koko3

XXX.XXX.167.152
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenost s ochočením domácího kralíka normálně z králíkárny... Chtěla bych si vzít jednoho (samici) zhruba 1 měsíc po narození...Je možné ho zdomestikovat ? :).
koko3
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenost s ochočením domácího kralíka normálně z králíkárny... Chtěla bych si vzít jednoho (samici) zhruba 1 měsíc po narození...Je možné ho zdomestikovat ? :).
Beru to jako nejapný dotaz. Vždyť ta různá plemena co se chovají a byla vyšlechtěna, jsou domestikována. A pokud si myslíte, že králíka vychováte a vycvičíte jako psa, tak si pořiďte plyšovou hračku na baterie.
Dobrý den, určitě to jde :) Prakticky není rozdíl mezi zakrslými a klasickými králíčky, teda kromě velikosti :) Králíček si na Vás bez problému zvykne.
Tady je výborný článek na toto téma: http://www.kralici.cz/pages.asp?f=kralici-velky
waw
napsal(a):
Beru to jako nejapný dotaz. Vždyť ta různá plemena co se chovají a byla vyšlechtěna, jsou domestikována. A pokud si myslíte, že králíka vychováte a vycvičíte jako psa, tak si pořiďte plyšovou hračku na baterie.
I takový králíček z králíkárny, bude věrný kamarád. A bude vděčný za domov, kde mu bude poskytnuta láska
Jistěže to jde, ale pečlivě vybírejte chov. Vyhněte se mladým od bojácných a nervózních samic - jejich mladí budou podobní. Naopak vybírejte od těch, které bez strachu přijdou po otevření dvířek k chovateli a nechají se pohladit. Vždy když jsem měla "hodnou" samici, její mláďata byla bezproblémová, naopak ta od plachých samic byla poplašená taky - přestože jsem je odmalička hladila a "zvykala", nakonec to stejně byli blázni
A "1 měsíc po narození" si králíka neberte, to je moc brzy!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Jako kluk jsem měl králíka a tam bych řekl, že byl opravdu ochočený jako pes. Ač to zní nehezky, byl takovou hračkou a očividně mu to nevadilo. Chodil za mnou jako pes, přišel na zavolání, nechal se tahat jako kočka. Králík je domestikovaný už dávno, v člověka má přirozenou důvěru a je to společenský tvor, tak věřím, že mu i lidská společnost dělá potěšení.