Dobry den mohla bych se zeptat odborníků na pár věcí??Chtěla bych se poradit o svém králíčkovi..Mám ho už od devíti týdnů.Celou dobu byl fajn ale ted v šesti měsících se stal agresivním.Je to určitě holka a mám to potvrzeno i od doktora.Mám jí od rána až do večera puštěnou , ale ted když jí chci chytit tak namně jakoby začne vrčet nebo jak bych to řekla a pak mě kousne ale nevim proč jellikož jsem jí nikdy ani neplácla...poradíte mi prosím někdo?děkuji
lllucka
napsal(a):
Dobry den mohla bych se zeptat odborníků na pár věcí??Chtěla bych se poradit o svém králíčkovi..Mám ho už od devíti týdnů.Celou dobu byl fajn ale ted v šesti měsících se stal agresivním.Je to určitě holka a mám to potvrzeno i od doktora.Mám jí od rána až do večera puštěnou , ale ted když jí chci chytit tak namně jakoby začne vrčet nebo jak bych to řekla a pak mě kousne ale nevim proč jellikož jsem jí nikdy ani neplácla...poradíte mi prosím někdo?děkuji
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=kralici-vek
tohle je to zajímavé, tam najdeš jak vychovávat agresivního králíka
lllucka
napsal(a):
Samičky bývají agresivní, 6 měsíců je akorát věk dospívání (někdo říká puberta). Považuji to za normální, většina samic to dělá. Proto mne neustále udivuje, že většina lidí chce samičky na mazlíky. Samečci jsou přitom přítulnější, nebývají agresivní (netvrdím že všichni, ale poměrově je mnohem víc agresivních samic než samců).
Doporučuji při kontaktu se samicí vzít si rukavici. Tak se nemusíte bát, že vás králinka kousne či škrábne. Důležité je necukat, protože jakmile ucuknete, ještě víc králici vyděsíte. Je vhodné podávat pamlsky z ruky.
Tahle agresivita může přejít a taky nemusí. U některých samic mi agresivitu zmírnilo připuštění, jiné jsou naopak agresivní během březosti. Každá je jiná, ale na mazlíka radši samečka
misulinka
napsal(a):
Samičky bývají agresivní, 6 měsíců je akorát věk dospívání (někdo říká puberta). Považuji to za normální, většina samic to dělá. Proto mne neustále udivuje, že většina lidí chce samičky na mazlíky. Samečci jsou přitom přítulnější, nebývají agresivní (netvrdím že všichni, ale poměrově je mnohem víc agresivních samic než samců).
Doporučuji při kontaktu se samicí vzít si rukavici. Tak se nemusíte bát, že vás králinka kousne či škrábne. Důležité je necukat, protože jakmile ucuknete, ještě víc králici vyděsíte. Je vhodné podávat pamlsky z ruky.
Tahle agresivita může přejít a taky nemusí. U některých samic mi agresivitu zmírnilo připuštění, jiné jsou naopak agresivní během březosti. Každá je jiná, ale na mazlíka radši samečka
Hmm.....no, my měli dva samečky a byli zlatí. Naši mámu jen štvalo, že kde co si označkují, prostě jen cvnkounu na gauč, kde někde seděl a tak. Nebo zanechá tam či onde hromadku bobků jako podpis....i když většinou chodili na hajzlík, tak si to neodpustili. Takže máma nyní chtěla samičku a basta.
ta je mladinká, mimi...no trochu puberta..nějaké 4 měsíce. Ale taky si usmyslela, že na gauč bude chodit bobkovat, když je na von¨lno a basta...člověk by ji musel vyhodit z okna....
Takže tam mamka dala igelit a sem tam jsou bobky na něm, no... jinak lítá do klece, kde má záchůdek. Je fakt, že jinde nebobkuje ani nečůrá, což kluci dělali.
Ale ještě nikdy nekousla, to ne, ale je fakt, že někdy ze vzteku umí pořádně vrčet Hlavně když ji potřebujeme chytit v závěsu, tak vrčí jako blázen...to kluci nikdy nedělali. Takže koukám, že králík vyluzuje takové zvuky! A taky se někdy vzteká v domečku, když ji uklízím, ovšem to dělá většina králíků. Jinak je hrozně mazlivá a stále mě olizuje. Ovšem doufám, že zůstane u vrčení a ne u kousání