Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

A12345aňa

30.6.2021 16:39
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Dobrý deň začali mi z ňičoho nič hynúť králiky. Čo mám robiť očkované boli len 1 krát je od očkovania nejakých 12 dní. Takže čakám na 14 dní. Najprv mi v 1 klietke uhynuly 5ks a teraz 2 klietka. Príznaky zatiaľ svedčia na mor.

A12345aňa

30.6.2021 21:55
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Čo myslíte vy keď sa pri úhynu začali trepotať a ide to postupne. Čo by ste mi poradili??? Mám zaočkovať alebo počkať

georgi

1.7.2021 04:39
georgi

XXX.XXX.118.61

Teď už počkat a naočkovat co přežije . Pokud je tam mor , očkováním se průběh urychlí .

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2021 09:23

Jak jsou staří,v jakém stáří a čím byli očkovaní?
Pokud byli očkovaní kombinovanou vakcínou,tak to není nic vyjímečného že vakcína při větším tlaku nákazy nedrží.vlastní zkušenost,ale já jsem je přeočkovala monovalentní vakcínou a neuhynulo nic.
To je vždy sázka do loterie jestli přeočkování pomůže či už nikoliv.

A12345aňa

1.7.2021 10:09
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Sú staré 3 mesiace očkované pestorin mormix nebola vakcína s ničím zmiešaná tak neviem 1 klietka 5 ks a 1 ostal a teraz je to v 2 klietke tam 5ks živých 2 uhynuté!!! A + mám ďalšie 2 klietky s mladými v jednej ich je 7 ale tie už mám 2krát chvalabohu očkované ale aj tak mám obavy. Začalo to tak že mi uhynuly len 1ks potom išieli ďalšie. O 2týždne to prešlo do ďalšej klietky chovám králiky plemena hyla mám ich malý počet tak mi na nich záleží veľmi mám len 20ks a z toho je 13ks mladých a 1 samicu mám teraz pripustenú. Už ma to fakt ničí najprv bola kokcidioza pred 1 rokom s tou som si veľmi ľahko poradila ale ten mor je niečo strašné mám pocit že s tých králikov nič mať nebudem. Lebo ak aj pri jesenných vrhov budú kapať tak to nemá cenu strašne som sa snažila aby všetky od chovala matka a veľmi pekne od chovali ale teraz to došlo najprv úmrt žiaden ate teraz☹️. Mám aj belgické obre a nos. A neviem any pohlavie u 3 m rozlíšiť len pri 5 m už viem takže tak no. Neviem ako ďalej.

1.7.2021 13:31

A12345aňa napsal(a):
Sú staré 3 mesiace očkované pestorin mormix nebola vakcína s ničím zmiešaná tak neviem 1 klietka 5 ks a 1 ostal a teraz je to v 2 klietke tam 5ks živých 2 uhynuté!!! A + mám ďalšie 2 klietky s mladými v jednej ich je 7 ale tie už mám 2krát chvalabohu očkované ale aj tak mám obavy. Začalo to tak že mi uhynuly len 1ks potom išieli ďalšie. O 2týždne to prešlo do ďalšej klietky chovám králiky plemena hyla mám ich malý počet tak mi na nich záleží veľmi mám len 20ks a z toho je 13ks mladých a 1 samicu mám teraz pripustenú. Už ma to fakt ničí najprv bola kokcidioza pred 1 rokom s tou som si veľmi ľahko poradila ale ten mor je niečo strašné mám pocit že s tých králikov nič mať nebudem. Lebo ak aj pri jesenných vrhov budú kapať tak to nemá cenu strašne som sa snažila aby všetky od chovala matka a veľmi pekne od chovali ale teraz to došlo najprv úmrt žiaden ate teraz☹️. Mám aj belgické obre a nos. A neviem any pohlavie u 3 m rozlíšiť len pri 5 m už viem takže tak no. Neviem ako ďalej.

Pestorin mormyx JE kombinovaná vakcína. A nemusí být tak účinná jako monovalentní, jak píše jiva.

A12345aňa

1.7.2021 13:38
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Aha no ja sa do vakcín neviznám🤣. A 1 králik vyzerá že pôjde tieš. A nemala by som im dat niečo špeciálne na jedenie. Alebo čo by som im v tomto období mala dať.

A12345aňa

1.7.2021 13:54
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Mám takú otázku aké plemeno by ste mi odporúčali. Chcela by som si chov doplniť novím plemenom lebo končím z bo mám poslednú samicu toto plemeno mi vôbec nevyhovovalo samice sa mi neokotili ani raz ale ostatné samice iného plemena v pohode. Samozrejme až na budúcu jar by som si zakúpila nové plemeno. A ako sa vám darilo s bo vyhovovalo vám toto plemeno??? Čím krmite??? Vopred ďakujem.

1.7.2021 14:07

A12345aňa napsal(a):
Aha no ja sa do vakcín neviznám🤣. A 1 králik vyzerá že pôjde tieš. A nemala by som im dat niečo špeciálne na jedenie. Alebo čo by som im v tomto období mala dať.

Možná by neškodilo něco o chovu králíků nastudovat. Vaše příspěvky jsou dost zmatené.

A12345aňa

1.7.2021 15:31
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Nič v zlom ale práve preto sa pýtam keď neviem. Viete vyzerá že vy chováte králiky dlho ale ja nie takže asi nebudem mať také skúsenosti ako vy. A keďže máte králiky tak sa len pýtam čím je najlepšie kŕmiť keď im dávam granule a neviem či je to dobre. A pardón ale ja som si dosť o králikov na študovala ale nedívala som sa na vakcínu a jej zloženie. Čos som asi mala pretože keď sa spýtam tak to ako keby som spravila nejaký hriech. A + som sa len Chcela spýtať ktoré plemeno vyhovovalo vám. 😟😟😟

1.7.2021 16:47
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nejprve si vyřeste mor, nebo co to je. Pokud si nejste jistá, zavolejte veterináře, jaké máte podezření, on se musí připravit, aby nákazu neroznášel, pokud se jedná o mor. Potom postupujte podle jeho instrukcí. Určitě patříte pod obvod určitého veterináře, který jezdí podle domluvy určitě dny. Teprve pak řešte nové králíky.

A12345aňa

1.7.2021 18:21
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Áno napísala som že až na budúcu jar to je jasné že až mor skončí. Ale neviem čo by to mohlo byť čo myslíte vy keď ono to ide s klietky do klietky ale len mláďatá to zabíja 3m 2 m...

1.7.2021 18:41

Jestli vám králíky očkoval veterinář,dejte mu uhynulého na pitvu ať vám mor potvrdí či vyloučí.Za druhé je to určitě mor?Králíci normálně žerou ,pijí,pohybují se,nemají průjem,nežbluňkají,nežerou a nepijí méně?Ono totiž většinou lidi vše svádějí na mor,ale často to je kokci,entero,ERE -epizootická enteropatie.
Sama očkuji mor 3x většinou + - 6.-9. a 12 týdem.Očkuji monovalentní vakcíny.
Chovné kusy máte proočkované?

arte.P

1.7.2021 18:50
arte.P

XXX.XXX.35.83

A12345aňa napsal(a):
Áno napísala som že až na budúcu jar to je jasné že až mor skončí. Ale neviem čo by to mohlo byť čo myslíte vy keď ono to ide s klietky do klietky ale len mláďatá to zabíja 3m 2 m...

Nikdo Vám tu neřekne, co máte v chovu, pokud chcete jasnou odpověď, pošlete kus na vyšetření do labáku. Popř. uhynulé otevřete a zkuste posoudit změny na orgánech, ale s jistotou pouze laboratoř.

Ještě mě napadlo k vakcinaci - máte zaočkováno pouze na klasický mor, ne na novou variantu RHD2, možná by mohla být ve hře i ta.

A12345aňa

1.7.2021 18:52
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Žerú, pijú nemajú prujem nemajú nežblnkajú chovné mám pre očkované. A hento som očkovala asi pred 12,13 dní. Asi v tých 7 týždňoch. Je to možné že majú kokcidiózu ale zatiaľ nesedia príznaky. Ale 2 príznaky sedia sú nahŕbené a majú pilovití chrbát. Ale nežblnkajú ani prujem nemajú tak ja neviem.

1.7.2021 18:59

A12345aňa napsal(a):
Žerú, pijú nemajú prujem nemajú nežblnkajú chovné mám pre očkované. A hento som očkovala asi pred 12,13 dní. Asi v tých 7 týždňoch. Je to možné že majú kokcidiózu ale zatiaľ nesedia príznaky. Ale 2 príznaky sedia sú nahŕbené a majú pilovití chrbát. Ale nežblnkajú ani prujem nemajú tak ja neviem.

Tak toho uhynulého otevřte,ať vidíte plíce,střeva ,játra.

A12345aňa

1.7.2021 19:11
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Nič v zlom ale ja sa nedokážem hrabať v králikovy čiže ho rozpitvať.

1.7.2021 19:44

A12345aňa napsal(a):
Nič v zlom ale ja sa nedokážem hrabať v králikovy čiže ho rozpitvať.

Tak ho na tu pitvu pošlete.

1.7.2021 19:47

A12345aňa napsal(a):
Nič v zlom ale práve preto sa pýtam keď neviem. Viete vyzerá že vy chováte králiky dlho ale ja nie takže asi nebudem mať také skúsenosti ako vy. A keďže máte králiky tak sa len pýtam čím je najlepšie kŕmiť keď im dávam granule a neviem či je to dobre. A pardón ale ja som si dosť o králikov na študovala ale nedívala som sa na vakcínu a jej zloženie. Čos som asi mala pretože keď sa spýtam tak to ako keby som spravila nejaký hriech. A + som sa len Chcela spýtať ktoré plemeno vyhovovalo vám. 😟😟😟

Měla byste vědět, co znamená vakcína kombinovaná (polyvalentní) a monovalentní, proto si nerozumíme.

A12345aňa

1.7.2021 22:27
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Podľa vás by som mala očkovať čiže monovalentnou vakcínou myxogenom.

2.7.2021 06:49

Monovalentní vakcíny jsou např.
PESTORIN, injekční suspenze pro králíky
PESTORIN RHDV 2 injekční suspenze pro králíky
MYXOREN, lyofilizát s rozpouštědlem pro parenterální použití
Vakcína proti myxomatóze živá MXT

2.7.2021 13:28

A12345aňa napsal(a):
Podľa vás by som mala očkovať čiže monovalentnou vakcínou myxogenom.

Monovalentní vakcíny jsou lepší + je dobré studovat složení, proti čemu vlastně fungují. Nebo se zeptat veterináře. Předejdete tak nepříjemným překvapením = úhynům.

6.7.2021 19:09
hroschan

XXX.XXX.12.113

vymlátit, vydenzifikovat a založit nový chov... Nenechávejte nic přežít, budou z nich chorobonosiči...

6.7.2021 19:29
hroschan

XXX.XXX.12.113

no, tak jsem to dočetl celé... Jen mi to přijde nyní na kokcu... sedí v koutě na hřbetě pilu... Ale raději se domluvit s vetem... U kokci to tak špatné není... To vymlácení a začít znovu se týká především moru...

georgi

7.7.2021 21:16
georgi

XXX.XXX.118.61

Máte kokcidiozu .Králík nemusí žbluňkat , aby bylo jasné že jí má .Nepíšete čím přesně krmíte , proto je hledání příčiny těžké . Tyhle příznaky vypadají na špatné krmení . Zajít k veterináři , napsat sulfakoks a přeléčit . Pokud žerou ,dají se vyléčit . Jenom růst se zpomalí . Myslím , že vakcinace problém nevyřeší .

A12345aňa

8.7.2021 00:07
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Krmím granulami bez liečiv značky energys +samozrejme voda, seno no ale musím sa priznať že keď mi začali hynúť tak mi došli práve granule a začala som kŕmiť zelenou trávou. Asi pre 3 mesačne to nieje vhodné ja viem ale nemala som čas ich kúpiť ale dnes už chrumkajú do vody som im dala emanox. Aj do papuľky. Z 20 mi ich zatiaľ ostalo zatiaľ 10 no. Ja už neviem človek tomu poda zelené a hneď sú hore brdy. Krmím trávou každoročne ale dávam to len starším ale viete ako to chodí keď človek nemá čas všetko je na h... Ďakujem veľmi pekne všetkým za rady a hlavne ochotu odpísať,poradiť a nervovať sa tu kôly mňe. Asi máte pravdu no ak prežijú pôjdu rad radom na pekáč ale môžem si nechať tie staršie chovné čo to nemajú vy uvádzate že mám začať odznovu ale ja mám ešte 2 ks samec a 6ks samice samozrejme 1 rok 1,5 r 8 mesačné nemám staré je mi ľúto zabíjať mladé pekné samice po 2 vrchoch pripúšťam len 2 krát do roka??? AKOŽE ŽERÚ ale niektoré sú bedné fakt. Že moc žrať nechcú ja neviem snáď hento prežije inak ma porazí asi s nimi. JA som sa fakt do tohto pustila s radosťou 😂. ALE neviem či to aj neskončí čoš by ma veľmi strašne mrzelo a bolo by mi to ľúto ja som sa tešila každý deň ako ich na krmím obzriem ich a teraz sa mi tam ani nechce ísť až nevidím ďalšieho hore brdami zakaždým jedením si po plačem 😿. A POVIEM si aká som blbá že som mu nevedela pomôcť. ☹️

8.7.2021 09:08
ančovička1

XXX.XXX.120.255

Když už mají rozběhnutou kokcidiózu, tak to Emanoxem nezachráníte..kupte jim Sulfacox nebo Sulfadimidin a všechny králíky přeléčte..
Trávy se musí dávat málo,jen co za chvíli sežerou,ostatní tráva se zapaří a je zle..
Já králíkům také dávám trávu, mladým od 14 dnů a jsou jako čiperky.. stále v krmítku ovesné vločky a trochu granulí plus seno,voda..nic do vody nepřidávam..
Ale jestli máte kokcidiózu, tak se vubec tráva dávat nesmí,jen suché + lék..

A12345aňa

8.7.2021 11:51
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Áno viem keď je kokcidioza že im trávu nesmiem dáť. Len suché. Kde sa dá zohnať sulfakoks. Je to na predpis.???

8.7.2021 14:56
ančovička1

XXX.XXX.120.255

Myslím, že ne.. už jsme ho dlouho nekupovali, tak přesně nevím..zeptejte se v lékárně, řeknou Vám..
Sulfacox se dává králíkům do vody,míchá se v určitém poměru.. vše na etiketě..

A12345aňa

8.7.2021 15:35
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Čo poviete na tenton dá sa objednat

arte.P

8.7.2021 15:48
arte.P

XXX.XXX.183.189

A12345aňa napsal(a):

Sulfacox je lék na předpis, vet popř. lékárna, zásilkový prodej je zakázaný.

arte.P

8.7.2021 16:03
arte.P

XXX.XXX.183.189

A12345aňa napsal(a):

Šmarjá, tak sem se na ty stránky podívala. Chcete tedy objednávat slovenský výrobek z Ruska a poslat ho na Slovensko Místo 4Euro za který by Vám to prodal vet, zaplatíte 7 + 25 za dopravu, platba předem a než to dojde, tak Vám to stejně vychcípe, pokud Vám tedy vůbec něco dojde,

Jsem jediná komu to přijde úplně ujeté?

Proč to prostě nekoupíte na nejbližší veterině?

A12345aňa

8.7.2021 16:17
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Hahahá fakt som sa zasmiala 😒. Oký. Co US ja mam samizda samé blazdniv~ nápady.Zajtra tam zájdem Na vet.... Ďakujem. Nič v zlom ale neprišlo mi to na zasmiatie. Viete ja nemám auto a nežijem blízko mesta👏Ako podaktorí ďakujem za rady.

8.7.2021 16:33

A12345aňa napsal(a):
Hahahá fakt som sa zasmiala 😒. Oký. Co US ja mam samizda samé blazdniv~ nápady.Zajtra tam zájdem Na vet.... Ďakujem. Nič v zlom ale neprišlo mi to na zasmiatie. Viete ja nemám auto a nežijem blízko mesta👏Ako podaktorí ďakujem za rady.

Ale i tak kupovat pofidérní a drahé léky na internetu mi nepřijde jako dobrý nápad.

A12345aňa

8.7.2021 17:03
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

No máte pravdu ale mňe ak tak o cenu nejde ale priznávam je to blbosť!!!Ďakujem za rady!!! Chováte tu niekto hyly???

8.7.2021 17:18

A12345aňa napsal(a):
Krmím granulami bez liečiv značky energys +samozrejme voda, seno no ale musím sa priznať že keď mi začali hynúť tak mi došli práve granule a začala som kŕmiť zelenou trávou. Asi pre 3 mesačne to nieje vhodné ja viem ale nemala som čas ich kúpiť ale dnes už chrumkajú do vody som im dala emanox. Aj do papuľky. Z 20 mi ich zatiaľ ostalo zatiaľ 10 no. Ja už neviem človek tomu poda zelené a hneď sú hore brdy. Krmím trávou každoročne ale dávam to len starším ale viete ako to chodí keď človek nemá čas všetko je na h... Ďakujem veľmi pekne všetkým za rady a hlavne ochotu odpísať,poradiť a nervovať sa tu kôly mňe. Asi máte pravdu no ak prežijú pôjdu rad radom na pekáč ale môžem si nechať tie staršie chovné čo to nemajú vy uvádzate že mám začať odznovu ale ja mám ešte 2 ks samec a 6ks samice samozrejme 1 rok 1,5 r 8 mesačné nemám staré je mi ľúto zabíjať mladé pekné samice po 2 vrchoch pripúšťam len 2 krát do roka??? AKOŽE ŽERÚ ale niektoré sú bedné fakt. Že moc žrať nechcú ja neviem snáď hento prežije inak ma porazí asi s nimi. JA som sa fakt do tohto pustila s radosťou 😂. ALE neviem či to aj neskončí čoš by ma veľmi strašne mrzelo a bolo by mi to ľúto ja som sa tešila každý deň ako ich na krmím obzriem ich a teraz sa mi tam ani nechce ísť až nevidím ďalšieho hore brdami zakaždým jedením si po plačem 😿. A POVIEM si aká som blbá že som mu nevedela pomôcť. ☹️

Vidím to tak,že jste dala trávu králíkům,kteří na to nebyli zvyklí.Králík nemá rád změny krmiva a už vůbec ne náhlé,rychlé.Na nové krmivo se musí postupně navykat..
Emanox na kokci zabírá výborně,ale pokud jim ho dáte do vody a oni už mají problém s trávením po nevhodném krmení,tak pijí málo nebo vůbec.Pak je ho třeba dávat přímo do tlamičky alespoň týden,10 dní,Rovněž se musí dávkovat podle obtíží,ale u něj nehrozí předávkování jako u léčiv,takže se ho klidně může dát víc.To je to samé jako když jim do vody dáte tady zmiňovaný sulfacox a králíci nebudou pít nebo málo,účinný také nebude pokud jim ho nedáte přímo do tlamiček.I ten se dává 3 dny,2 dny bez a opět 3 dny.Narozdíl od emanoxu králíkům dost zničí střevní mikrofloru a dlouho trvá než se srovnají.
Je také možné překrmení granulemi a tím opět vzniknou trávicí problémy.Dojde ke změně ph v zažívání a tím k přemnožení bakterií které ve střevech běžně žijí.Kokcidie,e-coli,atd.
Pokud se vyskytne problém s trávením,ale i jen že najednou králíci méně žerou než obvykle,je nejlepší dát hned dietu.Seno a voda.

A12345aňa

8.7.2021 17:26
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Ďakujem Jivo takže nemusím kupovať sulfakoks???Inak do popuľky im to dávam už 4 dní mala by som prestať??? Alebo ešte im to mám dávať. Áno máte pravdu bude to tou trávou dala som im viac ako stihli ziecť 😢. No som proste blbec. A mne sused povedal že sa môže dať aj ocot že je to to isté???

A12345aňa

8.7.2021 17:44
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

A Arte. P. NEMYSLÍM ŽE EŠTE NEJAKÝ POĎLA VÁS NAZVANÉ - CHCÍPNE Viem že ste to myslel/myslela že za tú dobu dokím to dôjde Vďaka.Normálne poviem nie sa smejem ako de... Ďakujem tenton smajlík hovorí za všetko🙈.

arte.P

8.7.2021 18:33
arte.P

XXX.XXX.47.242

A12345aňa napsal(a):
A Arte. P. NEMYSLÍM ŽE EŠTE NEJAKÝ POĎLA VÁS NAZVANÉ - CHCÍPNE Viem že ste to myslel/myslela že za tú dobu dokím to dôjde Vďaka.Normálne poviem nie sa smejem ako de... Ďakujem tenton smajlík hovorí za všetko🙈.

Nesměju se jako de.bil, popravdě je mi z té diskuze dost smutno, protože nikam nevede. Nemáte o chovu šajnu, jako začátečník si vezmete Hyla a po té co Vám polovina vychcípe, tak nakonec dojdete k závěru, že do králíků nalijete ocet je to marný, je to marný, je to marný proč aspoň to hov.no nedonesete vyšetřit, ať víte co v tom je?

8.7.2021 19:01

A12345aňa napsal(a):
Ďakujem Jivo takže nemusím kupovať sulfakoks???Inak do popuľky im to dávam už 4 dní mala by som prestať??? Alebo ešte im to mám dávať. Áno máte pravdu bude to tou trávou dala som im viac ako stihli ziecť 😢. No som proste blbec. A mne sused povedal že sa môže dať aj ocot že je to to isté???

Emanox dávejte dokud se vám nesrovnají.Zpočátku vyšší dávku přímo do tlamičky a když se zlepší a pijí tak do vody.Dávám preventivně okolo odstavu třeba i měsíc.
Ocet vodu jenom okyselí a pomáhá udržovat kyselé prostředí zažívání,ale neléčí.
Ten se dává spíš jako prevence.Preventivně lze dávat i Acidomid,také s ním má řada lidí dobré zkušenosti.

A12345aňa

8.7.2021 19:55
A12345aňa

XXX.XXX.56.91

Arte. P. Nechajte tak nemusíte písať nemám chuť sa hádať to nie je moja parketa a nemám to rada tak radšej ustúpim a radšej sa tomu budem vyhýbať. 😐

Jivo oni pijí i sami to mi je divné ale dá vám aj do papuľky aj do vody. Zdajú sa mi omnoho lepšie môžem poslať ft.

georgi

8.7.2021 20:28
georgi

XXX.XXX.118.61

Když pijí sami stačí je přeléčit sulfakoksem . Teď jsem tam ze dvou hnízd měl jednoho 2,5 méšíčního , přeléčil a vrátil k sourozencům a dneska ani nevím který to byl .Hlavní je na to přijít včas . Trávu krmím roky a bez větších problémů . Ze začátku střídám ze senem a krmím až do podzimu . Samotné seno nebo tráva je pro mladé králíky hodně málo .Jsou podvýživený . Je třeba dát jim jádro ( obilí ) . Granule pro mladé králíky výkrmové , potřebují nabrat . Já krmím odpoledne výkrmové granule s léčivy , ráno oves.V létě trávu v zimě seno . Chovám křížence NOS s masnými plemeny .

8.7.2021 20:31

A12345aňa napsal(a):
Arte. P. Nechajte tak nemusíte písať nemám chuť sa hádať to nie je moja parketa a nemám to rada tak radšej ustúpim a radšej sa tomu budem vyhýbať. 😐

Jivo oni pijí i sami to mi je divné ale dá vám aj do papuľky aj do vody. Zdajú sa mi omnoho lepšie môžem poslať ft.

arte.P radí dobře. Koprologie neuškodí.

8.7.2021 20:47

žádnej mor a žádná kokcidióza, zahlušila jste to náhlou změnou krmné dávky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík