Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2007 21:19

deaf lukas napsal(a):
Strakáč: Odpočívám...

Strakáč: Co tam je za zvíře? Není nebezpečnej?

5.4.2007 21:26

deaf lukas napsal(a):

Strakáč: Honím kočku. Jsem jako pes, ne? Jinak nekoušu na kočku! P.S. Smůla, obrázek je rozmazanej

5.4.2007 21:28

deaf lukas napsal(a):

Černoušek: Chtěl bych být neviditelný!

5.4.2007 21:31

deaf lukas napsal(a):

Pišta: Jééé, krásnej narcisy P.S. Tohle se mi moooooc líbí foto

5.4.2007 21:34

deaf lukas napsal(a):

Černoušek: KUK! Jsi se nelekla, ne?

5.4.2007 21:36

deaf lukas napsal(a):

Strakáč: Čmuchám... Ten narcis...

5.4.2007 21:38

deaf lukas napsal(a):

Strakáč: Radši utíkám...

5.4.2007 21:40

deaf lukas napsal(a):

Pišta: Kradu, Černoušku.

6.4.2007 08:49

deaf lukas napsal(a):

Skvela reportazni fota

zvířátková

6.4.2007 12:07
zvířátková

johanka81 napsal(a):
Skvela reportazni fota

Také moc chválím . Musíte mít asi pořádný plot, když tam můžou být králíčci a morčátko navolno, ne?

6.4.2007 13:03

zvířátková napsal(a):
Také moc chválím . Musíte mít asi pořádný plot, když tam můžou být králíčci a morčátko navolno, ne?

Děkuji! No, já se nebojím když naše králíci běhaji na svobodě. Ale morčátko by mohla utéct, proto byl jsem opatrný. Byl jsem překvapený že morčátko mi přišla Tady je důkaz jak morčátko ke mně přišla Morčátko mi skočila na klín

6.4.2007 13:04

zvířátková napsal(a):

Tohle jsem nečekal

6.4.2007 13:13

zvířátková napsal(a):

No, dávno Černoušek začal běhat navolno (tohle byl moje první zkušenost). Tak jsem byl opatrný aby Černoušek neutekl (samožřejmě byl oplocen). Nakonec Černoušek mi dotýkal na mé nohy a měl jsem husí kůži! Poznal jsem že Černoušek se nebál na mně, proto jsem zkusil pustit navolno bez oplocen. Byli v pohodě! Později Zkusil jsem pustit i Strakáče, samožřejmě byl v zahrádce s plotem. Strakáč byl dost plachý a utíkal. Později Strakáč mi poznal že já jsem hodnej človíček Teď Strakáč vůbec se nebojí a neutíká, proto nepotřebuje plot Někdy králíci jsou chytré a potvory, že když já chodím ke králíkovi a vzít domů, tak králík nedovolí a proto běhal pár kroků

6.4.2007 21:39

zvířátková napsal(a):

Vidite - nas kralik Cernousek je na fotbalovem hristi. Nepotrebujeme ploty.

6.4.2007 21:40

zvířátková napsal(a):

Cernousek radostne beha

8.4.2007 12:41

deaf lukas napsal(a):
Cernousek radostne beha

Teda to je úžasný, že ti nezdrhnou. Moji by asi vzali do zaječích.To mi dej návod, jak si je takhle ochočil? Máš morče s králíkama dohromady v kotci?

8.4.2007 13:45

pavlabosova napsal(a):
Teda to je úžasný, že ti nezdrhnou. Moji by asi vzali do zaječích.To mi dej návod, jak si je takhle ochočil? Máš morče s králíkama dohromady v kotci?

Černoušek - byl narozen na podzim roku 2002 a měl tři sourozenci. Bohužel po asi 1 měsíc jeho sourozenci zemřeli. Tak bylo mi moc líto že on byl sám a tak já jsem ho zbožnoval. On dost škrábal. Jsem byl trpělivý když jsem s ním pochoval. Nakonec on pomalu pochopil že nejsem zlej človíček Jsem ho naučil jak skočí do kotce, tak už uměl zvládnout. Když Černoušek dospíval tak v zimě jsem zkusil nechat Černouška na zem, protože jsem byl zvědavej jak dělá ty stopy na sněhu. Samožrejmě jsem trochu držel a hlídal aby mi náhodou neutekl (trvalo asi půl minuta). Později jsem položil Černouška na dřevěnou bednu a Černoušek prokoumaval. Roku 2003 na jaře i v létě jsem ho moc nevěnoval, ale jen krmení. Na konci podzim 2003 vzpomněl jsem si na Černouška když jsem uviděl jak Černoušek byl v kotci. Mi připadalo jako smutně. Tak jsem zkusil pochovat. On mi neškrábal! Nebál se! Poznal jsem jak byl strášně moc hodný a pak zkusil jsem nechat pustit na svobodě.

Strakáč - narozen roku 2003 na jaře. Jeho maminkou je Mlsounka (teď žije u nás, je jí skoro pět let). Když Strakáč byl moc malý tak bohužel jsem moc neochočil. Proto když hladil jsem ho a tak Strakáč byl plachý. Později když Strakáč byl více než 1 rok starý - zkusil jsem pochovat. Tak on byl dost plachej a škrábal. Snažil jsem ho uklidnit a hladit. Nejprve jsem ho dal do přenosného venkovního výběhu. Když tam začal zvyknout tak jsem otevřel dvířkou. Strakáč trochu běhal mimo výběhu, ale potom běhal zpátky do výběhu. Postupně si zvykl. Začal jsem pustit do zahrádky s plotem. On byl nadšený a běhal. Když chtěl jsem ho chytit tak Strakáč pořád utíkal. Pořád jsem chodíval za ním než Strakáč se začal být unavený a lehl si na zemi. Tak já jsem ho příjemně hladil a vzal jsem domů. Postupně dokonce běhal mimo plot. Teď Strakáč je moje zlatíčko, protože on už je milej, lehl si na mém klíně když jsme byli na fotbalovém hřišti. Když já ho hladím tak Strakáče v kotci tak je stále citlivý, ale na svobodě je jemný a pohodlný. Když byl mladý tak Strakáč byl dost agresivní, teď je moc hodnej.

Odmalička jsem zvyklý když táta choval králíky pro maso. Nikdy nezabíjel jsem králíka, ale jedl jsem králičí maso. Od té doby kdy jsem poznal že Černoušek mi sáhl na mém nohy a on se na mě nebál. Poznal jsem a nakonec doma jsem řekl rodičům ať nezabíjet Černouška (už začal mít první jméno). Táta byl nemocný a proto zrušil chov pro maso, ale mám doma tři králíci - Mlsounka, Strakáč a Černoušek. Strakáč byl záchraněn když táta sám se rozhodl nechat protože Strakáč byl krásnej kluk. Jsem ho záchranil i Mlsounku. Já nikomu nedovolím když někdo zabije naše králíci. TŘI KRÁLÍCI JSOU MAZLÍČKY!!!!

Foto - tohle je Mlsounka (v létě roku 2005)

8.4.2007 13:46

pavlabosova napsal(a):

Ano morčí s králíkem dohromady. Není problém

8.4.2007 20:21

pavlabosova napsal(a):

ehm, zapomněl jsem mám napsat - odmalička jsem jedl králičí maso, ale stalo se když Černoušek mi sáhl (poznal jsem že on mě měl jako rád) a proto jsem rychle přestal jíst králíčí maso. Nejím králíči maso ani kousek králíčí maso!

8.4.2007 20:59

deaf lukas napsal(a):
ehm, zapomněl jsem mám napsat - odmalička jsem jedl králičí maso, ale stalo se když Černoušek mi sáhl (poznal jsem že on mě měl jako rád) a proto jsem rychle přestal jíst králíčí maso. Nejím králíči maso ani kousek králíčí maso!

To chápu, já vždycky jedla králičí maso od králíků příbuzných , ale od svých bych nikdy nejedla ani nedovolila zabít je na maso, protože jsou to mazlíčci. Máš králíky venku v králíkárně i přez zimu?

9.4.2007 07:20

pavlabosova napsal(a):
To chápu, já vždycky jedla králičí maso od králíků příbuzných , ale od svých bych nikdy nejedla ani nedovolila zabít je na maso, protože jsou to mazlíčci. Máš králíky venku v králíkárně i přez zimu?

Ano, mám králíci venku v králíkárně i přes zimu. Králíci dobře si zvládají. Dávám pytle (od obilí) na dvířku od kotce aby nebyla průven. Ale morčí je jí zima (když jsem pořídil dva morčátka, tak choval jsem v bytě a nakonec musí být venku. Maminka mi nedrží slovo když udělal jsem smlouvu. Máma je potvora). Předtím měl jsem dvě - Pišta a Fišta. Tak narodily se na jaře 2004 (byly venkovní, potom ta slečna z naší vesnice mi dala. Ona měla u babičky hodně morčat). Když morčí stěhovaly ke mně tak byly v bytě. Asi ve květnu když bylo moc teplo tak morčí byly venku. Večer přinesl jsem morčí domů. Pak příští den zase jsou venku. V podzimě všiml jsem že morčí jí byly zima tak vzal jsem domů a tam přezimovaly přes zimu. Na jaře 2005 opět byly venku když byly teplo. Bohužel v podzimě 2005 morčí musely být venku i přes zimu (bojoval jsem s mámou, ale nevyhrál jsem ). Tak Fišta přežila jednou venku přes zimu, protože v srpnu měla aobces a v prosinci zemřela. Pišta stále žije a už zvládla být venku přes zimu - dvakrát a zatím je zdravá

9.4.2007 17:05

deaf lukas napsal(a):
Ano, mám králíci venku v králíkárně i přes zimu. Králíci dobře si zvládají. Dávám pytle (od obilí) na dvířku od kotce aby nebyla průven. Ale morčí je jí zima (když jsem pořídil dva morčátka, tak choval jsem v bytě a nakonec musí být venku. Maminka mi nedrží slovo když udělal jsem smlouvu. Máma je potvora). Předtím měl jsem dvě - Pišta a Fišta. Tak narodily se na jaře 2004 (byly venkovní, potom ta slečna z naší vesnice mi dala. Ona měla u babičky hodně morčat). Když morčí stěhovaly ke mně tak byly v bytě. Asi ve květnu když bylo moc teplo tak morčí byly venku. Večer přinesl jsem morčí domů. Pak příští den zase jsou venku. V podzimě všiml jsem že morčí jí byly zima tak vzal jsem domů a tam přezimovaly přes zimu. Na jaře 2005 opět byly venku když byly teplo. Bohužel v podzimě 2005 morčí musely být venku i přes zimu (bojoval jsem s mámou, ale nevyhrál jsem ). Tak Fišta přežila jednou venku přes zimu, protože v srpnu měla aobces a v prosinci zemřela. Pišta stále žije a už zvládla být venku přes zimu - dvakrát a zatím je zdravá

Zkoušel jsi dát morčí ke králíkům do kotce? Ty by je zahřáli ne? Náš morčí se tedy s králíkama nesnese, ale vím, že lidi říkají, že se dost snesou a navzájem zahřejou.

9.4.2007 23:39

pavlabosova napsal(a):
Zkoušel jsi dát morčí ke králíkům do kotce? Ty by je zahřáli ne? Náš morčí se tedy s králíkama nesnese, ale vím, že lidi říkají, že se dost snesou a navzájem zahřejou.

Moje morčí bydlí s králíkem. Není problém. Ale morče s králíkem není společného. Tak letos budu si pořídit novou morčí

11.4.2007 10:03

deaf lukas napsal(a):
Moje morčí bydlí s králíkem. Není problém. Ale morče s králíkem není společného. Tak letos budu si pořídit novou morčí

Tak jsem o víkendu pustila Bogana na zahradu a náležitě si jara užíval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík