Koně, kteří žijí jen jedno léto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.5

Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

Tohle spis vyresi vychova chovatelu nez boj proti transportum. Jde zrejme o haflingy. Pokud chovatel dostane za kazdou brezi klisnu dotace, je jasne ze pripousti a pripousti... Mela by se zavest povinna registrace a kontrola prodeje hribat. Pripadne zalozit organizaci, ktera by neelitni jedince nabizela rekreacnim jezdcum po cele Evrope. Dlouhe transporty uz budou snad brzy v EU zakazany v ramci welfare zvirat.
Jinak toto se netyka jen koni, s telaty, ovcemi a dalsimi zviraty se zachazi stejne a pro me mezi nimi neni rozdil. Nekteri vedci tvrdi, ze prase je inteligentni jako pes, ale protoze neni krasne jako kun, nikoho zachazeni s nim netrapi....

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

ahojky, napis mi prosim te vic info a samozrejme i petici.... znam spostu lidi co to podepisou! chudinky konicci, sama mam pulrocni hribe... je to hrozny.... megxxx@centrum.cz

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.114

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ahojky, napis mi prosim te vic info a samozrejme i petici.... znam spostu lidi co to podepisou! chudinky konicci, sama mam pulrocni hribe... je to hrozny.... megxxx@centrum.cz

aarve@seznam.cz - prosím o petici

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 12:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.43

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
aarve@seznam.cz - prosím o petici

vrabelovi@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.66

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
vrabelovi@seznam.cz

pošli mi taky prosím petici a info co a jak bipunka@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.146

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
pošli mi taky prosím petici a info co a jak bipunka@seznam.cz

Podívejte se na : www.svobodazvirat.cz/cestanasmrt-koneleto.html

Tam je o tomto více

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 13:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

Podle jména řezníka předpokládám, že se jedná o Rakousko, jo? A přitom zájem o haflingy celkem stoupá, já sama bych jednoho chtěla. Jenže v tomhle trošku nefunguje trh, je jednodušší sebrat dotaci a ještě peníze za maso, než koně tři roky živit, najezdit a prodat s rizikem, že nenajde kupce.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.208

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

Ahoj, taky bych tě poprosila o petici. A kam ji pak mam poslat? katkakarchnakova@atlas.cz

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

Je to smutné, ale nechápu, kde jste přišli na to, že:
"Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě. " ??? Není snad ani fyzicky možné, že by 4 měsíční hříbě (haflinga ?) uneslo dospělého člověka. A že by s ním šlo na vyjížďku ??? Asi těžko ....

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.61

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je to smutné, ale nechápu, kde jste přišli na to, že:
"Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě. " ??? Není snad ani fyzicky možné, že by 4 měsíční hříbě (haflinga ?) uneslo dospělého člověka. A že by s ním šlo na vyjížďku ??? Asi těžko ....

Kolik myslíte, že by mě stálo, kdybych koupila hříbě na jatkách?

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.154

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kolik myslíte, že by mě stálo, kdybych koupila hříbě na jatkách?

Nevím kolik za hříbě ale já koupil pony kobču za 500.má zkušenost

Neregistrovaný uživatel

21.10.2005 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.26

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevím kolik za hříbě ale já koupil pony kobču za 500.má zkušenost

Ctěla bych se zeptat, jak koupit koně z jatek???? Jsou v ČR nějaká koňská jatka???

Neregistrovaný uživatel

22.10.2005 10:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.166

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

taky podepisuji kde co ale je to k.....
je lidí co by chtěli koně mohli by ho uživit,ale nemají peníze na koupi protože lidé za koně chtějí vytřískat co nejvíc já měla štěstí mám 2koně a oba od jiného majitele jsou zdraví a dostala jsem je zadarmo.majitele byly ve finanční tísni.koně se maj skvěle a majitele jsou spokojení,že jsou u mě.vůbec bych zakázala koně na jatka....

Neregistrovaný uživatel

22.10.2005 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
taky podepisuji kde co ale je to k.....
je lidí co by chtěli koně mohli by ho uživit,ale nemají peníze na koupi protože lidé za koně chtějí vytřískat co nejvíc já měla štěstí mám 2koně a oba od jiného majitele jsou zdraví a dostala jsem je zadarmo.majitele byly ve finanční tísni.koně se maj skvěle a majitele jsou spokojení,že jsou u mě.vůbec bych zakázala koně na jatka....

Lidé chtějí za koně vytřískat co nejvíc??? Zatímco ty, kdybys byla chovatelka, tak rozdáváš hříbata zadarmo, že?

Neregistrovaný uživatel

22.10.2005 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.196

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
taky podepisuji kde co ale je to k.....
je lidí co by chtěli koně mohli by ho uživit,ale nemají peníze na koupi protože lidé za koně chtějí vytřískat co nejvíc já měla štěstí mám 2koně a oba od jiného majitele jsou zdraví a dostala jsem je zadarmo.majitele byly ve finanční tísni.koně se maj skvěle a majitele jsou spokojení,že jsou u mě.vůbec bych zakázala koně na jatka....

Zakázala bys koně na jatka.
Takže když dáš jateční cenu, můžem ti všecky nemocné, staré a nezvladatelné koně skládat na dvůr?
Ono totiž uspání a kafilerka můžou být pro někoho docela pálka. Cena cca 8 Kč/kg, mám-li 700kg mamutky, tak jeden 5.600 minimálně. A přihodit se může kdykoliv cokoliv. Dneska kůň zdravý, zítra se zlomenou nohou, třeba.
Kolik lidí ho dá uspat a okamžitě ty prachy zaplatí? Kafilerka na dluh nejezdí, musíš dát na ruku. A odvézt se to musí co nejdřív, nebo se veterinární správa zblázní a ještě dostaneš pokutu za obecné ohrožení zdraví.
Nejsem alibista, ale realista.
Máš lepší řešení?

Neregistrovaný uživatel

22.10.2005 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.106

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
taky podepisuji kde co ale je to k.....
je lidí co by chtěli koně mohli by ho uživit,ale nemají peníze na koupi protože lidé za koně chtějí vytřískat co nejvíc já měla štěstí mám 2koně a oba od jiného majitele jsou zdraví a dostala jsem je zadarmo.majitele byly ve finanční tísni.koně se maj skvěle a majitele jsou spokojení,že jsou u mě.vůbec bych zakázala koně na jatka....

A jak k tomu příjdou třeba krávy??? Nebo ovce??? Co???? Viděli jsme někdy jak krásné oči má jakovice jersey??? To je jako mrkací pana a tam by to šlo???

Neregistrovaný uživatel

22.10.2005 19:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.106

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

A neříká se "liščí hlava" ale "štičí hlava"

Neregistrovaný uživatel

22.10.2005 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.69

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mnoho hříbat bývá zabíjeno na jatkách, ačkoli jsou zdravá.
Hubený, světle hnědý kůň ještě jednou klátí nohama na vykachličkované podlaze, jakoby chtěl utéci. Probodnutí krku ukončí jeho krátký život. Stejně jako ostatní zvířata i hříbata na jatkách umírají vykrvácením.
Řezník vysvětluje: „Z deseti narozených hříbat jich jde osm na jatka, protože na jezdectví a chov jich je potřeba mnohem méně“
Na jatka přijelo hříbě s klisnou, protože samotné mladé zvíře by šlo těžko. Mladý hřebeček se ještě pokouší sát od matky, ale je vytahován ven a zůstává sám s řezníkem. Zařehtá, je nervózní. Klisna na voze se k němu snaží dostat. „Někdy hledá své hříbě několik dnů,“ říká majitel.
„Samozřejmě je škoda každého mladého zvířete, které musí zemřít,“ tvrdí řezník, „také prasata nejsou moc stará, když jsou porážena.“ Neříká to ironicky, ale velmi vážně.
Poslední malý hřebec, který zde dnes bude zabit, je jen 4 měsíce starý a už splnil svou povinnost - sezónní vození turistů na svém hřbetě.

„Je téměř nemožné, aby se chovateli splnil jeho sen o narození „elitního hříběte“, vysvětluje A. G. Gothe, která vykupuje koně od řezníků. „Správný kůň musí mít „liščí barvu“, sněhobílou hřívu a ocas. Pak má hodnotu minimálně 15 000 Euro.“
Jen málo koní vyhovuje tomuto ideálu. Jak říká rakouský majitel koní, asi 96 % hřebců a 80% klisen těmto kriteriím neodpovídá a jdou na jatka. Každý hřebec také může být levně prodám na aukci. Jezdci a chovatelé tam výhodně kupují koňskou elitu. Obchodníci s dobytkem kupují nejlevnější koně pro italská jatka, kde je maso hříbat považováno za delikatesu.
Pro hříbata to znamená dlouhý transport, málo krmení a jatka. Tam se vystrašená zvířata snaží utéct pracovníkovi, který je chce omráčit omračovací pistolí a musí zasáhnout přesné místo v mozku. Ačkoli každé hříbě několikrát zastřelí, třepou se zvířata ještě při zavěšení na pás a vykrvácení.
Vždy na jaře se znovu narodí mnoho hříbat. Krátce po narození klisny znovu zabřeznou, aby po 11 měsících březosti mohli porodit další koně, určené na jatka. A tak stále znovu a znovu a znovu........

Doufáme, že společně s Vámi se nám podaří tyto kruté transporty zastavit.

pokud chcete napište mi e-mailovou nebo normální adresu a já vám pošlu petici proti tomuto, nic víc s tím asi zatím nemůžem dělat, ale čím víc nás bude tím líp, a pokud někdo víte o někom kdo do toho může mediálně rejpnout tak sem s ním

Kde jsi vzala tuhle slátaninu a zhovadilost? To zplodila nějaká chorá mysl nějakého "ochranáře" všeho co se dá medializovat?

Ještě jsem nikdy neviděl že by udělali něco jiného než předkládali lidem takovéhle hrůzostrašné články,které plodí při pojídání hamburgrů od McDonadalda.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2005 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kde jsi vzala tuhle slátaninu a zhovadilost? To zplodila nějaká chorá mysl nějakého "ochranáře" všeho co se dá medializovat?

Ještě jsem nikdy neviděl že by udělali něco jiného než předkládali lidem takovéhle hrůzostrašné články,které plodí při pojídání hamburgrů od McDonadalda.

na jatka bych zdravá, mladá zvířata nedávala jen proto že jsou nestandartní. Tohle samozdřejmě platí u všech zvířat, nejen u koní. nemám nic proti zabíjení zvířat za účelem potravy( i když jsem vegetarián), vadí mi to hnusné zacházení. A to nejen při jatkách ale třeba u dojnic, nebo slepic- namačkané na malém prostoru, krmeny fujtajbly aby toho ze sebe vymáčkly co nejvíc a pak když se jejich organismus vyčerpá tak šup do klobásek. Je to nechutné co dokáže člověk těm zvířatům udělat pro peníze.
Ája

Neregistrovaný uživatel

23.10.2005 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kde jsi vzala tuhle slátaninu a zhovadilost? To zplodila nějaká chorá mysl nějakého "ochranáře" všeho co se dá medializovat?

Ještě jsem nikdy neviděl že by udělali něco jiného než předkládali lidem takovéhle hrůzostrašné články,které plodí při pojídání hamburgrů od McDonadalda.

lidé kteří se ochranou zvířat zabývají tak jak mají s nejlepším svědomím maso nejí a často ani produkty ze zvířat-pro info.Takovéhle hrůzostrašné věci se opravdu dějí a kdo nevěří jen zavírá oči-tak jako všichni co nejsou schopni si zvíře sami ulovit (příp. vychovat) a zabít a jedí "jen" maso

Neregistrovaný uživatel

24.10.2005 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.196

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
na jatka bych zdravá, mladá zvířata nedávala jen proto že jsou nestandartní. Tohle samozdřejmě platí u všech zvířat, nejen u koní. nemám nic proti zabíjení zvířat za účelem potravy( i když jsem vegetarián), vadí mi to hnusné zacházení. A to nejen při jatkách ale třeba u dojnic, nebo slepic- namačkané na malém prostoru, krmeny fujtajbly aby toho ze sebe vymáčkly co nejvíc a pak když se jejich organismus vyčerpá tak šup do klobásek. Je to nechutné co dokáže člověk těm zvířatům udělat pro peníze.
Ája

Plácáš nesmysly Ájo. Třeba u dojnic ...
Já chovám dojnice. A chtěla bych se někdy mít aspoň pár dní jako moje dojnice. Vysoká, vzdušná stáj; volné ustájení, boxová lože denně dostýlaná množstvím slámy. Denně přistýlaná i hnojná chodba, denně se vyhrnuje hnůj. Délka krmného žlabu dvojnásobná, než určuje norma, kráva si sama vybere, kde a co bude žrát, kdy a kolik.
Tomu odpovídá užitkovost téměř 10.000 litrů za laktaci, problémy s končetinami nulové. Jediné, co se po krávě chce, aby 3x denně došla na dojírnu se podojit a pokud možno dala 1x ročně tele.
Ta kráva má vypočítanou krmou dávku ve vysoké kvalitě - vymačkávat se z ní nic nedá ( nedáš-li dobré podmínky, nemáš užitkovost, stresované zvíře dojit nebude); celý život jen žere, leží, spí v suchu ( jsou čisťounké), 3x denně se podojí a 1x ročně rodí a o nic se nestará.
Kdežto já chodím do práce - spoluživím rodinu; když přijdu z práce, zase pracuju - starám se o rodinu. Dítě porodím a do dospělosti se o něj starám.
Kráva se o sebe nestará - je o ni postaráno, ani se svým mládětem nemá žádné starosti. Až přestane fungovat; je-li nemocná - je utracena; je-li zdravá, jede na jatka; kde trvá max. den, než je zabita.
Mne čeká co, až budu stará a nemocná? Když mi bude tak zle, že budu chtít umřít; budou mne klidně trápit dál, ikdyž já nebudu chtít. Protože člověk, ikdyž už bolestma nemůže vydržet a prosí o smrt, se holt na rozdíl od zvířete utratit nesmí.
Máš Ájo, o dobytku informace asi 50 let staré. Nebo to odpovídá nějakým nablblým ochranářským článkům.
Já v příštím životě chci být svou vlastní krávou, koněm nebo psem :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík