Uživatel s deaktivovaným účtem

Čím krmíte a v jaké je samec kondici.Mám 14 samců nejstaršímu táhne 9let a skáčí všichni.Krmím směsí oves,granule ječmen,slunečnice,vojtěškové ůsušky,žádné vitamíny nepřidávám,pouze upravuji množství směsi.

ančovička1
napsal(a):
Kupte nového..
Když on i ten nový může po nějakém čase dopadnout stejně.Opravdu hodně záleží na kondici samce a tím i na krmení.
napsal(a):
Když on i ten nový může po nějakém čase dopadnout stejně.Opravdu hodně záleží na kondici samce a tím i na krmení.
Myslím,že než samec i tím lepším krmením, dožene kondici, ztratí spoustu času, než bude schopen připouštět samice..já bych tento případ řešila novým samcem..
Sama mám samce 3, všichni v dobré kondici 😀
ančovička1
napsal(a):
Myslím,že než samec i tím lepším krmením, dožene kondici, ztratí spoustu času, než bude schopen připouštět samice..já bych tento případ řešila novým samcem..
Sama mám samce 3, všichni v dobré kondici 😀
Zadavatel nepíše nic konkrétního o samci, může se jednat o mladého samce.

hokrví
napsal(a):
Zadavatel nepíše nic konkrétního o samci, může se jednat o mladého samce.
To také,nepíše o stáří.

Jednoducho, ako píše jiva : samec v plnom zdraví a kondícii musí skákať. Mám 6. ročného matadora a nema problem. Samozrejme, ho používam len na vybrané spojenia. No jedno pravidlo poznám ,nedržím v chove nič čo má akýkoľvek problém.
spavelkomichal
napsal(a):
Jde o to že je samec chudší a nemá takovou sílu, co je na to blbého?
Jestli je samec nemocný,tak je to pochopitelné, že nemá o samice zájem..než ho vyléčíte a nabere opět sílu, přijdete o spoustu času a také s možná s jakým výsledkem.. nehledě k tomu, že vám už mohl nakazit i samice..
ančovička1
napsal(a):
Jestli je samec nemocný,tak je to pochopitelné, že nemá o samice zájem..než ho vyléčíte a nabere opět sílu, přijdete o spoustu času a také s možná s jakým výsledkem.. nehledě k tomu, že vám už mohl nakazit i samice..
Jsem domluvený se známýma, ti mi na den půjčí samce (abych neztrácel čas)

spavelkomichal
napsal(a):
To vám půjčí samce do chovu s kokcidiózou?
spavelkomichal
napsal(a):
Jedna věc je, že budete šířit nemoc a druhá, že samice nemusí být v říji a třetí, že přenesený samec nemusí mít v cizím prostředí o samici zájem. U králíků to nefunguje jako u vás, že si skočíte k sousedce.

Dáváte ty samice k samci v říji?Někteří samci o samice mimo říji zájem nemají.
Podle čeho veterinářka usuzuje na kokci?Nikde nepíšete čím a jak krmíte,stáří samce,plemeno,váhu.Samec žere,nežere,je či není vitální?
spavelkomichal
napsal(a):
Už jsem na to s paní veterinářkou přišli, jedná se o kokcidiozu, omlouvám se že jsem vás musel s tím otravovat, naopak vám děkuji za zkušenosti.
Myslím si, že je to nesmysl, protože kokcidióza postihuje mláďatá, u dospělých jsem jí za 45 let nezaznamenal, byť se to popisuje - u přestárlých a s poruchou imunity. Chovného samce si představuji jako zdravého vitálního jedince, pokud je ten Váš vyhublý a projevuje nějaké známky onemocnění, tak jste se zapomněl zmínit.
Kokcidie se najdou takřka u každého králíka, ale to neznamená, že je králík nemocný kokcidiózou. Kokcidií je mnoho druhů a jen některé druhy způsobují potíže a to zejména u těch mladých.
Za dětských let, když jsem začínal s chovem králíků se u nás na vesnici chovalo téměř v každém domku, samozřejmě "vesnická směska", krmilo se v létě "zeleným", v zimě senem a kouskem řepy, mrkve, kedlubny a celoročně nějaké zbytky chleba a pečiva (nemnoho a přidávalo se hlavně kojícím samicím). Samozřejmě ty králíky vypadaly jinak (co se zmasilosti týče) a kokcidióza se vyskytovala pravidelně jednak ve střevní, ale i jaterní formě. Změny na játrech jsem nacházel u mladých králiků při porážce, nikdy ne u dospělých (po vyřazení z chovu). Proto jsem opravdu velmi, velmi skeptický, že by byla kokcidióza problémem u Vašeho samce a důvodem, proč neskáče. Pokud má nějaký zdravotní problém, tak bych ho hledal jinde, ale pokud neprojevuje známky onemocnění, tak to může být klidně ten "problém", který popisuje Jíva - některé samce se nezajímají o samice mimo říji. V takovém případě by ovšem i tak chovná kariéra samce byla u mne u konce ...
P.S.: ... snad jsem "nezněl" příliš protivně.

Souhlasím se Štefan1,chtělo by to víc informací.Také si nemyslím,že je to kokcidióza.
Kokcidie má každý králík,ale dospělý hned tak kokcidiózou neonemocní.To už by muselo být dost rozhozené trávení aby se kokcidie přemnožili a králík do nezvládl.
Jenže informace nemáme,tak je to jen teorie.
georgi

XXX.XXX.118.61
samce bych vyřadil z chovu . Po přeléčení se se stejným problémem u další generace setkáte pravděpodobně znovu .
To jsem si vzpomněla, že mě kdysi známý požádal o připuštění jeho samice,že ji doma nemůže připustit, nechtěla..svolila jsem,z dobrých sousedských vztahů.. známý přinesl samici, dobře krmená,ale opět osamce nejevila zájem, spíš byla apatická..
Tak jsem ji ještě pořádně prohlédla(což jsem měla udělat hned), samice měla úplně plné uši prašiviny,svrabu, tak byla příčina objasněna..
Mého samce jsem hned ošetřila, svrabem se nenakazil..od té doby konec připouštění cizích samic..