech past nejúčinější NOROMECTIN-ale musí se to střídat-nesmí koně dostávat pořád to samý-pak by stačilo 2* do roka-

Přidejte reakci

Přidat smajlík