monca1112
napsal(a):
Samozřejmě sháním mládě,takže si počkám do jara, jen mě zajímá kde mám pak začít shánět.
Poklud o lišku máte vážný zájem,podívejte se na stránky www.chovrysu.hys.cz a zavolete.
michal.siegel
napsal(a):
Se nedivím, víte, jak/se o zvířata v ZOO starají? Tam smrdí všechna zvířata...
většinu ZOO v ČR mám projitý a v rámci možností měli zvířata ve svých výbězích čisto, ale i tak se pachu samotné zvěře zbavit nedá aby voněli po fialkách ... i samotná liška obecná ať už ji potkáte v přírodě či někde v zajetí bude také smrdět ...
bess
napsal(a):
je tu někdo, kdo může srovnat pach lišky obecné a lišky polární ( kožešinové) ? Chtěli bychom si lišáka pořídit, ale pach nás trochu odrazuje.
Srovnáním pachu kmotry obecné a polární nemůžu sloužit, ale rozhodně pořiďte holku a ne kluka, rozdíl je hooodně velký...
cituji známou co měla obé doma :
Doma v bytě fenka lišky cítit není, ale lišáci mají takový čpavý smrádek, dá se naučit na kočkolit a co se týče těch výkalů, tak to je srovnatelné se stejně velkým psem. Akorát když se něčeho lekne, tak pšoukne z análních žlázek a to je docela síla. Potíž je s nima ta, že každá liška je jiná a zatímco některá může být doma setrvale, tak jiná když přijde do puberty, tak je doma nesnesitelná. Bordel dělají hlavně v noci.
Raději bych volil obecnou - polárky za ty xxx generací v klecích jsou oproti našim kmotrám už dost "prostoduchý".
Liškule

XXX.XXX.137.197
Nemusí smrdet, stačí správná hygiena