Jak jste k tomu přišli?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2010 12:54
zelvickahanka

XXX.XXX.40.13

Zdravím,
tedy omlouvám se, že vám zasahuji do diskuse pitomoučkým dotazem, ale docela by mě to zajímalo. Kde jste k tomu přišli, že chováte velké šelmy? Jednak vždyť to určitě stojí spoustu peněz a času (uklízení výběhů a tak), jednak jsou nutná nějaká povolení atd.. U mě tedy nic podobného nepřichází v úvahu, když studuji a bydlím v paneláku, ale vždycky jsem měla silnou náklonnost k fosám a dala bych nevímco za to, mít nějakou vlastní. Tak sonduji :) jak se z vás stali chovatelé šelem?

16.3.2010 17:59
doutrklars

XXX.XXX.27.79

zelvickahanka napsal(a):
Zdravím,
tedy omlouvám se, že vám zasahuji do diskuse pitomoučkým dotazem, ale docela by mě to zajímalo. Kde jste k tomu přišli, že chováte velké šelmy? Jednak vždyť to určitě stojí spoustu peněz a času (uklízení výběhů a tak), jednak jsou nutná nějaká povolení atd.. U mě tedy nic podobného nepřichází v úvahu, když studuji a bydlím v paneláku, ale vždycky jsem měla silnou náklonnost k fosám a dala bych nevímco za to, mít nějakou vlastní. Tak sonduji :) jak se z vás stali chovatelé šelem?

tak jako vy toužíte po fosách a věřím, že si své touhy jednou splníte , tak my toužily po jiných zvířatech až do fáze splnění touhy

16.3.2010 18:17
cone

XXX.XXX.67.3

doutrklars napsal(a):
tak jako vy toužíte po fosách a věřím, že si své touhy jednou splníte , tak my toužily po jiných zvířatech až do fáze splnění touhy

Dobrý den, pane Douša, nebudou ty fosy lehce srovnatelné - mám na mysli jejich pořízení - se Spix arami? Jinak máte o touhách pravdu, ale na sny, na jejich splnění musí být člověk stále připraven.

16.3.2010 19:00
doutrklars

XXX.XXX.27.79

cone napsal(a):
Dobrý den, pane Douša, nebudou ty fosy lehce srovnatelné - mám na mysli jejich pořízení - se Spix arami? Jinak máte o touhách pravdu, ale na sny, na jejich splnění musí být člověk stále připraven.

v tom máte pane Cone určitě pravdu , ale když někdo hodně touží mít nějaká zvířata , tak je spousta způsobů jak se k nim dostat a někdo si tyto touhy naplní třeba i tím , že se o ně stará v ZOO, nebo je studuje a pak s nějakou expedicí se dostane přímo do země jejich výskytu . Myslím , že jaký koliv způsob je dobrý, hlavně , když je to těm zvířatum ku prospěchu , že třeba zájemce nejede na loveckou expedici s povolením odlovu s pořízením trofeje na zed

17.3.2010 14:32
rys

XXX.XXX.236.81

zelvickahanka napsal(a):
Zdravím,

Jak se stane člověk chovatelem šelem.? Musí mít pozemek,finance ,mít chovatelství jako styl života.Chov šelem je taková třešnička na dortu chovatelství.Pokud člověk chce a má touhu si sen splnit,zjistí si pro a proti,ví,že tomu obětuje ruzné příjemnosti života ( dovolená,lepší auto atd. ) má alespon partnera,který je tolerantní,má již nějaké zkušenosti v chovatelství ,zjistí si informace o šelmě,kterou se rozhodne chovat,legislativě chovu,vztah a tolerance sousedu,zdroj krmení atd. Tak se stane chovatelem šelem.Pak je to užasná láska na celý život.Šelmy nejde srovnat se psem nebo ušlechtilou kočkou.Šelmy jsou specifikum.Šelma je šelma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík