Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hoxan

23.10.2016 18:29
Hoxan

XXX.XXX.96.2

Dobrý deň !
Akú dávate zajacom vodu ?
Normálnu dažďovú ktorá naprší alebo nejakú čistú z vodovodu..

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2016 18:37

Ráno a večer čistou, ze studny. Jednou týdně vymývám misky a lahve, v případě nutnosti čatěji.

23.10.2016 19:40
palast

XXX.XXX.72.34

Já dávám taky ze studny.

23.10.2016 20:14
borax

XXX.XXX.91.21

Hoxan napsal(a):
Dobrý deň !
Akú dávate zajacom vodu ?
Normálnu dažďovú ktorá naprší alebo nejakú čistú z vodovodu..

Dešťovou vodu? To fakt nemůžete myslet vážně!
To je až k neuvěření, co tady někdo " vypotí"

23.10.2016 21:45
skodovak

XXX.XXX.241.252

Dávám městskou nebo ze studny, vážně nic jiného by mně ani nenapadlo.

Dobrá otázka..

24.10.2016 10:01
hokrví

XXX.XXX.105.226

Ono to je věda spočítat kolik králíci vypijí vody. V létě mě soused povídá co králíci vypijí že to je ráno 5 l a večer 5 litrový kanistr, to máš 3 m3 za měsíc, mě povídá, říkám mu to je 300 litrů a on, však jo 3 hektáky to je stejný jak 3 kubíky. to pak leze ta voda do peněz a šetřit se musí.

24.10.2016 10:23
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak ona dešťová voda není jedovatá ale nějak si neumím představit, jak to chcete praktikovat v létě, kdy třeba měsíc (i déle) nespadne ani kapka...

24.10.2016 11:06

Dešťová voda sice není jedovatá, ale jak jí uchovat, aby nezezelenala?
teda nikdy mě nenapadlo, že někdo počítá kolik ho stojí voda pro králíky.

24.10.2016 12:23
xchipsy

XXX.XXX.142.1

A tak já nemyslím, že zadavatel řeší cenu vody Uchování by taky asi nebyl až takový problém (pochopitelně ji nelze nechat někde venku v otevřeném sudu), spíš to množství... Letos bylo u nás tak suché léto, že kdyby měla být zvířata odkázána na dešťovku, tak asi velice brzy bude veškerý chov na nulovém stavu

24.10.2016 12:38
borax

XXX.XXX.41.211

Vždyť to je od začátku hloupost.

Dešťová voda ze špinavé střechy?
I tak je v ní prach...

Skladovatelnost ( bakterie ), množství... .

24.10.2016 13:09
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ano, jistěže je to hloupost Ale nemá smysl se rozčilovat, podobné dotazy byly a budou

24.10.2016 14:53
horal

XXX.XXX.202.176

hokrví napsal(a):
Ono to je věda spočítat kolik králíci vypijí vody. V létě mě soused povídá co králíci vypijí že to je ráno 5 l a večer 5 litrový kanistr, to máš 3 m3 za měsíc, mě povídá, říkám mu to je 300 litrů a on, však jo 3 hektáky to je stejný jak 3 kubíky. to pak leze ta voda do peněz a šetřit se musí.

Pro mne je 1m kubický 1000 (slovy tisíc), tada 300 l = 0,3 m3. Asi jsem chodil do jiné školy.
Ohledně dešťové vody zde už byla debata. Někdo ji bez problémů používá, jiný s problémy ale svaluje to na něco jiného a jiní jako já by dešťovou vodu králikům nedal. Něco jiného je u drůbeže.

25.10.2016 06:42
usaci

XXX.XXX.38.186

Dešťová voda není nesmysl - zvířata ji dávají přednost před chlorovanou z vodovodu.

Pokud se chlór nechá vyprchat, tak je voda z vodovodu bezpečnější z hlediska infekce, ale je mrtvá oproti dešťové.

25.10.2016 08:17
hokrví

XXX.XXX.105.226

usaci napsal(a):
Dešťová voda není nesmysl - zvířata ji dávají přednost před chlorovanou z vodovodu.

Pokud se chlór nechá vyprchat, tak je voda z vodovodu bezpečnější z hlediska infekce, ale je mrtvá oproti dešťové.

Jaký máte názor na toto, já jsem měsíc bral vodu z prameniště, ph 6,5, ut 1, vodivost cca 260, jezdím pro vodu do akvária a tak jsem to zkusil napájet králíkům. Co myslíte má to logiku, stejně tam každý týden jedu.

25.10.2016 10:22
burgund6

XXX.XXX.33.7

usaci napsal(a):

V čem je dešťová vodá živá?

25.10.2016 11:53
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

burgund6 napsal(a):

To neřešte, to je stejně jako s "chemií" ve žrádle. Pro někoho je chemie i roztok organických kyselin.

Mě jen fascinuje, že ta "mrtvá" voda je svými hygienickými limity OK pro lidi i pro kojence... ale pro králíky je očividně nevhodná. Co na to říct.

27.10.2016 01:17
skodovak

XXX.XXX.241.252

burgund6 napsal(a):

V tom, že za nedlouho ji narostou nožičky a sama uteče

27.10.2016 19:44
horal

XXX.XXX.202.176

Je samozřejmě rozdíl jakou vodu upravujete, je li to voda z řeky anebo ze studny. Studniční voda obsahuje nmoho minerálů a to samé voda pramenitá na rozdíl od vody z řek. Ta naopak obsahuje i to co nemá jako jsou fekálie nebo fosfáty nebo další látky z průmyslových hnojiv. To znamená že i úprava je jiná a hlavně samozřejmě i chuť a obsah minerálů. A co se týče té mrtvé vody, řekl bych že to právě ta dešťová. Je to vlastně destilovaná voda, která v ovzduší zachytí vše co tam poletuje, hlavně oxid siřičitý a sirnatý.

28.10.2016 08:09

Když už tu tak diskutujem o dešťovce, nedávno tu proběhlo jak se vlastně šíří mor. Ve chvíli kdy se dává k pití voda, která předtím umyla celou střechu od prachu, listí a ptačích výkalů, může klidně obsahovat i ten mor. Přijde mi to jako větší pravděpodobnost než když někde nasekám trávu a přítáhnu si to s ní.

28.10.2016 08:35
horal

XXX.XXX.202.176

Pro xchipsy a hexa, a co takhle kyselina sírová. Proto neuznávám bio potraviny. Samozřejmě že bez použití chemie jsou potrviny kvalitnější, ale né 100% čisté. V ovzduší je velké množství síry (jak se tam dostala nemusím vysvětlovat) no a voda je vlastně sloučenina vodíku a kyslíku. Sloučením těchto třech prvků vzniká kyselika sírová (vitriol).

Kyselina sírová je silná dvojsytná kyselina. Patří mezi nejdůležitější ve velkém množství průmyslově vyráběné chemikálie. Její chemický vzorec je H2SO4. Molekula kyseliny sírové se skládá ze dvou atomů vodíku, jednoho atomu síry a čtyř atomů kyslíku.
Kyselina sírová je řazena mezi kyslíkaté kyseliny. V koncentrovaném stavu je kyselina sírová hustá olejnatá kapalina neomezeně mísitelná s vodou. Ředění této kyseliny je silně exotermní proces. Koncentrovaná (96-98 %) má silné dehydratační a oxidační (zvláště za vyšších teplot) účinky. Je velmi nebezpečnou žíravinou, způsobuje dehydrataci (zuhelnatění) organických látek. Zředěná kyselina oxidační schopnosti nemá a reaguje s neušlechtilými kovy za vzniku vodíku a síranů. Je hygroskopická (pohlcuje vodní páry). Kyselina sírová je velmi reaktivní, reaguje téměř se všemi kovy kromě železa (v koncentrovaném stavu jej pasivuje), olova, zlata, platiny a wolframu,20% vodný roztok nereaguje s mědí.
Kyselina sírová tvoří dva typy solí - sírany a hydrogensírany. Některé její soli tvoří hydráty. Roztok oxidu sírového v kyselině sírové se nazývá oleum.
Při práci s kyselinou sírovou musíme být velmi opatrní

Samozřejmě že v dešťové vodě je ve vysoce zředěném množství a záleží kde žijeme (průmysl, uhelné elektrárny a p.) ale nachází se všude. Teď si to vemte že se usazuje na rostlinách, voda se odpaří síra zůstane. Takže krmime li zeleným (nevím jak je to ze senem) a ještě napájíme dešťovkou, jaká to asi bude zátěž pro organizmus králika. Samozřejmě u divokých zvířat se to tak neprojeví, ale i tam jsou úhyny jeno o tom nevíme. Divoce žijící zvířata jsou ale na tom lépe, než domácí králik mnohokrát šlechtěný.

28.10.2016 08:41

Hexa:
jenom deb il by dával králíkům dešťovku jen co začne pršet. S tím morem, no to tedy nevím.Už mám králíky nějaký ten pátek, nyní nemluvím o hylách ty mám chvíli a ještě nikdy mor a myxomatozu z vody nedostali.Já se spíše bojím té trávy,.

28.10.2016 09:45

Já to myslela, tak na trávu se zárodky moru dostanou třeba ptačím trusem a když si vezmete plochu střechy připadá mi to jako docela dobrý zdroj potencionální infekce. Ptačí bobek se rozhodně nespláchne najednou, ale postupně. Navíc přitom jaká jsou sucha, je ta střecha pokrytá nánosem všeho možného, když pak prší taky se to nerozpustí najednou, takže i když první vodu vylijete, stejně nebude ta další nijak zvlášť čistá.

28.10.2016 09:52

Už jsem to psala na jiném vlákně o vodě, jak to je.

28.10.2016 16:53
hokrví

XXX.XXX.105.226

Vylezte se podívat do okapu, kolik tam je prachu, tlející listí a i ten trus od různých ptáků. A to nemám v beprostřední blízkosti žádný strom, ale vrabci natahají, seno, listí, peří a kde co, humus, nepitelné.

28.10.2016 17:55

Vždyď vůbec neprší tak co tu řešíte?Tak chystám králíkům vodu z kohoutku, aby si někdo nemyslel že je trápím měsíc bez vody Jen vyměňuji lahve, tak že mají 2x denně a někdy když vypijí i 3x denně čistou i láhev.

Přidejte reakci

Přidat smajlík