janadivoženka

XXX.XXX.76.164
A co jste to vloni v červenci porážel? Když se vám nedaří nic odchovat už dva roky?
Špetka ovsa pro kojící samici, pokud jí ještě většinu špetky sežraly chuďěry mládata, tak to opravdu nestačí.
Kojící samice sežere klidně 15 dek ovsa. Na posezení.
Ale vy jste takový vtipálek, že. Děláte si z nás trošku bžundu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ona výroba vloček mění složení tak, že jsou lépe stravitelné. Ale já osobně je dávám jen výjímečně a králíci žijí a vesele se množí. Krmit jen senem je moc, moc málo. Když si nejste jistý, kupte pytel granulí pro kojící samice a postupujte podle návodu na něm. Je to nejjednoduší. Osobně touhle dobou dávám ráno míchanici z kopřiv a šrotovaného ovsa, večer dostanou granule pro kojící samice. Seno mají pořád založené, plus přidávám vojtěšku - suchou, přiměřenou hrst na kotec. Podestýlku mají z ječné nebo ovesné slámy, tu žerou taky.
jrl13
napsal(a):
Proč jej tedy u své odpovědi také nepoužijete? neví si s tím rady veterinář, na veterině také, ale nějaký zdejší skot to ví přesně. jen to ta rohatá nenapíše jak se to má tedy dělat
..myslite gazela😂?už jste dostal pouceni o ovesnych vlockach od Hluchavky,tak ja jen jak krmim ja.. samice vubec ovsem nekrmim,je tam malo jádra,louskaly ovisky a mely vice odpadu,nez aby se nažraly..krmim ječmenem,vecer dostanou plnou misku a na cely den jim to stačí..pripustenym samicim pridávám granule bez léčiv,hrst trávy..obcas i půl sucheho rohliku..po porodu jecmen +ovesne vlocky,krmne jsou levnější,opet trochu trávy,když je,trochu granuli,takovou smesku..když vylezaji mladi,začnou temi vlockami😀 a granulemi..doplňuji vlocky i behem dne,kralicci nejsou hladovi a berou si po cely den,na co mají chuť..když ma samice vice mladých,dávám jim kozi mléko,rychle mu prijdou na chuť a samici nepronasleduji ..samice ho pije rada také,i ona potrebuje bilkoviny a vapnik..některé kralicky už mam skoro dvouměsíční,krmim stale stejně,jen vic ječmene..vodu dvakrát denně,ppdle potřeby,seno maji stále..tak to zkuste trochu jinak a uvidite..ockovani samozřejmost..
Ano, děkuji. Tak jsem si to představoval. Ale popisujete způsob jako před 100 lety. A na to mi každý včetně veterináře řekl, že takto dnes již ne, že malí nemají do cca 8 týdnů vyvinuté zažívání a proto nemají nic jiného než suché. jako Vy jsme to dělal dříve. nyní po pauze mnoha let nemohu nic odchovat tak jsem to změnil na to jejich moderní a nefunguje mi to také. Dobrá, zkusím se vrátit k tomu dřívějšímu. Jsem s poděkováním
Vite,oni ti kralici jsou pořád stejni,jako před 100lety😀 a moji rodiče meli plne kralikarny zdravych kraliku,neznali,co je to myxomatoza nebo mor a kralika už nežral ani Punta..k te zmince o mokrem krmeni..travu pridávám samicim jako cetstve vitaminy,ne,aby se prezraly..malickym az později,asi po mesici,trosku.a stále,až do zimy..nemaji s tim problémy..kazdy rok odchovam kolem 50mladych,driv to bylo vic😀..

ančovička1
napsal(a):
Vite,oni ti kralici jsou pořád stejni,jako před 100lety😀 a moji rodiče meli plne kralikarny zdravych kraliku,neznali,co je to myxomatoza nebo mor a kralika už nežral ani Punta..k te zmince o mokrem krmeni..travu pridávám samicim jako cetstve vitaminy,ne,aby se prezraly..malickym az později,asi po mesici,trosku.a stále,až do zimy..nemaji s tim problémy..kazdy rok odchovam kolem 50mladych,driv to bylo vic😀..
tak ono... před 100 lety tady ani myxomatóza, ani mor, fakt nebyly.

napsal(a):
tak ono... před 100 lety tady ani myxomatóza, ani mor, fakt nebyly.
Jo, to je bohužel pravda, proto krmíme jen suchým, s výjímkou kopřiv, chmelu, černobýlu a smrkových větví, ale ty dávám jen v zimě, když nejsou kopřivy. Osobně všem vřele doporučuju kopřivy vyzkoušet, je to naprosto skvělé krmení pro veškerou havěť na dvoře.

Kozí mléko dávám taky, když zrovna máme.
napsal(a):
Jo, to je bohužel pravda, proto krmíme jen suchým, s výjímkou kopřiv, chmelu, černobýlu a smrkových větví, ale ty dávám jen v zimě, když nejsou kopřivy. Osobně všem vřele doporučuju kopřivy vyzkoušet, je to naprosto skvělé krmení pro veškerou havěť na dvoře.
Hluchavko,vy používáte byliny misto ockovani?byliny jsou fajn,ale tyto se pouzivaji,co ja vim,proti kokcidioze..je to tak?

o očkování jsem nic nepsala. Normálně očkujeme, jen nevěřím ve 100% účinnost vakcín, protože docela určitě nedokážu dodržet doporučované rozestupy mezi aplikacemi injekcí u všech králíků co máme. Bylinami se snažím zvýšit celkový zdravotní stav králíků. A taky do kopřiv neleze tolik psů a jiné havěti čůrat a tentononc, takže se v tom pak nemusím hrabat holýma rukama.
Víte ono spousta veterinárů má teď hodně novych poznatků ale prd ví, jak jsem teď poznala na Brněnsku, nic proti přítomným 😄. Chce to najít veta , který aspoň králíky někdy choval nebo viděl :) . Když chcete krmit jen suchým tak aspoň nasušte byliny. Pro úpravu střev. trávení , jater je dobrý ostropestřec stačí list , pro mladé doporučuji odstranit trny , nebo par semínek.

Na kopřivy máme doma dokonalou mašinku, během chvilky nakrouhám 3bedny kopřiv, smícháme s troškou ovesného šrotu a králíci se můžou užrat.

Vyrobeno v roce 1987, bez podpory EU.

rapotacka11
napsal(a):
Kdo má možnost, mačká si je sám.
Myslím, že při delším skladování hrozí žluknutí.
Opravte mě, jestli se pletu, ale tak vám vznikne jen mačkaný oves, vločky se upravují i tepelně, proto jsou pak právě lépe stravitelné.