Zdravím,
tedy omlouvám se, že vám zasahuji do diskuse pitomoučkým dotazem, ale docela by mě to zajímalo. Kde jste k tomu přišli, že chováte velké šelmy? Jednak vždyť to určitě stojí spoustu peněz a času (uklízení výběhů a tak), jednak jsou nutná nějaká povolení atd.. U mě tedy nic podobného nepřichází v úvahu, když studuji a bydlím v paneláku, ale vždycky jsem měla silnou náklonnost k fosám a dala bych nevímco za to, mít nějakou vlastní. Tak sonduji :) jak se z vás stali chovatelé šelem?
zelvickahanka
napsal(a):
Zdravím,
tedy omlouvám se, že vám zasahuji do diskuse pitomoučkým dotazem, ale docela by mě to zajímalo. Kde jste k tomu přišli, že chováte velké šelmy? Jednak vždyť to určitě stojí spoustu peněz a času (uklízení výběhů a tak), jednak jsou nutná nějaká povolení atd.. U mě tedy nic podobného nepřichází v úvahu, když studuji a bydlím v paneláku, ale vždycky jsem měla silnou náklonnost k fosám a dala bych nevímco za to, mít nějakou vlastní. Tak sonduji :) jak se z vás stali chovatelé šelem?
tak jako vy toužíte po fosách a věřím, že si své touhy jednou splníte , tak my toužily po jiných zvířatech až do fáze splnění touhy
doutrklars
napsal(a):
tak jako vy toužíte po fosách a věřím, že si své touhy jednou splníte , tak my toužily po jiných zvířatech až do fáze splnění touhy
Dobrý den, pane Douša, nebudou ty fosy lehce srovnatelné - mám na mysli jejich pořízení - se Spix arami? Jinak máte o touhách pravdu, ale na sny, na jejich splnění musí být člověk stále připraven.
cone
napsal(a):
Dobrý den, pane Douša, nebudou ty fosy lehce srovnatelné - mám na mysli jejich pořízení - se Spix arami? Jinak máte o touhách pravdu, ale na sny, na jejich splnění musí být člověk stále připraven.
v tom máte pane Cone určitě pravdu , ale když někdo hodně touží mít nějaká zvířata , tak je spousta způsobů jak se k nim dostat a někdo si tyto touhy naplní třeba i tím , že se o ně stará v ZOO, nebo je studuje a pak s nějakou expedicí se dostane přímo do země jejich výskytu . Myslím , že jaký koliv způsob je dobrý, hlavně , když je to těm zvířatum ku prospěchu , že třeba zájemce nejede na loveckou expedici s povolením odlovu s pořízením trofeje na zed
zelvickahanka
napsal(a):
Zdravím,
Jak se stane člověk chovatelem šelem.? Musí mít pozemek,finance ,mít chovatelství jako styl života.Chov šelem je taková třešnička na dortu chovatelství.Pokud člověk chce a má touhu si sen splnit,zjistí si pro a proti,ví,že tomu obětuje ruzné příjemnosti života ( dovolená,lepší auto atd. ) má alespon partnera,který je tolerantní,má již nějaké zkušenosti v chovatelství ,zjistí si informace o šelmě,kterou se rozhodne chovat,legislativě chovu,vztah a tolerance sousedu,zdroj krmení atd. Tak se stane chovatelem šelem.Pak je to užasná láska na celý život.Šelmy nejde srovnat se psem nebo ušlechtilou kočkou.Šelmy jsou specifikum.Šelma je šelma.