Může se Sulfacox T podávat preventivně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Oldin73

17.5.2022 12:38
Oldin73

XXX.XXX.59.198

Dobrý den,
měl jsem teď nemocného chovného samce a veterinář mi předepsal na jeho léčbu sulfacox T. Samec to bohužel nezvládl a sulfacox mi zbyl téměř celý.
A mě by zajímalo, zda bych ho mohl používat do vody jako prevenci, abych ho zužitkoval.
Nikde jsem se nedočetl, zda se může podávat pouze nemocným zvířatům, nebo i zdravým jako prevence. Pokud s tím má někdo zkušenosti, tak díky za odpověď

Upraveno adminem 17.5.2022 v 14:28 hod. - gramatika

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2022 12:49

jsou to antibiotika, preventivně ho nedávajte.

18.5.2022 10:26
Snehy

XXX.XXX.174.203

Ja zas preventívne podávam ale iba králikom pri odstave. Inej vekovej kategórii to nemá význam pokiaľ nemá príznak kokcídii. Preventíva je skôr v kvalite žradla a podstielka. Kedysi som aplikoval sulfacox aj pri prechode zo suchého na zelené. Ale podľa mojích skúsensti to nemá význam.

Podstatné je podchytiť kokcidiózu včas. V poslednom štádiu mu už pomôže iba lopata.

Ale 100 ľudí je 100 názorov. Ja si za sulfacoxom stojím. A aj podávanie je už iné ako je to v príbalovom letáku. Podľa novej štúdie 12 ml/l vody 5 dní.

To je zatiaľ posledné vyjadrenie výrobcu
"
Pharmagal s.r.o. <vyvoj@pharmagal.sk>
st 16. 3. 8:42
komu: mne

Dobrý deň pán ....,
Veľmi rada by som Vám poslala naše nové výsledky testovania lieku SULFACOX T perorállny roztok, ale tieto dokumenty sú v registračnom konaní na národných agentúrach v Slovenskej, Českej a Poľskej republike.
Po ich schválení budú dostupné aj širokej verejnosti a rada Vás s nimi oboznámim.
S pozdravom,
MVDr. A. Kocifajová, PhD."

georgi

20.5.2022 02:11
georgi

XXX.XXX.118.61

sulfacox je jenom záchranná brzda , při výskytu kokcidiozy .Preventivně rozhodně ne .

20.5.2022 21:26

Zas tie isté kecy ... Už som to tu spomínal, nie je to žiadny zázrak ten COX. Poznámka: prečo my ostatný to nepoužívame a králiky mame v pohode?

21.5.2022 14:25
hokrví

XXX.XXX.96.32

Čím víc léků používáme jako prevenci, tím větší je pravděpodobnost, že až nastane problém tak nám léky nepomohou.

21.5.2022 15:52
Snehy

XXX.XXX.174.203

hokrví napsal(a):
Čím víc léků používáme jako prevenci, tím větší je pravděpodobnost, že až nastane problém tak nám léky nepomohou.

... ja použijem sulfacox iba raz v živote králika. Nič iné nedostanú a od odstavu po jatočnosť mám 100% odchovu.

Ďalej sa k tomu nebudem vyjadrovať, zas sa iba to vlákno zamotá a zas ti isté pologramotné individuá budu mudrovať. Ja som nedal návod iba skúsenosť. Každý chová iným spôsobom a nikdy som nezatratil iného chovateľa, že používa alebo nepoužíva to či ono.

Verím, že budem rozumný a kultúrny a nebudem sa to navzájom osočovať.

21.5.2022 17:40
hokrví

XXX.XXX.96.32

Při odstavu jsou mladí králíci hodně náchylní a tak je dobré snížit krmnou dávku na pár dnů, nebo použít nějaký lék, někomu stačí ocet, acidomid, sulfacox, každý si najde co mu vyhovuje. Mám na mysli nedávat prevenci několikrát ročně celému chovu.

22.5.2022 20:51
Snehy

XXX.XXX.174.203

Pozastavujem sa teraz nad tým ako to tu funguje. "Napíšem nie ale nižšie dám palec ..." Iný napíše v kontexte to isté čo ja, a po mne, ale má palec/e. Paradox je, že je to od človeka čo povedal nie ...

Ja podam info o tom ako to funguje u mňa. Nepíšem všeobecne a relatívne ale vecne a presne.
V čom je teda problém? Ostatní členovia iba kývnu lebo .... . Kokcídia sa môže v chove ukázať kedykoľvek. Je to bežná vec v zelenom, v sene ... vo všetkom po čom može prejsť akékoľvek zviera ...

Prečo to podávam pri odstave?
Chovná samica je viacmenej imúnna ale môže prijať a vylučovať kokcídie a králik ako je známe požiera istú časť svojich výlučkov. Mladý králik ak začne prijímať potravu, nežerie hneď granule alebo seno či zelené. Takto môžu saním mlieka, močom či požieraním výlučkov matky dostať do tráviaceho traktu zárodky kokcídii. A tu je kameň úrazu na ktoré su práve mladé králiky v čase odstavu náchylné (6-12 týždeň). Zhoršuje to stres, zmena prostredia ...

Mnoho štúdii odporúča premiestňovať samicu a nie mladé. To je čistý nezmysle. Samica má svoje miesto, kľud a pohodu na ktorú je zvyknutá. Systém, kŕmenia atd. Navyše moje samice sú už cca týždeň pred odstavom pripustené.

Tak napíšte tu NA FÓRUM ako sa bránite kokcídii ktorá je v tráve, sene bežná vec? A nepíšte mi tu, že podávate prostriedky na báze "rastlinka liečivo"

KOKCÍDIA nie je ušný svrab, že tam dam par kvapiek oleja a je to fuč. Kokcídia sa prenáša už od matky z hniezda a je to infekčné. Kokcídie narušujú črevnú stenu a pečeň tak čo kokcidiotiká môžu pokaziť???
A čím to chcete zabiť? Probiotikom? To príde až potom ... Každopádne antikokocidiotiká NeeeNaaaRušujúúú črevnú stenu a orgány na trávenie!!!

Už v polovičke druhej fázy je problém poraziť kokcídiu a zväčša tam už nepomôže nič.

Mať zhubný nádor a bojovať s ním podávaním odvarov je... V akom storočí žijete?

Posledná vec, koľko z Vás dalo vyšetriť svoj chov na prítomnosť kokcídii??? Ja radšej spravím takúto preventívu a nezbieram bobky za x dní a nosím k mvdr + evri.

To čo aj píšem je sedliacky rozum a skúsenosti. Nie mudrobrada od stola ktorá neprizná sa, že z hniezda mu prežilo cca 60% ...

22.5.2022 21:07

Snehy napsal(a):
Pozastavujem sa teraz nad tým ako to tu funguje. "Napíšem nie ale nižšie dám palec ..." Iný napíše v kontexte to isté čo ja, a po mne, ale má palec/e. Paradox je, že je to od človeka čo povedal nie ...

Ja podam info o tom ako to funguje u mňa. Nepíšem všeobecne a relatívne ale vecne a presne.
V čom je teda problém? Ostatní členovia iba kývnu lebo .... . Kokcídia sa môže v chove ukázať kedykoľvek. Je to bežná vec v zelenom, v sene ... vo všetkom po čom može prejsť akékoľvek zviera ...

Prečo to podávam pri odstave?
Chovná samica je viacmenej imúnna ale môže prijať a vylučovať kokcídie a králik ako je známe požiera istú časť svojich výlučkov. Mladý králik ak začne prijímať potravu, nežerie hneď granule alebo seno či zelené. Takto môžu saním mlieka, močom či požieraním výlučkov matky dostať do tráviaceho traktu zárodky kokcídii. A tu je kameň úrazu na ktoré su práve mladé králiky v čase odstavu náchylné (6-12 týždeň). Zhoršuje to stres, zmena prostredia ...

Mnoho štúdii odporúča premiestňovať samicu a nie mladé. To je čistý nezmysle. Samica má svoje miesto, kľud a pohodu na ktorú je zvyknutá. Systém, kŕmenia atd. Navyše moje samice sú už cca týždeň pred odstavom pripustené.

Tak napíšte tu NA FÓRUM ako sa bránite kokcídii ktorá je v tráve, sene bežná vec? A nepíšte mi tu, že podávate prostriedky na báze "rastlinka liečivo"

KOKCÍDIA nie je ušný svrab, že tam dam par kvapiek oleja a je to fuč. Kokcídia sa prenáša už od matky z hniezda a je to infekčné. Kokcídie narušujú črevnú stenu a pečeň tak čo kokcidiotiká môžu pokaziť???
A čím to chcete zabiť? Probiotikom? To príde až potom ... Každopádne antikokocidiotiká NeeeNaaaRušujúúú črevnú stenu a orgány na trávenie!!!

Už v polovičke druhej fázy je problém poraziť kokcídiu a zväčša tam už nepomôže nič.

Mať zhubný nádor a bojovať s ním podávaním odvarov je... V akom storočí žijete?

Posledná vec, koľko z Vás dalo vyšetriť svoj chov na prítomnosť kokcídii??? Ja radšej spravím takúto preventívu a nezbieram bobky za x dní a nosím k mvdr + evri.

To čo aj píšem je sedliacky rozum a skúsenosti. Nie mudrobrada od stola ktorá neprizná sa, že z hniezda mu prežilo cca 60% ...

Kokcidióza se nepřenáší mlékem ani močí.

22.5.2022 21:26
Snehy

XXX.XXX.174.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kokcidióza se nepřenáší mlékem ani močí.

Presne to som očakával kto sa čoho chytí a na čo bude reagovať.

Fuuuj hanba iba hanobiť? A čo zvyšok príspevku???

22.5.2022 21:34
Snehy

XXX.XXX.174.203

jsou to antibiotika, preventivně ho nedávajte.

Vodu kážem a vino pijem???

https://zverolekarka.com/strevni-kokcidioza-kraliku/2/

georgi

22.5.2022 22:30
georgi

XXX.XXX.118.61

Snehy máte v příspěvku několik sedláckých mýtú ne li nesmyslů . V první řadě má kometa pravdu v tom že kokcidioza se nepřenáší močí ani mlékem . Naproti tomu kokcidiostatika se přenáší částečné od matky ,pokud jsou podávaná . Kokcidioza je problém čistoty a odolnosti jedince . Antibiotika jako začátek léčby při rozjetí , jsou účinná . Naopak , při pravidelném podávání je účinek opačný . Účinnost antibiotik po čase hodně klesá . Jedince přeléčeného proti kokcidióze bych nekoupil . Nepřipouštím samici pokud má mladé u sebe . Jestli jí připouštíte když má mladé u sebe , pak máte stejné podmínky jako velkochov. Samice dlouho v chovu nevydrží .Při stresu jsou mladí králíci více náchylní ke kokcidióze . Odstavením a přemístěním mladých králíků je vystavujete stresu Tím že jsou sami v jiném prostředí ,je stres pro ně větší .

22.5.2022 22:38
Snehy

XXX.XXX.174.203

georgi napsal(a):
Snehy máte v příspěvku několik sedláckých mýtú ne li nesmyslů . V první řadě má kometa pravdu v tom že kokcidioza se nepřenáší močí ani mlékem . Naproti tomu kokcidiostatika se přenáší částečné od matky ,pokud jsou podávaná . Kokcidioza je problém čistoty a odolnosti jedince . Antibiotika jako začátek léčby při rozjetí , jsou účinná . Naopak , při pravidelném podávání je účinek opačný . Účinnost antibiotik po čase hodně klesá . Jedince přeléčeného proti kokcidióze bych nekoupil . Nepřipouštím samici pokud má mladé u sebe . Jestli jí připouštíte když má mladé u sebe , pak máte stejné podmínky jako velkochov. Samice dlouho v chovu nevydrží .Při stresu jsou mladí králíci více náchylní ke kokcidióze . Odstavením a přemístěním mladých králíků je vystavujete stresu Tím že jsou sami v jiném prostředí ,je stres pro ně větší .

Aby sme boli v obraze.

mlieko a moč som vsunul zámerne ale zjavne to niekto nechápe. No nič ideme ďalej.

Ak by sa čítali môje príspevky pozornejšie, nepísal by si tu to čo som ja uviedol pred tebou! (napr 18.05.22)

Sorry za tykanie je to komunikatívne rýchlejšie. Skús si naštudovať čo je oocyst

Buď tu je jazykova bariera lebo píšeš blbosti

22.5.2022 23:12
Snehy

XXX.XXX.174.203

georgi napsal(a):

Nemusíš samicu kupovať ktorá bola preliačená na kokcídie. Nikto ti neponúka Daj si radšej vyšetriť trus zo svojich chovov ak vieš ako sa to robí.

Pripúšťanie samíc? Tak robím ako mi pasuje a nesťažujú sa. Mám samicu čo už ťahá 6 rok a pod 10 vo vrhu neide. (je to aj o krmeni)
Mne sa všetko kotí v rozmedzí 2-3 dní. Ale je rozdiel odstav a pauza samice

Zvyšok si napísal čistý blud. Treba iba čítať čo som napísal vyššie.

A presne sa stalo to čo som uviedol vyššie. Takže pokiaľ sa nebudem musieť braniť a rozum iného člena pochopí čo tu je uvedené nemám sa k čomu ďalej vyjadrovať.

23.5.2022 19:09

Snehy napsal(a):
Presne to som očakával kto sa čoho chytí a na čo bude reagovať.

Fuuuj hanba iba hanobiť? A čo zvyšok príspevku???

Nejsme ve škole, nemusíte nás zkoušet.

23.5.2022 19:41
Snehy

XXX.XXX.112.37

Nejsme ve škole, nemusíte nás zkoušet.

Nehľadaj chybu tam kde nie je!!!
Z celého článku si vybrala iba to čo ti pasuje a zvyšok?

Ja nie som konfliktný typ tak to rešpektuj.

Skús zhodnotiť celý môj príspevo/ky a aj iných. Alebo sa ťa niečo dotýka osobne?

Pusi

georgi

23.5.2022 22:11
georgi

XXX.XXX.118.61

snehy dobre som čítal a vyšlo mi že se chováte jako malý spratek který má vždycky pravdu . A tykáním si tady něco kompenzujete a mě je to ukradený , Je to Vaše věc. Jste prostě nejlepší a útočíte na každého kdo s Vámi nesouhlasí . Tím je pro mě téma vyčerpané .

19.6.2022 14:04
Snehy

XXX.XXX.191.83

georgi napsal(a):
snehy dobre som čítal a vyšlo mi že se chováte jako malý spratek který má vždycky pravdu . A tykáním si tady něco kompenzujete a mě je to ukradený , Je to Vaše věc. Jste prostě nejlepší a útočíte na každého kdo s Vámi nesouhlasí . Tím je pro mě téma vyčerpané .

Nikdy som nikde neuviedol a tvrdil, že moje príspevky sú tie jedine a pravdivé a chovatelia sa musia nimi riadiť!
Takže ste nie moc dobre čítali moje reakcie/príspevky.

Georgi, tí čo Vám dali palec za príspevok skúste sa dopátrať či nemali odmňa palec za príspevok ak je správny. Ja nerozlišujem, čo je niekto sympatický alebo nie. Ocením každý príspevok ktorý je rozumný.

Tykanie je kompenzácia niečoho, to ste ako k tomu došli? Ja som sa nikdy nepozastavoval nad tým a bol rozhorčený, že mi niekto tyka pokiaľ sa nejedná o vulgarizmus.

Na nikoho neútočím tým, že nesúhlasím s jeho tvrdením. Nie som ovca čo ide v stáde a bečí ako baran v prede. Som najlepší? Hmmm ste uviedli Vy. Ak by ste fakt čítali všetke príspevky došli by ste k tomu, že sa možno mýlite. Ale ... Taktiež som tému vyčerpal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík