puma88
napsal(a):
Zdravim,M uze me nejaky chovatel pum poradit o chovu a podminkach chovu???
Nejsem chovatel kočkovitých šelem ale můžu vám dát odkaz na zajímavý článek Puma jako domácí zvíře - autor St. Rek, časopis Fauna 4/2005.
Pumy v popisovaném chovu na Hukvaldech jsem viděl, zařízení jsem navštívil.
puma88
napsal(a):
zdravim p Dousa,to urcite budu chtit,moc dekuji!!
Dobrý den-tedy spíš noc mohla bych taky poprosit o kontakt na pana Krejzla? Studuju ČZU v Suchdole a píšu bakalářskou práci na téma Biologie a chov pumy americké. Tak schánim jakékoliv kontakty na chovatele pum, kteří by se rádi podělili o své zkušenosti s chovem, nebo fotkami....autoři budou v BP napsáni u svého textu, nebo jako autoři fotek
Dobrý den,
nevím, jestli Vám mohu radit, protože pumu chováme teprve krátce (teď máme kocourka pět měsíců starého), ale pokud budete chtít, můžete se na mě obrátit.
Jinak pumáka máme také od pana Krejzla z Chvojence a souhlasím s tím, že Vám jistě poradí i on, velmi příjemný pán.
Na fotce - po přivezení cca 2 měsíce starý a 4,5 měsíce starý.
oliii
napsal(a):
Dobrý den,
nevím, jestli Vám mohu radit, protože pumu chováme teprve krátce (teď máme kocourka pět měsíců starého), ale pokud budete chtít, můžete se na mě obrátit.
Jinak pumáka máme také od pana Krejzla z Chvojence a souhlasím s tím, že Vám jistě poradí i on, velmi příjemný pán.
Na fotce - po přivezení cca 2 měsíce starý a 4,5 měsíce starý.
Dobrý den Matýsek se má velmi dobře.Již jsou s kočkou ve výběhu a snáší se bez problému.Chovatel je nadšen.Opět mi dnes podal zprávu.
amalkakremilkova
napsal(a):
Zdravím! :o)
Jsem tak studentkou ČZU a nyní přemýšlím o chovu pumy americké. Myslíte, že by bylo možné Vás poprosit o Vaší bakalářskou práci o chovu pumy americké? Chtěla bych si přečíst informace týkající se chovu... Děkuji za odpověď
Dobrý den,
také bych Vás o Vaši práci poprosil, mail capt.o.b.reynolds@seznam.cz. Děkuji mnohokrát
Rey
glas
napsal(a):
Pumy miluju.Je těžké je chovat ?
To záleží na tom, jaké jim vytvoříte zázemí a jaký budete mít přístup k jejich chovu. Vzhledem k jejich velikosti je nejlépe zajet k chovateli velkých šelem a informovat se na všechny podrobnosti okolo chovu. A nachystat si spoustu peněz pokud ji chcete.
cherry1402
napsal(a):
To záleží na tom, jaké jim vytvoříte zázemí a jaký budete mít přístup k jejich chovu. Vzhledem k jejich velikosti je nejlépe zajet k chovateli velkých šelem a informovat se na všechny podrobnosti okolo chovu. A nachystat si spoustu peněz pokud ji chcete.
Puma americká je řazena do malých,kočkovitých šelem.Je největším druhem malých ,amerických koček.Co by dělal /la / u chovatele velkých
koček. Navštivte chovatele pum.
gappa
napsal(a):
Puma americká je řazena do malých,kočkovitých šelem.Je největším druhem malých ,amerických koček.Co by dělal /la / u chovatele velkých
No když Vam puma přijde málá, co na to říct .., jen asi tolik, že parametry na zařízení jsou dány vzhledem k velikosti a vyžaduje jejich dodržení státní veter. správa , ty žádný názor o velikosti ,nebo malosti pumy nezajímá zaplat bůch pro to zvíře
gappa
napsal(a):
Ano, zoologicky je puma řazena mezi malé kočk. šelmy, píšete, jako znalec, tak jistě víte proč, ale svou velikostí se s malými šelmami srovnávat nemůže, proto odkazuji na chovatele velkých šelem, chovatel rysů těžko má co říct k tomu, jak třeba vybudovat bezpečný výběh a jak s kočkou téhle velikosti a mrštnosti zacházet. Chovat třeba rysa a pumu je dost propastný rozdíl nejen pokud jde o ten výběh, ale i krmení a především její temperament, Je hezké, že se zajímáte o zoologii, ale zkuste taky tu praxi, pak pochopíte o čem mluvím. Nepředpokládám, že jako, byť jen, teoretický znalec uznáváte u těchto zvířat tzv. klecový chov, jaký je u nás v ČR k vidění u některých chovatelů pum.
doutrklars
napsal(a):
No když Vam puma přijde málá, co na to říct .., jen asi tolik, že parametry na zařízení jsou dány vzhledem k velikosti a vyžaduje jejich dodržení státní veter. správa , ty žádný názor o velikosti ,nebo malosti pumy nezajímá zaplat bůch pro to zvíře
Já bych jen dodala, že tyto parametry nejsou dány žádným předpisem, jsou pouze doporučené a i veterinární správa ví, že jsou naprosto nedostatečné. A tudíž, dokud tyto doporučené rozměry nebude třeba dodržovat na základě závazného předpisu, bez jehož dodržení se nepovolí chov, budou se pumy chovat i v e 2-3 kusech v kleci 2x3 m. Ale pisatel vypadá, jako že o pumách něco ví, tak má určitě nastudováno i to, jaký prostor je pro pumu vhodný.
Veterinární zpráva povolí chov šelem pouze v případě minimálních rozměru chov. zařízení,které jsou striktně dané pro určitý druh šelem ze zákona !.Nepovolí ,,jestli,že tyto rozměry nejsou splněny.Na základě odborných doporučení zoologu byly tyto předpisy stanoveny.Takže jsou závazné, ne doporučené ,,jak píše někdo.Samozřejmě,že nad rámec zákona jen dobře pro šelmy.Lze zhlédnout na našich stránkách co rysy mají za výběh a nejen ty,všechny naše šelmy mají několikrát větší výběh než stanoví zákon.
Pomlouvat chovatele pum v ČR,že mají pumy v rozměrech 2x3 m je lží,poněvadž chodí vet. správa na kontrolu 1 x do roka,chov by zakázala.!!!
Takže se tu zase ta paní chce navážet do kolegu co pumy mají.Byl jsem u 5 ti kolegu a viděl jejich zařízení,Je to učelová lež,něvím,kde ta paní byla,nebo neumí měřit očima.
Možná se i některý ten chovatel ozve.
cherry1402
napsal(a):
Já bych jen dodala, že tyto parametry nejsou dány žádným předpisem, jsou pouze doporučené a i veterinární správa ví, že jsou naprosto nedostatečné. A tudíž, dokud tyto doporučené rozměry nebude třeba dodržovat na základě závazného předpisu, bez jehož dodržení se nepovolí chov, budou se pumy chovat i v e 2-3 kusech v kleci 2x3 m. Ale pisatel vypadá, jako že o pumách něco ví, tak má určitě nastudováno i to, jaký prostor je pro pumu vhodný.
Apropo,co to tu tvrdíte za hovadiny,že chovatel pum trápí 3 kusy v kleci 2x3 m.Nestydíte se.Kolegové,to Vám nevadí,co to tu ta dámička tvrdí za nehoráznosti!!! Dobře víme,že je to nemožné,dobře víme,že by vet. zpráva chov zakázala,dobře víme,že by to ani srdce chovatele NESNESLO!
Však zájemce muže navštívit všechny chovatele pum a sám se přesvědčit,kde je pravda.Sám pochopí,co to tu ta paninka stále plká.
Pěkný den
selmicka
napsal(a):
Veterinární zpráva povolí chov šelem pouze v případě minimálních rozměru chov. zařízení,které jsou striktně dané pro určitý druh šelem ze zákona !.Nepovolí ,,jestli,že tyto rozměry nejsou splněny.Na základě odborných doporučení zoologu byly tyto předpisy stanoveny.Takže jsou závazné, ne doporučené ,,jak píše někdo.Samozřejmě,že nad rámec zákona jen dobře pro šelmy.Lze zhlédnout na našich stránkách co rysy mají za výběh a nejen ty,všechny naše šelmy mají několikrát větší výběh než stanoví zákon.
Pomlouvat chovatele pum v ČR,že mají pumy v rozměrech 2x3 m je lží,poněvadž chodí vet. správa na kontrolu 1 x do roka,chov by zakázala.!!!
Takže se tu zase ta paní chce navážet do kolegu co pumy mají.Byl jsem u 5 ti kolegu a viděl jejich zařízení,Je to učelová lež,něvím,kde ta paní byla,nebo neumí měřit očima.
Chov kočkovité šelmy v zařízení pod rozměr stanovený zákonem je TÝRÁNÍ. To chcete tvrdit,že chovatelé pum týrají šelmy.?
To se ani trochu NESTYDÍTE!!!
Veterinární zpráva to toleruje?
Však Vaše názory na státní zprávu nebo ZOO ,práci koordinátoru záchovných programu leze dohledat na tom konkurenčním webu.
selmicka
napsal(a):
Chov kočkovité šelmy v zařízení pod rozměr stanovený zákonem je TÝRÁNÍ. To chcete tvrdit,že chovatelé pum týrají šelmy.?
To se ani trochu NESTYDÍTE!!!
Veterinární zpráva to toleruje?
Však Vaše názory na státní zprávu nebo ZOO ,práci koordinátoru záchovných programu leze dohledat na tom konkurenčním webu.
pane a myslíte Veterinární správu či veterinární zprávu?To jsou dva rozdílné pojmy tak jen aby bylo jasno co myslíte.
selmicka
napsal(a):
Mohu tedy vedět, kde , nebo jak má u vás v bytě vybudovaný karakal vlastní výběh či volieru ? povolenou veterinou ?
cherry1402
napsal(a):
Mužete povědět, kde jste viděla chov pumy dokonce 3 kusu v 2 x 3 ?
Drzé a sprosté tvrzení!
cherry1402
napsal(a):
Cooo ??
horskylev
napsal(a):
nepoví,chovatele pum se mezi sebou známe.Pochází většinou z jednoho chovu česka.Chov je
Horský lev? A chovatel pum k tomu? A kde máte ty pumy, pane Navrátile, běhají Vám v obýváku s tím karakalem? To se nedivím, že si pak musíte stěžovat, že pro Vás manželka nemá pochopení. Nebo už se cítíte jako chovatel pum , protože zrovna marně prodáváte pumu chovatele ze sč. kraje? Já vím, že smích léčí, ale ušetřete mě trochu, pane Navrátile, nebo mi z těch Vašich komentářů praskne bránice.
Pro tak velkou kočku je výběh 10x5 metrů nic moc , mohli by zde ti narychlo smyšlení nicky uvést kolik lidí maji v ČR větší ? Pár lidí má to ano , ale většinou pro chov jednoho nebo 2 zvířat, pane Navrátil vam ani nevadí že tito lidé sem nikdy nepsali a jsou naprosto anonymní ? Vždy tu proti anonymum brojíte
No důležité je , že jsme tu vlastně všichni za jedno , že kdo má pumy v 3x6 m , nebo i 5x10 m , že je to prasečina, je hezké že vás to tak nadzvedlo, je logické že moc z nás si na zaždý druh šelem nemůžem vybudovat voliery jako pan Navrátil 150 m2 za což před nim smekám, ale na pumu bych viděl optimální velikost plochy 10x15 m , doufam že se mnou budete souhlasit, i když pumy nemam a ani neplánuji, třeba by i bylo dobré , kdyby sem napsal nějaký známý chovatel , jelikož nic neříkající nick co sem píší, je vlastně nic , nicka
doutrklars
napsal(a):
No důležité je , že jsme tu vlastně všichni za jedno , že kdo má pumy v 3x6 m , nebo i 5x10 m , že je to prasečina, je hezké že vás to tak nadzvedlo, je logické že moc z nás si na zaždý druh šelem nemůžem vybudovat voliery jako pan Navrátil 150 m2 za což před nim smekám, ale na pumu bych viděl optimální velikost plochy 10x15 m , doufam že se mnou budete souhlasit, i když pumy nemam a ani neplánuji, třeba by i bylo dobré , kdyby sem napsal nějaký známý chovatel , jelikož nic neříkající nick co sem píší, je vlastně nic , nicka
Ale pane kolego,nevím jaké chovatele jste Vy navštívil a viděl jejich výběhy.Já byl nejméně u 5 a všude jsem viděl nad rámec zákona.Minimálně u 2 pěkný a rozsáhlý areál,u 2 výběh přesahujicí do 2 pater.Nemluvte o výbězích chovatelích pum jako o prasečině.Až něco uvidíte,mluvte.Tak jako mě pomlouváte již 2 roky,že morduji kočky v králíkárnách.Dovolím si Vás laskavě poopravit.Rysové ostrovidi nemají 150 m2,ale 395 m2( at jsem přesný - jnak zaokrouhluji na 400 m 2 )
Kanadáci mají130m2
Musíte veřejnost informovat seriozně,ne co tu 2 roky předvádíte.
Apropo,nemálo návštěvníku se u nás přesvědčilo na vlastní oči!
Pěkný večer
selmicka
napsal(a):
Ale pane kolego,nevím jaké chovatele jste Vy navštívil a viděl jejich výběhy.Já byl nejméně u 5 a všude jsem viděl nad rámec zákona.Minimálně u 2 pěkný a rozsáhlý areál,u 2 výběh přesahujicí do 2 pater.Nemluvte o výbězích chovatelích pum jako o prasečině.Až něco uvidíte,mluvte.Tak jako mě pomlouváte již 2 roky,že morduji kočky v králíkárnách.Dovolím si Vás laskavě poopravit.Rysové ostrovidi nemají 150 m2,ale 395 m2( at jsem přesný - jnak zaokrouhluji na 400 m 2 )
Kanadáci mají130m2
Musíte veřejnost informovat seriozně,ne co tu 2 roky předvádíte.
Apropo,nemálo návštěvníku se u nás přesvědčilo na vlastní oči!
Pěkný večer
tak to se omlouvam, přece jen když jsem byl u vás já, měl jste jen tu řadovku ve které podle vašich starých stránek byly psy, nyní jste už dál a vlastně každý druh má u vás takovou oboru což je super to se jen tak nevidí , jen prosim nepište že jste viděl nad rámec zákona a uvedte aspon přibližné metry, doufam že budou nad ty co jsem si dovolil označit jako prasečina , já mam rád chovatele , kteří dopřejí zvířatum prostor, i to jinak vypadá
doutrklars
napsal(a):
Nick.Tu je samý nick,kdo by se zrovna tobě měl představovat.Že si pan N. libuje na výsluní v těch sračkách,co jste na nej nalili je jeho věc.
chovatel001
napsal(a):
Nick.Tu je samý nick,kdo by se zrovna tobě měl představovat.Že si pan N. libuje na výsluní v těch sračkách,co jste na nej nalili je jeho věc.
dobrý den no nevzpomínam si , že by sme se znali z pastvy , že si tykáme ale budiž , hele ten nick mi fakt nic neříká, ty mne nejspíš znáš, když mi i tykáš a asi na tom snad tak uboze nebudeš ,aby ses musel za něco schovávat , tak jestli jsi chovavatel tak proč by tady nemohli vedět o koho jde a případně popsat tvůj chov , to ti snad neublíží
doutrklars
napsal(a):
dobrý den no nevzpomínam si , že by sme se znali z pastvy , že si tykáme ale budiž , hele ten nick mi fakt nic neříká, ty mne nejspíš znáš, když mi i tykáš a asi na tom snad tak uboze nebudeš ,aby ses musel za něco schovávat , tak jestli jsi chovavatel tak proč by tady nemohli vedět o koho jde a případně popsat tvůj chov , to ti snad neublíží
Ty nevíš ? Přemýšlej a pohrab se v hlavě v minulosti .Já netoužím po slávě ,jako vy šašci tady:)
chovatel001
napsal(a):
Ty nevíš ? Přemýšlej a pohrab se v hlavě v minulosti .Já netoužím po slávě ,jako vy šašci tady:)
Ne, já nebudu přemýšlet ani se hrabat v minulosti je to zbytečné, to už tu totiž bylo jmenovalo se to Robin, taky to tvrdilo, že to u mne a pani Cherry bylo a nonec se z toho vyklubalo ,co myslíš ? a tak to bude samozřejmě i tet
geness
napsal(a):
OK . Jen blb muže tvrdit ptákoviny,že někdo chová 3 pumy v 6 M .Zřejmě to dělá se špatným umyslem !
Tak tě tu Robine po čase vítam, jsem rád že žiješ, už sme mysleli , že tě navrátil zprovodil ze světa, tak ještě něco k těm rozměrum , jaké doporučuješ , o to tu přece jde , nebo si sem přišel jen urážet samozřejmě anonymě
cherry1402
napsal(a):
A jen blb to může nazývat ptákovinou, když to neviděl.
Helejte přestante už konečně tu cákat fekálie na nás.Kde jste viděla 3 pumy v 6 M. ? Žádný chovatel to takto nemá. a mít nesmí !!
Neotírejte se o pumy,prdlačku máte ,čučte na ty malé číči co máte a nechte pumy pumami.Když se chlapi baví neplette se do toho. a šupejte nohama . Tu špínu co sem porát házíte si nechte na svým dvorku!
Dobře vám radím.
Vážení kolegové šelmaři,
že paní Juttnerová je paní Jutnerová, nás většiná ví.Že nikde nybyla a vydává spekulativní doměnky za fakta ,které šíří ustně a nyní již 2 roky na netu je skutečností .
1. 2 roky stále a dokola lže,že my máme šelmy v nevyhovujicích podmínkách ,trápím je v králíkarnáchI .Nikdy tato paninka u nás nebyla a má tu drzost dávat takové info na net.Pomíjím,že čtenář si udělá svuj názor,pokud uvidí naše stránky,natož když navštíví chov..
2. Že nebyla u několika pumařu je zřejmé,opět má tu drzost lhát,že nějací kologové ,co májí chov pum,týrají pumy a to 3 dokonce na 6 m2 . U pěti jsem byl, OK až super.U všech chovatelu co odchovali pumy v ČR jsem byl osobně,chov viděl a znám se s nimi docela dobře.
3. Takže : z chovatelu nikdo 6 m2 , pro 3 pum y nemá.
4. Pokud si nějaký mazlíčkář pumu koupil,pochybuji že 3 ,tak u všech jsem nebyl.
Ale vždádném případě veterinární správa NEPOVOLÍ CHOV na 6 m2 pro prtavou šelmu,natož pro 3 pumy !!! .Brzy by se našli dobráci,co by takový chov udali!!! ( on se tu i někdo pozná !!! )
Pěkný den všem a mnoho radosti ,zdraví,štěstí do roku 2012
R.N.
geness
napsal(a):
Helejte přestante už konečně tu cákat fekálie na nás.Kde jste viděla 3 pumy v 6 M. ? Žádný chovatel to takto nemá. a mít nesmí !!
Neotírejte se o pumy,prdlačku máte ,čučte na ty malé číči co máte a nechte pumy pumami.Když se chlapi baví neplette se do toho. a šupejte nohama . Tu špínu co sem porát házíte si nechte na svým dvorku!
Dobře vám radím.
Robine , jaké chlapy máš na mysli ? Píšeš tu anonymě jak hrbatá babka udání na souseda za komančů , mě to spíš připadá na pouhý klon toho jednoho rádoby chlapa, naprosto stejný styl , no jak říkam Robin je zas na světě . vVim, že si opět vznik jen kvuli urážkám, ale opravdu aspon kvuli čtenářům by si se mohl držet tématu a napsat něco k těm rozměrum ubykace pro pumy , jak by to asi mělo bejt,už tě o to řádam asi po 3
selmicka
napsal(a):
Vážení kolegové šelmaři,
že paní Juttnerová je paní Jutnerová, nás většiná ví.Že nikde nybyla a vydává spekulativní doměnky za fakta ,které šíří ustně a nyní již 2 roky na netu je skutečností .
1. 2 roky stále a dokola lže,že my máme šelmy v nevyhovujicích podmínkách ,trápím je v králíkarnáchI .Nikdy tato paninka u nás nebyla a má tu drzost dávat takové info na net.Pomíjím,že čtenář si udělá svuj názor,pokud uvidí naše stránky,natož když navštíví chov..
2. Že nebyla u několika pumařu je zřejmé,opět má tu drzost lhát,že nějací kologové ,co májí chov pum,týrají pumy a to 3 dokonce na 6 m2 . U pěti jsem byl, OK až super.U všech chovatelu co odchovali pumy v ČR jsem byl osobně,chov viděl a znám se s nimi docela dobře.
3. Takže : z chovatelu nikdo 6 m2 , pro 3 pum y nemá.
4. Pokud si nějaký mazlíčkář pumu koupil,pochybuji že 3 ,tak u všech jsem nebyl.
Ale vždádném případě veterinární správa NEPOVOLÍ CHOV na 6 m2 pro prtavou šelmu,natož pro 3 pumy !!! .Brzy by se našli dobráci,co by takový chov udali!!! ( on se tu i někdo pozná !!! )
Pěkný den všem a mnoho radosti ,zdraví,štěstí do roku 2012
R.N.
To je hezké že jste všude byl, ale místo neustálé výměny nicků , aby jste se tu mohl zas vyřádit v plné kráse by ste snad jako ten odborník největší mohl čtenářům konečně místo okecávání napsat váš názor na požadovanou velikost , to vam stejně jako klonum porád nejde já bych se přikláněl k minimální podlahové ploše 10x15m , co vy na to , nemusíte to ani připomínat ,píši to radši sám pumy nemam
Nejde o MUJ názor na plochu výběhu pro danou šelmu.Každý majitel šelmy musí ze zákona vybudovat adekvátní zařízení pro chov šelmy,kterou chce vlastnit. .Jak vybavení,tak MINIMÁLNÍ podlahová plocha.Diskutovat co já na to je od věci.Zákon je dodržen.Chov povolen.Muj přístup k vybudování výběhu je patrný na webu rusu.Např. pár rysu má mít výběh 25 m2.4 mí rysové mají 400 m2. Ostatní šelny několikráte výběh větší mají také,než požaduje zákon. Snad to je odpovědí na rýpaly,kteří to stále nechápají a tvrdí ,že šelmy týrám v nevyhovujicích podmínkách,aniž by u mě chov zhlédli.
A to je problém celé debaty trvajicí 2 roky!
Takže možná někdy nashledanou v roce 2012
R.N.
selmicka
napsal(a):
Nejde o MUJ názor na plochu výběhu pro danou šelmu.Každý majitel šelmy musí ze zákona vybudovat adekvátní zařízení pro chov šelmy,kterou chce vlastnit. .Jak vybavení,tak MINIMÁLNÍ podlahová plocha.Diskutovat co já na to je od věci.Zákon je dodržen.Chov povolen.Muj přístup k vybudování výběhu je patrný na webu rusu.Např. pár rysu má mít výběh 25 m2.4 mí rysové mají 400 m2. Ostatní šelny několikráte výběh větší mají také,než požaduje zákon. Snad to je odpovědí na rýpaly,kteří to stále nechápají a tvrdí ,že šelmy týrám v nevyhovujicích podmínkách,aniž by u mě chov zhlédli.
R.N.
No, a nic jiného jsem od vás slyšet nechtěl , než ideální rozměry, když pomineme ty dané pod které by to být nemělo. Píšete že máte pro rysy 400m 2 , v pořádku, to by si asi přál každý chovatel, ale realita je jiná někdo má i třeba dvůr daleko menší . Takže když vemem v úvahu velikost pumy řekněme o 1/3 větší než rys , vy by ste budoval 600 m 2 plochu. Jsem rád že jsme v tom za jedno, jak říkam to si může dovolit opravdu člověk s jedním nebo 2 zvířatama a je to jeho jedinný koníček, byla by naprostá hloupost po někom chtít tak velké zařízení . Vždit i vy jste začal s tak velkou volierou v době, kdy byl váš záměr na vypouštění , neberte to jako rýpání jistě víte , že je nejideálnější pro vypuštění zvířete do volné přírody , co nejmenší kontakt s člověkem a co nejpřirozenější prostředí, tudíž i velikostně a to se dá docílit jen na velké ploše. Naopak pokud bychom chtěli chovat zvíře na tak velké ploše a potřebujem s nim mít kontakt , tak to nejde ,za čas by se zcizilo. Někteří chovatelé mají menší ubykaci a takto velkou volieru , nebo prostor bez možnosti úniku využívají k občasnému prověhnutí třeba i pro víc druhů zvířat , samosebou že ne najednou
selmicka
napsal(a):
R.N.
cherry1402
napsal(a):
Paní " chovatelko " mužete se pochlubit kde jste byla a viděla u chovatele pum,že je chová po 3 kusech na těch 6 m2 ?
Velice by to zajímalo asi i ostatní pumaře.
pumas
napsal(a):
Paní " chovatelko " mužete se pochlubit kde jste byla a viděla u chovatele pum,že je chová po 3 kusech na těch 6 m2 ?
Velice by to zajímalo asi i ostatní pumaře.
Já jsem někde psala, že někdo chová 3 pumy na 6 m2? Mohl byste se jako pumař zde presentovat svým chovem? Všichni chovatelé šelem, kteří sem píší už foto svých zvířat poslali, jistě pošlete i Vy, vždyť pumy tady na diskuzi ještě nikdo neukázal, budete první.
Já se podívám ráda i na Váš výběh pro ně, inspirace není nikdy dost. Jen bych poprosila, abyste se pod ty fotky podepsal, jistě se nemáte za co stydět a pan Navrátil nemá anonymy rád.
cherry1402
napsal(a):
Já jsem někde psala, že někdo chová 3 pumy na 6 m2? Mohl byste se jako pumař zde presentovat svým chovem? Všichni chovatelé šelem, kteří sem píší už foto svých zvířat poslali, jistě pošlete i Vy, vždyť pumy tady na diskuzi ještě nikdo neukázal, budete první.
Já se podívám ráda i na Váš výběh pro ně, inspirace není nikdy dost. Jen bych poprosila, abyste se pod ty fotky podepsal, jistě se nemáte za co stydět a pan Navrátil nemá anonymy rád.
Takže zanechte těch urážek chovatelu,že chovají na těch 6 m 2.Jak píšete v předešlém blábolu.
Stále jste neodpověděla. Kdo ! Jinak jste sprostá lhářka !
pumas
napsal(a):
Takže zanechte těch urážek chovatelu,že chovají na těch 6 m 2.Jak píšete v předešlém blábolu.
Stále jste neodpověděla. Kdo ! Jinak jste sprostá lhářka !
Není na co odpovědět, já nevím, kde jste to četl? Zatím jen sprostě urážíte, ale fotky Vašich pum tady nikde nevidím, Váše jméno taky ne, takže žádný chovatel nejste, jen další ubohý klon překupníka Navrátila.
Nebo že by další synovec?
cherry1402
napsal(a):
Není na co odpovědět, já nevím, kde jste to četl? Zatím jen sprostě urážíte, ale fotky Vašich pum tady nikde nevidím, Váše jméno taky ne, takže žádný chovatel nejste, jen další ubohý klon překupníka Navrátila.
Nebo že by další synovec?
Tak se nam tu ten pakoš Robin ještě letos pěkně rozklonoval
Takhle devastovat český jazyk tady umí jenom on, to chce talent. Myslí si, že když sem pošle pár virtuálních postav, tak ho nikdo nepozná.
A jak se umí vstekat! Když nemá argumenty, tak začne být vulgární, překrucuje, co kdo napsal a koktá i v psaném textu
. Nemá žádné příznivce, tak nicky sází jak na běžícím pásu, všechny ty texty jsou na jedno kopyto, jeho typický styl, on si myslí, že když se chová jak hulvát, tak se tak chovají všichni chovatelé.
cherry1402
napsal(a):
Takhle devastovat český jazyk tady umí jenom on, to chce talent. Myslí si, že když sem pošle pár virtuálních postav, tak ho nikdo nepozná.
A jak se umí vstekat! Když nemá argumenty, tak začne být vulgární, překrucuje, co kdo napsal a koktá i v psaném textu
. Nemá žádné příznivce, tak nicky sází jak na běžícím pásu, všechny ty texty jsou na jedno kopyto, jeho typický styl, on si myslí, že když se chová jak hulvát, tak se tak chovají všichni chovatelé.
Nemohu s váma bohužel souhlasit nechová se jako hulvát , ale dost slušně řečeno jako idiot, a když používá 3 nicky , tak jako idioti , on se v tom vyžívá, ukazuje se se v tom pravém světle, někdo mu poradil ,asi jeho psychyatr aby se tak nechoval pod vlastním jménem tak ze sebe dělá idiota pod jinými nicky
Paní cherry umíte se chovat jako dospělá dáma? Že ne ,dokazujete na tomto vlákně i jinde.Chováte se jako usmrkaná školačka .Odpovězte konečně na dotaz.Kde jste viděla u pumařu 3 ( slovy tři ) pumy na 6 m 2 a nepředvádějte zde Vítuv tanec . Nemějte starost o výběhy ostatních.Odpovězte nejdříve na položený dotaz !
cherry1402
napsal(a):
Zde! stále lžete,to myslíte že jsou hloupí čtenáři # nebo to v hlavě máte pošahané! ? 2 x 3 m
3 pumy na 2x3 m.Pokud to tvrdíde,tak jste to viděla . Kde ? Se ptám opět.
Pokud jste to viděla a napíšete kde a ,je to pravda.Omluvím se zde.
Pokud ne,jste ubohá lhářka,která kazí šelmařum vzduch.
chovatel001
napsal(a):
Zde! stále lžete,to myslíte že jsou hloupí čtenáři # nebo to v hlavě máte pošahané! ? 2 x 3 m
Už jste se Robini vyspinkali ? Jak se k tomu Navrátilovi všichni do té postele vejdete ? No zdřejmě spíte u něj , jelikož když jde spát on, je tu pokoj i od vás. Proč by na něco odpovídala, ty jsi taky nenapsal v jak velké volieře chováš pumy ty , nebo tvou představu ideálních rozměrů pro chov , já vim to nebyl účel tvého zrození , na něco odpovídat
Vážení přátelé koček a zejména chovatelé šelem
Dovolte mi malou rekapitulaci problému Juttnerová a její pravé ruky Douši.
Jak se mužeme všichni přesvědčit ,nejen z tohoto vlákna,kde dokonce napadla tato panička i chovatele pum,že jsou mezi pumaři i chovatelé,kteří prý udajně podle ní chovají i 3 pumy na 6 m2.Zda je to možné ,či nemožné jsem vyvětlíl v předešlých příspěvcích.Dovolím se opět opakovat.Opakování , matka moudrosti.Možné to není ,,jednalo by se o týrání.Pokud ta paninka ví alespon o 1 případu,její " ušlechtilá povaha se svědomím " by ji mělá nenechat klidnou a ty ubohé pumy vysvobodít z tak strašných životních podmínek.Nástroje k řešení existují.Pokud by takový případ existoval,bude proutně vyřešen patřičnými orgány.Ale všichni,kteří se v šelmařině pohybujeme,víme,že takový případ neexistuje a je fixí dotyčné ženy,která se snaží vždy chovatele pomlouvat a znevažovat.Proč? To odpoví si každý sám.My šelmaři to víme.
Je velmi smutné,že se takový člověk mezi chovateli najde.Ale bohužel i tací lidé jsou.Je jich hrstka.
To,že stále a dokola hanobí náš chov,že týráme kočky v nevyhovujicích podmínkách,králíkárnách,kočky krmíme málo,jsou vyzáblé a jsou krmeny zeleným,hnijícím a zkaženým masem se muže každý přesvědčit na jiných příspěvcích vloženýý totou osobou ( cherry - Jutnerová ).
Opět se budu opakovat.O kondici našich koček se vyjádřilo již několik chovatelu,návštěvníku,zoologu ,kteří náš chov navštívili v kladných vyjádřeních.Přsvědčit se má možnost každý sám.Věříme,že v roce 2012 návštěva našeho chovu se zvýší.Chov rozšiřujeme a každý je vítán.
Co se týče kolegu chovatelu všech šelem,všichni mají splněné zákonné podmíky chovu ,,jinak by jim byl chov vet. správou zakázán! Že je nemálo šelmařu,kteří mají nádherné výběhy nad rámec zákona je pravdou a každý je muže navštívit a sám se převědčit.
Nechápu,že tato panička - cherry stále tvrdí zásadní lži a není ji trapné to omílat dokola,když již je pouze patné z našich stránek v jakém prostředí a výbězích jsou naše šelmy chovány., takové výběhy jako jsme poskytly našim šelmám my nazývat nevyhovujicími a králikárnami je bud nemoc hlavy nebo zášt.
Všem chovatelum a zejmena přátelum šelmařum ,přeji pevné zdraví,nervy ,štěstí,mnoho uspěchu do nového roku 2012.
PS. Možná i někdy nashledanou na některém vlákně v roce 2012
R.N.
chovatel001
napsal(a):
Paní cherry umíte se chovat jako dospělá dáma? Že ne ,dokazujete na tomto vlákně i jinde.Chováte se jako usmrkaná školačka .Odpovězte konečně na dotaz.Kde jste viděla u pumařu 3 ( slovy tři ) pumy na 6 m 2 a nepředvádějte zde Vítuv tanec . Nemějte starost o výběhy ostatních.Odpovězte nejdříve na položený dotaz !
Proč bych měla odpovídat někomu, kdo nebyl schopen za 2 roky odpovědět na jedinou otázku vůbec nikomu?
chovatel001
napsal(a):
1. Nic jsem netvrdila, naučte se číst a chápat psaný text
2. Memyslím si, že čtenáři jsou hloupí, hloupý jste tady jen Vy
3. Nejsme u výslechu, abych Vám musela na něco odpovídat, Vy taky neodpovídáte
4. Přestaňte se vstekat, ať Vás neklepne, na koho by pak šelmaři nadávali
cherry1402
napsal(a):
Doutrklars: Doslechla jsem se, že máte další úspěšný odchov - gratuluji a držím palce, ať Vám to jde tak skvěle dál.#tleskamP.S. S tím idiotem jste měl pravdu, s touhle diagnózou je vše marné.
Děkuji, ano je to 3 druh opic , které jsem rozmnožil, ještě snad něco bude do konce roku,pošlu vam fotku. Tak na to , že jsem nechovatel podle tvrzení jistého člověka tu si nemohu stěžovat
doutrklars
napsal(a):
Děkuji, ano je to 3 druh opic , které jsem rozmnožil, ještě snad něco bude do konce roku,pošlu vam fotku. Tak na to , že jsem nechovatel podle tvrzení jistého člověka tu si nemohu stěžovat
Chov primátů se považuje za jeden z nejnáročnějších ne li nejnáročnější takže jednoznačně máte výrazný chovatelský úspěch.
doutrklars
napsal(a):
A Vy jste ještě nezjistil, že jediný chovatel v republice je Navrátil? Přece mu ten primát nebudete brát. Fotky pošlete i sem, jako dárek k Vánocům Robinovi a spol.
chondro
napsal(a):
Chov primátů se považuje za jeden z nejnáročnějších ne li nejnáročnější takže jednoznačně máte výrazný chovatelský úspěch.
Děkuji za uznání, že chov primátů neni procházka růžovým sadem, hezky se píše o úspěchu , ale proč psát o nezdarech a běhání po trní bosíma nohama, asi se ta cesta proběhnout musí celá , aby člověk pocholil, že tou cestou na spátek už nemůže, fotky samozřejmě přidam, až bude možné je vyfotit, zatim jsou opatrní a moc mladé nevystavují
Vážení milovníci koček,
kotě poumy 3,5 měsiční mám doma v pokoji vybudovaném k chovu koček a šelem.Nutností takového pokoje je ' podlaha dlažba,šplhadla,WC,miska s vodou hračky. Takto zařízený pokoj nemá možnost šelma devastovat.
Pokud si jdeme hrát ven nebo mimo pokoj a je vpuštěna v domě ,,je neustále pod stálým dohledem,aby nezničila sedačky a jiné zařízení bytu,což se bez dohledu lehce stane.Aby byla kontaktní,vjenuji se ji několikráte denně,poněvadž jsem doma a vchod do místnosti koček mám z pracovny.Samozřejmě,že až doroste pujde do výběhu odpovidajicímu zákonu.Z výběhu pak muže být braná na procházky nebo do domu k mazlení.
Máli někdo zájem,muže se přijet podívat na skutečnost ne co se tu píší i ti, co pumu nemají ! .Vidět,to je podstatné.
PF 2012
R.N.
selmicka
napsal(a):
Vážení milovníci koček,
kotě poumy 3,5 měsiční mám doma v pokoji vybudovaném k chovu koček a šelem.Nutností takového pokoje je ' podlaha dlažba,šplhadla,WC,miska s vodou hračky. Takto zařízený pokoj nemá možnost šelma devastovat.
Pokud si jdeme hrát ven nebo mimo pokoj a je vpuštěna v domě ,,je neustále pod stálým dohledem,aby nezničila sedačky a jiné zařízení bytu,což se bez dohledu lehce stane.Aby byla kontaktní,vjenuji se ji několikráte denně,poněvadž jsem doma a vchod do místnosti koček mám z pracovny.Samozřejmě,že až doroste pujde do výběhu odpovidajicímu zákonu.Z výběhu pak muže být braná na procházky nebo do domu k mazlení.
Máli někdo zájem,muže se přijet podívat na skutečnost ne co se tu píší i ti, co pumu nemají ! .Vidět,to je podstatné.
PF 2012
R.N.
Nemá to chybu !
selmicka
napsal(a):
Vážení milovníci koček,
PF 2012
R.N.
moc pěkné a nesežere vás potom ? Ale fandím. .
doutrklars
napsal(a):
Děkuji za uznání, že chov primátů neni procházka růžovým sadem, hezky se píše o úspěchu , ale proč psát o nezdarech a běhání po trní bosíma nohama, asi se ta cesta proběhnout musí celá , aby člověk pocholil, že tou cestou na spátek už nemůže, fotky samozřejmě přidam, až bude možné je vyfotit, zatim jsou opatrní a moc mladé nevystavují
A o jaké primáty se vlastně konkrétně jedná?
doutrklars
napsal(a):
Tamaríny sedlové , maji dvojčata
Ač to do tohoto vlákna o šelmách nepatří,přesto gratuluji .
Roman Navrátil
P.S. díky za PF na muj meil.
selmicka
napsal(a):
Ač to do tohoto vlákna o šelmách nepatří,přesto gratuluji .
Roman Navrátil
P.S. díky za PF na muj meil.
Dík, až to bude trochu možné vložim foto, zati se mi nedaří je dobře vyfotit , když jim dávam hmyz, mam je s prckama až u ruky a jak vyděj foták, jsou na druhé straně cca 3 m a když je vyfotim , prckové jsou na druhé straně rodičů , hlavně ,že se maj k světu
doutrklars
napsal(a):
Dík, až to bude trochu možné vložim foto, zati se mi nedaří je dobře vyfotit , když jim dávam hmyz, mam je s prckama až u ruky a jak vyděj foták, jsou na druhé straně cca 3 m a když je vyfotim , prckové jsou na druhé straně rodičů , hlavně ,že se maj k světu
Jsou Vánoce nebo abych byl uplně přesný,zítra.¨
Opět prokazuji dobrou vuli,máte možnost se přijet podívat.
Co bylo bylo. Život jde dál mílovými kroky a nenávist a zášt provázejicí člověka celým životem je nežádoucí ,flustrujicí a budete určitě se mnou souhlasit,kontraproduktivní.
S pozdravem R.N.
posílam foto mladých sedlových, zatim to lépe nejde, dvě mládata jsou vidět na zádech
Dobrý den,
již se pár pum kolegovi páří a pokud se podaří odchov,poprosil mě,abych případná narozená jeho kotata převzal a postaral se o odchov na lahvi a tím zajistil i plnou socializaci kotat.
Pokud se vše podaří ,,je možnost po tel. dohodě kotata u nás zhlednou i v nové odchovně speciálně vybudované pro odchov kočkovitých šelem.
V případě uspěchu budeme zde informovat.
Jste všichní vítaní.
RN
selmicka
napsal(a):
Dobrý den,
již se pár pum kolegovi páří a pokud se podaří odchov,poprosil mě,abych případná narozená jeho kotata převzal a postaral se o odchov na lahvi a tím zajistil i plnou socializaci kotat.
Pokud se vše podaří ,,je možnost po tel. dohodě kotata u nás zhlednou i v nové odchovně speciálně vybudované pro odchov kočkovitých šelem.
Jste všichní vítaní.
RN
To jste napsal špatně, správně mělo být:....abych případná jeho koťata převzal a postaral se o likvidaci jejich přirozeného chování a psychickou narušenost odchovem na láhvi, Že pumu nelze plně socializovat, je snad každému rozumnému člověku jasné. Z koťat tak budou díky Vaší touze po penězích jen další narušení jedinci. Peněžence zdar!
selmicka
napsal(a):
Dobrý den,
Jste všichní vítaní.
RN
Samozřejmě,že každý nový majitel ví do čeho jde a má veškeré náležitosti jak nastudované ,tak viděl i ochočené pumy u jiných majitelu,chovatelu a trvá na ochočeném zvířeti . V republice je již dost ochočených pum.
RN
Svarovsky Matej

XXX.XXX.115.153
Dobry den chtel bych vas poprosit o kontakt na pana chovatele na ktereho se muzu obratit skrz kotatko Pumy Americke, na internetu se mi nikde nedari sehnat nejakou odbornou chovnou stanici.moc vam dekuji za odpoved.
Petruna15

XXX.XXX.88.230
Dobrý den,
prosím také o kontakt na pana Krejzla... na email jirinasedesatnice@seznam.cz moc děkuji
puma 123

XXX.XXX.205.201
Dobrý den, mohu také poprosit o kontakt na pana Kreizla? Děkuji na email lukaskova123@gmail.com.
Puma se již stává v chovech v ČR snad jako rodinný mazlíček S MENŠÍ NADSÁZKOU. Již nemálo zájemcu tyto krásné šelmy si pořídilo, zejména na té "zatracované "flašce, nekterými zdejšími přispívajicími.Avšak se na tom nic nezmění, že právě zájemce UPŘEDNOSTNUJE pumu, kotě odchované na flašce.Asi vědí sami proč to VYŽADUJÍ.Cca 6 let se tu vedla "válka" některých přispívajicích stálých na toto téma.Život jde stále dál a "flaška" u šelem stále vítězí.PROČ? Vědí ti kupujicí.Je již v ČR několik chovatelu, na které se mohou případní zájemci obrátit.
Všem přeji mnoho radosti s pumou.
RN
pavel b.

XXX.XXX.168.202
Dobrý den, můžu poprosit o kontakt na pana Kreizla? předem moc děkuji.
pavel b.

XXX.XXX.168.202
P.burzik@seznam.cz.
martiha

XXX.XXX.30.38
Dobrý den,
ráda bych udělala reportáž o chování pum v ČR. Mohu poprosit o kontakt na pana Krejzla?
Předem děkuji.
S pozdravem
Marta H.
Amasavis

XXX.XXX.234.117
Dobry den,
chtel bych Vas nekoho poprosit o kontakt na pana Krejzla.Mam par otazek pro moji odbornou praci.
Dekuji