Amarant – jaký druh?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2015 20:51

Dobrý den, před časem tu jeden z přispěvatelů chválil amarant, může mi prosím někdo napsat, který druh amarantu pěstuje?
Děkuji.

19.1.2015 16:51
pznm

XXX.XXX.84.120

Ja som bol jeden z pisateľov, c r.2014 som amarant skúsil prvý raz, semeno som si kúpil normálne polkilový balíček v Biopotravinách, priamy výsev sa mi neosvedčil, priesady lepšie, ale takú produkciu ako tu uvádzali iní, som rozhodne nemal. Králikov krmim senom, čerstvým amarantom som im len prilepšoval. Sušenie - malé bočné výhonky OK, tie hrubé stvoly mi na koncoch trocha oplesneli, musel som to nožnicami ostrihať, než som to králikom dal. Celkovo to za nejaký zázrak nepovažujem, ale skúsim tento rok ešte raz. Môj názor: so žihľavou na lúke to mám menej prácne

19.1.2015 20:27

Děkuji za radu, chci to taky jen vyzkoušet. Už se těším na kopřivy, taky je zkrmujeme.

19.1.2015 21:54
pznm

XXX.XXX.84.120

Ja mám žihľavu aj nasušenú vo viazaničkách, teraz v zime sa zíde...ale v lete ju žerú ako diví, zrejme im tá pŕhlivosť nevadí, aj keď ja mám riadne protireumatické terapie...

19.1.2015 22:22

Vloni jsme zateplovali a dělali střechu, tak jsem byla ráda že jsme stihli nasušit vojtěšku, jinak taky sušíme kopřivy. Letos se musíme polepšit.

22.1.2015 19:25
pznm

XXX.XXX.84.120

Uvítal by som širšiu diskusiu na tému Amarant, prípadne menej známe krmoviny.ja som napríklad do porastu, kde začala miznuť lucerka, skúsil prisiať vičenec, ale nevzišiel mi riadne.

22.1.2015 20:15

Lucerka -vojtěška a vičenec patří obě mezi bobovité rostliny-bobovité nikdy po sobě nerostou. V osevním postupu musíte mezi ně dát nějakou jinou plodinu, doporučuji okopaninu, je lepší vynechat dva roky. Jinak vičenec vypadá moc zajímavě, asi ho zkusím, děkuji za tip.

24.1.2015 16:16
pznm

XXX.XXX.84.120

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lucerka -vojtěška a vičenec patří obě mezi bobovité rostliny-bobovité nikdy po sobě nerostou. V osevním postupu musíte mezi ně dát nějakou jinou plodinu, doporučuji okopaninu, je lepší vynechat dva roky. Jinak vičenec vypadá moc zajímavě, asi ho zkusím, děkuji za tip.

Tiež by som ho ešte skúsil...ale osivo sa ťažko zháňa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík