Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2006 16:35

Jaký je rozdíl mezi provazovou a parelli ohlávkou??

25.9.2006 19:11

karwen napsal(a):

to je podle mě stejný..Provazovka=parelka ,nebo ne?

25.9.2006 20:20

sejtanek napsal(a):

No, snad až na to, že Parelli není vynálezcem, ale ,,jen" uživatelem a popularizátorem zmíněné ohlávky - ta je asi starší než on sám.

25.9.2006 22:14

sejtanek napsal(a):

Já nevim, jedna paní mi říkala že je mezi nima rozdíl, ale neříkala jakej, navíc když máte Equichannel - inzerci, ohlávky jsou tam taky rozděleny i na provazové a parelli...

26.9.2006 06:16

karwen napsal(a):
Já nevim, jedna paní mi říkala že je mezi nima rozdíl, ale neříkala jakej, navíc když máte Equichannel - inzerci, ohlávky jsou tam taky rozděleny i na provazové a parelli...

Jediný rozdíl vidím v materiálu Parelka je taková tvrdší

26.9.2006 07:30

karwen napsal(a):

Parelliho ohlávka je dělaná přímo na jednoho koně s přesně vyrobenými uzlíky tak, aby působili na akupresurní body daného zvířete ..
kdežto provazovku si můžeš umotat sama, ale pořád je to jen obyčejná ohlávka ..
parellka se začalo říkat slengově kdejaké takovéto provazové ohlávce, přitom je to označení nepřesné .. snad jsem to napsala dobře :-)

26.9.2006 08:07

cerridwen napsal(a):
Parelliho ohlávka je dělaná přímo na jednoho koně s přesně vyrobenými uzlíky tak, aby působili na akupresurní body daného zvířete ..
kdežto provazovku si můžeš umotat sama, ale pořád je to jen obyčejná ohlávka ..
parellka se začalo říkat slengově kdejaké takovéto provazové ohlávce, přitom je to označení nepřesné .. snad jsem to napsala dobře :-)

To s akupresurními body je blbost a vymyslel to někdo v Čechách. Ohlávku, která je zvaná "parelka", používali maďarští Čikošové dlouhá staletí, ale objevuje se i v jihoamerických státech. Parelli ji jen proslavil a vylepšil kvalitním materiálem.
Jelikož je ta ohlávka z provazu, můžeš ji nazvat též "provazovka". Ne každá provazová ohlávka je však "parelka", jsou různé tvary. Na obrázku je Parelka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík