Zdravím, všimla jsem si, že můj králík má otlaky na zadních končetinách. Mám ho doma v kleci. Běhá si jen na koberci i v kleci má kobereček. Netuším, jak se jí mohly udělat. Má je růžové a trošku stroupky, ale ještě žádná krev.
Měla jsem před ní ještě jednoho a toho samého králíka, také se jí udělaly otlaky a šla jsem s ní na veterinu a paní mi řekla, že to má z tvrdé podlahy. Někde na internetu jsem našla, že to je z měkké podlahy, tak nevím.
Mám to nějak léčit, mazat, nebo nedělat nic? Děkuji moc za odpověď.
Georgi

XXX.XXX.168.10
Otlaky vznikají při zanesení infekce do nohy zespoda. Důvodem je špatné místo pro pohyb králíka.Kobereček v kleci je na vznik otlaků ideální.Musel by se při každém čištění vyměnit tak, jako se mění podestýlka.Není nad podestýlkou ze sena,slámy nebo hoblin.Jinak se nejedná o nic tak závažného.Stačí zajít za veterinářem a otlaky několik dní pečlivě mazat.Hlavně změnit podestýlku
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podľa mojich skuseností je lepší Sudocrem... Mazať raz denne aspoň a poriadnu vrstvu...
Georgi

XXX.XXX.168.10
Já jsem měl otlaky u králíků dvakrát.U vterináře jsem dostal kapání ve stříkačce asi na pět až šest dní.Kapal jsem na postižené místo ráno a vačer.Do čtrnácti dnů bylo po otlacích.Navíc jsem přistlal seno.