zviratkova
napsal(a):
Pochlubte se, prosím, se svým venkovním i vnitřním výběhem pro králíčka. Chtěla bych se inspirovat...
Sice nemám fotečky, ale snad je dodám
Přes léto mám králíčky na balkoně, kde mají různé schovky (krabice, starou skříňku, košík,...), ale nejvíc to milují ve skleníku, kam je dávám jen přes zimu (když svítí sluníčko a ve skleníku je teplo). Skleník necháváme, jak tam co narostlo, takže tam mají príma schovky. Teď mi dokonce začali hloubit noru Hlavní nora má 2m a už ji začali větvit
Jinak přes zimu bydlí na zimní zahradě, ale nejradši jsou v obýváku, kde můžou skákat po křeslech a po gauči, schovávat se za nábytek, atd...
Když jsem měla králíčátka, tak jsem jim z krabice vyrobila dvoupatrový domeček
Jo a jejich nejoblíbenější schovka je ,,nora" za pianinem
zviratkova
napsal(a):
Pochlubte se, prosím, se svým venkovním i vnitřním výběhem pro králíčka. Chtěla bych se inspirovat...
Tak nevím, jestli se inspiruješ, ale náš králík Michal má k dispozici prakticky skoro celý barák. Měli jsme v předsíni domeček pro králíka. Velkou bedýnku metr x půl, uvnitř měl noru, vepředu malé pletivo, vrch otvíratelný. První králík tam chodil na večer spát a ráno se poštěl. Chodil tam sám, když ho nebavila televize. Myslím to vážně, fakt.
Nyní máme pět let druhého králíka Michálka. Ten tam nechtěl být, potom mu do domečku spadnul připitý dělník, co nám pomáhal s rekonstrukci stáje. Já to opravila, pak do toho spadl táta, když stratil balanc při obouvání boty. To už šlo na vyhoz.
Michal má v předsíni klasickou umělohmotnou lísku, ve které je seno a miska s krmením. Jinak chodí kde chce, má svůj záchodek a pobíhá všude možně. Poslouchá jako pes na zavolání, je neuvěřitelně chytrý. Zrovna, když tady sedím a píšu, tak tady na zemi sedí vedle mě a myje si tlapky.
Takže to je výběh....celý barák!
lucky
napsal(a):
Tak nevím, jestli se inspiruješ, ale náš králík Michal má k dispozici prakticky skoro celý barák. Měli jsme v předsíni domeček pro králíka. Velkou bedýnku metr x půl, uvnitř měl noru, vepředu malé pletivo, vrch otvíratelný. První králík tam chodil na večer spát a ráno se poštěl. Chodil tam sám, když ho nebavila televize. Myslím to vážně, fakt.
Nyní máme pět let druhého králíka Michálka. Ten tam nechtěl být, potom mu do domečku spadnul připitý dělník, co nám pomáhal s rekonstrukci stáje. Já to opravila, pak do toho spadl táta, když stratil balanc při obouvání boty. To už šlo na vyhoz.
Michal má v předsíni klasickou umělohmotnou lísku, ve které je seno a miska s krmením. Jinak chodí kde chce, má svůj záchodek a pobíhá všude možně. Poslouchá jako pes na zavolání, je neuvěřitelně chytrý. Zrovna, když tady sedím a píšu, tak tady na zemi sedí vedle mě a myje si tlapky.
Takže to je výběh....celý barák!
Jen pro srandu posílám fotku Michálka na balkoně. Usídlil se mámě na stojanu s bylinkami. Částečně některé skonzumoval.
lucky
napsal(a):
Jen pro srandu posílám fotku Michálka na balkoně. Usídlil se mámě na stojanu s bylinkami. Částečně některé skonzumoval.
a ještě jednou Michálek....
zviratkova
napsal(a):
Je moc krásný, copak je to za rasu?
Neidentifikovatelný!
My jsme před ním měli černotříslového, ale o toho jsme přišli a bez králíka to nějak nešlo. A na tohodle jsem narazila náhodou ve zveráku a byl tak kouzelný a heboučký, že jsem ho musela vzít! Sice byl dost plachý a zdálo se ze začátku, že se ani neochočí, ale dnes je to oprskloun největší. Předvčerem mi s rozběhem skočil do talíře a já měla maso v okurkovém salátu, a brambory až na hlavě. Michal miluje ty brambory a prostě chtěl zjistit, co mám k jídlu!
Je to číslo. Teď tady u mě sedí a kouká na mě.
zviratkova
napsal(a):
Já se tedy pochlubím výběhem pro našeho ušáka. Má rozměry 120 cm x 65 cm x 50 cm, je vyrobený ze střešních latí a králíkářského pletiva potaženého umělou hmotou, celá vrchní strana je otevírací. V obchodě jsem nechala 470 kč, ale ne všechno jsem spotřebovala (zbyli mi nějaký šrouby, rigle, půl plechovky barvy, západkový zavírání), ale zase jsem měla latě zadarmo, takže cena by byla asi 600 kč (3m pletiva 150 kč, šrouby + hřebíky 100 kč, panty + roháčky 40 kč, půl plechovky mahagonového Luxolu 60 kč, štětec 40 kč, cca 15 m latí 200 kč) + moje a Jirkova práce. Charlieho tam nechávám ráno tak to 10 hod, pak ještě večer od cca 19 hod do 21 hod. Když není takový parno, tak klidně celej den. Půlka výběhu je přikrytá hadrem, aby tam Charlie měl stín, chystám se vyrobit ještě nějakej domeček (a možná 1-kotcovou králíkárnu).
dejna
napsal(a):
Já se tedy pochlubím výběhem pro našeho ušáka. Má rozměry 120 cm x 65 cm x 50 cm, je vyrobený ze střešních latí a králíkářského pletiva potaženého umělou hmotou, celá vrchní strana je otevírací. V obchodě jsem nechala 470 kč, ale ne všechno jsem spotřebovala (zbyli mi nějaký šrouby, rigle, půl plechovky barvy, západkový zavírání), ale zase jsem měla latě zadarmo, takže cena by byla asi 600 kč (3m pletiva 150 kč, šrouby + hřebíky 100 kč, panty + roháčky 40 kč, půl plechovky mahagonového Luxolu 60 kč, štětec 40 kč, cca 15 m latí 200 kč) + moje a Jirkova práce. Charlieho tam nechávám ráno tak to 10 hod, pak ještě večer od cca 19 hod do 21 hod. Když není takový parno, tak klidně celej den. Půlka výběhu je přikrytá hadrem, aby tam Charlie měl stín, chystám se vyrobit ještě nějakej domeček (a možná 1-kotcovou králíkárnu).
Výběh je krásný! Ten můj prďola už má taky takový výběh, ale je z domácích zdrojů, takže mě nestál ani korunu.
dejna
napsal(a):
Dobrý den!Váš výběh mě fascinol,chtěla bych se vás ale zaptat na hmotnost,kolik ten výěbh áží,máme doma kokra,myslíte,že by se mu mohlo povést výěbh převrátit?Já ho zavírám když puštím králíka,ale mamka ho občas pustí a kdyby náhodou.Dále se vás chci zeptatjesti ta barva není por králíky jedovata?Můj králík ožere vše co potká (všechny dřeva),máte na spodku pletivo???Můj králík se podkopává a já slyšela že se na dně má dát pletivo,mám ale stach že si do očka zaháčí pacičku,za odpověd vám děkuji!Prosím zašlete mi ji na můj e-mail:kacanoha@seznam.cz
Děkuji!
dejna
napsal(a):
myslím výběh ao Dejny (Dejna) ale i ten druhý není špatný
nozka
napsal(a):
myslím výběh ao Dejny (Dejna) ale i ten druhý není špatný
výběh pro koníky stejně dobrej pro králíky
salitka
napsal(a):
výběh pro koníky stejně dobrej pro králíky
a samonavinovací vodítko od malýho pejska se taky hodí
salitka
napsal(a):
a samonavinovací vodítko od malýho pejska se taky hodí