Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2014 12:25
selmicka

XXX.XXX.248.245

Dobrý den,

dovolím si upozornit všechny zájemce o koč. šelmy,zejména pumy.Vyskytl se kolega,který prodává šelmy bez jakéhokoliv dokladu ( CITES ,smlouva ,předávací protokol..).Obrátilo se na mne pár kupujicích s radou.Zejména je problém vlastnit kočkovitou šemu bez dokladu CITES.Pokud uředníci životního prostředí tuto skutečnost zjistí,hrozí majiteli zvířete bez vlastnictví CITES ze zákona pokuta až do výše 200000 Kč pro fyzickou osobu a 1000000 Kč pro právnickou osobu.

Pozor na to. Je jeden případ,kde mi majitel takto postižen volal,s tím,že se on sám nahlásil na ž.p..
Pokuta mu bude i tak vyměřena., v zatím nezmíněné výši Prý mne bude informovat ,,jak vše dopadlo.

Nenechte se přesvědčit ,odebrat zvíře bez náležitých dokladu.Bez smlouvy,kde Vám prodávajicí zapře,že Vám něco prodal.( zde je však cesta také a to testy DNA - jsou však drahé )

Pokud by se někdo další našel a bude žádat pomoc.Pomohu dle možností a to zcela ZDARMA.

RN

kontakt je na našich stránkách

17.6.2014 17:07
selmicka

XXX.XXX.248.245

Včera mi volal kamarád,který právě měl dočinění s tímto chovatelem a CITES neobdržel.Nejedná se o laika,naopak o zkušeného chovatele ,dokonce profesionálního chovatele,který pracoval cca 15 let v jedné z předních ZOO v ČR u šelem a primátu ,,jako ošetřovatel. Duvěřoval,ale nepochodil. Avšak i na základě možná tohoto upozornění se již konečně cca po roce dopídí snad tohoto velmi duležitého dokumentu pro chov jeho šelem.Říkal mi,že je již dokument na "cestě "a bude mne informovat,zda jej obdržel.

RNsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík