Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.2.2006 08:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.77

Ahoj lidičky.

Dávám nyní své kobylce Jitrocelový sirup a hezky zabírá a tak mě napadlo, že bych si ho mohla třeba sama v létě vyrobit.

Pradědeček si ho prý dělal a v zimě ho po lžičkách užíval. Tak jsem si říkala, že mít nějakou velkou láhev, kdyby byl koník někdy zase kašlající, by nebylo špatné. Ale bohužel si nikdo nepamatuje, jak se vyrábí. Přece jen v lékárně to není zadarmo a když to má užívat kůň, tak je to za chvíli pryč a kupovat stále po malých lahvičkách, není zrovna ekonomické.

Proto se obracím tady na dobré lidi, zda někdo náhodou neznáte recept. Myslím, že by to mohlo zajímat i více lidí, nemám pravdu?

Díky!
Lucky

Neregistrovaný uživatel

25.2.2006 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.92

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj lidičky.

Dávám nyní své kobylce Jitrocelový sirup a hezky zabírá a tak mě napadlo, že bych si ho mohla třeba sama v létě vyrobit.

Pradědeček si ho prý dělal a v zimě ho po lžičkách užíval. Tak jsem si říkala, že mít nějakou velkou láhev, kdyby byl koník někdy zase kašlající, by nebylo špatné. Ale bohužel si nikdo nepamatuje, jak se vyrábí. Přece jen v lékárně to není zadarmo a když to má užívat kůň, tak je to za chvíli pryč a kupovat stále po malých lahvičkách, není zrovna ekonomické.

Proto se obracím tady na dobré lidi, zda někdo náhodou neznáte recept. Myslím, že by to mohlo zajímat i více lidí, nemám pravdu?

Díky!
Lucky

Recept neznam, ale umim pouzivat google, takze treba tady:

http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNLQMMCOP&id_kategorie=JNLPIRG5

Neregistrovaný uživatel

25.2.2006 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.142

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Recept neznam, ale umim pouzivat google, takze treba tady:

http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNLQMMCOP&id_kategorie=JNLPIRG5

Jitrocelový ( nebo i jiná bylinka) sirup dělávám tak, že čerstvou bylinku, nakrájím( nerez nožrm) a do lahve vrstvím sukr a bylinku. Po 3 dnech vyluhovanou šťávu přecedím , dám tam tabletku celaskonu, a trochu alkoholu aby se to nekazilo. Uchovává se to v temnu a chladu.Tento recept je ale spíš na rychlejší použití, nevím jestli by vydržel celou sezonu. Co tak zkusit jitrocelový čaj?

Neregistrovaný uživatel

25.2.2006 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.92

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jitrocelový ( nebo i jiná bylinka) sirup dělávám tak, že čerstvou bylinku, nakrájím( nerez nožrm) a do lahve vrstvím sukr a bylinku. Po 3 dnech vyluhovanou šťávu přecedím , dám tam tabletku celaskonu, a trochu alkoholu aby se to nekazilo. Uchovává se to v temnu a chladu.Tento recept je ale spíš na rychlejší použití, nevím jestli by vydržel celou sezonu. Co tak zkusit jitrocelový čaj?

ve spravnem sirupu musi byt 64% cukru, povari se a scedi (dela se pena, ta se scedi pres flanel). aspon tak nas to ucili ve skole. kazit by se to nemelo

Neregistrovaný uživatel

25.2.2006 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ve spravnem sirupu musi byt 64% cukru, povari se a scedi (dela se pena, ta se scedi pres flanel). aspon tak nas to ucili ve skole. kazit by se to nemelo

jakoze az se to za ty 3 mesice vyluhuje taxe to povari a scedi?Jinak by se prece delel karamel

Přidejte reakci

Přidat smajlík