Dobrý den, druhý týden máme dalmatyn.strakáče rexe modrého a nějak nemůžeme přijít na to, jakou nejvhodnější podestýlku pro něj zvolit.Prosím,můžete se s námi podělit o vaše zkušenosti, co používáte vy? Co dáváte na dno klece a co do záchůdku? A jak s krmením? Ráno mu dávám zrní,3 ks granul.vojtěšky a 2 malé kousky suchého rohlíku. Odpoledne pak jablíčko,mrkev,listy pampelišky,zelenou nať,šlupky od okurek... a pokaždé seno.Vodu měním každý den.Dělám to správně? Nemá toho moc? Díky moc za osvětu. Dana
danat
napsal(a):
Dobrý den, druhý týden máme dalmatyn.strakáče rexe modrého a nějak nemůžeme přijít na to, jakou nejvhodnější podestýlku pro něj zvolit.Prosím,můžete se s námi podělit o vaše zkušenosti, co používáte vy? Co dáváte na dno klece a co do záchůdku? A jak s krmením? Ráno mu dávám zrní,3 ks granul.vojtěšky a 2 malé kousky suchého rohlíku. Odpoledne pak jablíčko,mrkev,listy pampelišky,zelenou nať,šlupky od okurek... a pokaždé seno.Vodu měním každý den.Dělám to správně? Nemá toho moc? Díky moc za osvětu. Dana
krmíte správně, do klece nemusíte dávat podestýlku, můžete dát třeba pro začátek hobliny, (2-3 dny) potom do rohu kam bude hcodit na zachod dejte jenom zachudek s hoblinami a na zybtek klece koberec, postupne hobliny v zachudku michejte s kockolitem a potom uz tam bude mi pouze kockolit, seno musi mit blizko zachudku aby mohl pri bobkovani jist (a naopak)
zbytek anjdete na www.kralici.cz
Já bych rád doplnil svou zkušenost. Měl jsem spoustu klecí a spousta z nich se mi začala sypat, nebo brzy rezla. Teď mám poměrně dlouho tuto https://www.akvamex.cz/klec-kralik-100/ a zatím je naprosto v pořádku. Takže jenom moje doporučení (i když tady trochu opožděně, ale pro ostatní).
Dobrý den,
já mám králíčka od paní, která se ho musela zbavit kvůli dceřině alergii a byl naučený na misku, ve které je kočkolit. Jinak po celé kleci nemá nic, ani hoblinky... Ale přemýšlela jsem, že dám po kleci nějaký kobereček, ale možná je to zbytečné
V kleci má také minerální kámen, jesličky, napaječku, někdy i koupím suk plný semínek, který se zavěsí za mříže a pak i po ohlodání zbyde dřevěná tyčka, která také poslouží na obrušování zoubků.
Jelikož králíček je docela živel, dala jsem mu také do klece roličku od totalitního papíru. Králíček ji neokousává, ale hraje si s ní a všelijak možně ji háže po kleci
A v kleci má dvě misky - jednu na nějaký zeleninový nebo ovocný ňaminy a druhou normálně na granulky
MsM4t0
napsal(a):
Dobrý den,
já mám králíčka od paní, která se ho musela zbavit kvůli dceřině alergii a byl naučený na misku, ve které je kočkolit. Jinak po celé kleci nemá nic, ani hoblinky... Ale přemýšlela jsem, že dám po kleci nějaký kobereček, ale možná je to zbytečné
V kleci má také minerální kámen, jesličky, napaječku, někdy i koupím suk plný semínek, který se zavěsí za mříže a pak i po ohlodání zbyde dřevěná tyčka, která také poslouží na obrušování zoubků.
Jelikož králíček je docela živel, dala jsem mu také do klece roličku od totalitního papíru. Králíček ji neokousává, ale hraje si s ní a všelijak možně ji háže po kleci
A v kleci má dvě misky - jednu na nějaký zeleninový nebo ovocný ňaminy a druhou normálně na granulky
Minerálny kameň nedávajte!Škodí.
Dejte větvičky ovocných stromů - na ohryzávání.
Občas pelyněk černobýl.
https://search.seznam.cz/?q=Pelyn%C4%9Bk+%C4%8Dernob%C3%BDl+pro+kr%C3%A1l%C3%ADky&sId=7r4eJ_ZmyrMJ1TAjSsea&sourceid=top&sgId=TZfSncqN_bQixVMrncE_nhwokSpakSRiziwvYG4Mkq%3D%3D&oq=Pelyn%C4%9Bk+%C4%8Dernob%C3%BDl+pro+kr%C3%A1l%C3%ADky&aq=-1&su=b.
Ttttt

XXX.XXX.230.188
Ahoj,
Kralicek nesmi ani chleba ani rohlik a ani vojtesku. Taky mineralni kamen nesmi. Nesmi ani treba kukurici a nebo hrasek. Jinak na dno kelce davam rucnik a do zachudku zatim recyklovany papir (vypada to jako granulky, akoratze takove sedobile) ze zverimexu, ale chci zacit davat drevene peletky. Chleba, rohliky a smesi ze zverimexu se davaji kralikum NA MASO!!! Ne tem roztomilym zakrslym😉. Granulky mimojine davam zatim jeste od chovatele, ale chci zacit davat (myslim ze se to pise) vershele laga.
podestylku pouzivam Cat's Best Öko Plus. nesmrdi a hrudkuje - lopatickou vyberu jen hrudky + bobky => mala spotreba
klec nemame, beha normalne po byte, ma svuj koutek s nocnikem a krmenim, spi a odpociva na vetsi krabici s molitanem v povlaku (aby molitan nekousal). kralik potrebuje pohyb
Podestýlka by být po celé kleci neměla. Lepší jsou koberečky nebo nějaké podložky. Do záchodku Asan nebo stačí hobliny.
Suchým rohlíkem určitě NE! Pečivo vůbec. Semena nesmí být obilí! Slupky od okurků mu moc nedají, tak přidejte i dužinu. A vojtěškové granule jsou nevhodné. Dejte bezobilné, např. Verse-laga:
https://www.superzoo.cz/krmivo-versele-laga-complete-cuni-junior-0-5kg/, později https://www.superzoo.cz/krmivo-versele-laga-complete-pro-kraliky-500g/.
No a pak pořiďte výběh domů i ven. Pokud nemáte zahradu, berte ho aspoň na vodítku. Králík potřebuje pohyb.
Pak pořiďte misku, pítko, seník, domeček nebo patro, něco na okus, hračky.
Je třeba se toho držet, pak to může nést špatné následky a králík bude strádat.
Když budete chtít, obraťte se na mě na instagram @my_bunny_princess.
arte.P

XXX.XXX.252.215
Ttttt
napsal(a):
Ahoj,
Kralicek nesmi ani chleba ani rohlik a ani vojtesku. Taky mineralni kamen nesmi. Nesmi ani treba kukurici a nebo hrasek. Jinak na dno kelce davam rucnik a do zachudku zatim recyklovany papir (vypada to jako granulky, akoratze takove sedobile) ze zverimexu, ale chci zacit davat drevene peletky. Chleba, rohliky a smesi ze zverimexu se davaji kralikum NA MASO!!! Ne tem roztomilym zakrslym😉. Granulky mimojine davam zatim jeste od chovatele, ale chci zacit davat (myslim ze se to pise) vershele laga.
nesmí ani rohlík, ani chleba, ani směs, ani vojtěšku .........a proč nesmí minerální kámen co vlastně smí?
A proč ten na maso to může?
Pokud tedy budu chovat roztomilého zakrslíka na maso, tak může rohlík a vojtěšku a ......nebo ne?
arte.P
napsal(a):
nesmí ani rohlík, ani chleba, ani směs, ani vojtěšku .........a proč nesmí minerální kámen co vlastně smí?
A proč ten na maso to může?
Pokud tedy budu chovat roztomilého zakrslíka na maso, tak může rohlík a vojtěšku a ......nebo ne?
Masňákům se to dává na přibrání váhy, aby byli tlusťoučcí a člověk se najedl.
Minerální kámen jednou za čas může.
arte.P

XXX.XXX.252.215
Takže zakrslík na maso může obilí, pečivo atd? Takže, když nechci štíhlouše, tak to vlastně ničemu nevadí?
arte.P
napsal(a):
Takže zakrslík na maso může obilí, pečivo atd? Takže, když nechci štíhlouše, tak to vlastně ničemu nevadí?
Může mu to přitížit, může se mu zhoršit zdravotní stav.
U masňáků to je vlastně jedno, protože brzo jdou do trouby.
Zakrslíci ale na maso nejsou, na to jsou velcí chovní.
arte.P

XXX.XXX.173.138
Markéta Kostková
napsal(a):
Může mu to přitížit, může se mu zhoršit zdravotní stav.
U masňáků to je vlastně jedno, protože brzo jdou do trouby.
Zakrslíci ale na maso nejsou, na to jsou velcí chovní.
U masňáků to nemůže být jedno, ten přece musí do tý trouby narůst, tady je podle mně výživa důležitější než u nějakého zákrska a nic se zhoršeným stavem do tý trouby asi taky chtít nebudeme.
A zakrslíci na maso jsou - co by ne, králík jako králík, když se člověk smíří s menší porcí, tak stačí
doporucuju http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0&dul=
kralik by v kleci bejt nemel dlouho, musi se probehnout. z tvrdejch povrchu muze mit http://www.kralici.cz/pages.asp?f=otlaky
arte.P
napsal(a):
U masňáků to nemůže být jedno, ten přece musí do tý trouby narůst, tady je podle mně výživa důležitější než u nějakého zákrska a nic se zhoršeným stavem do tý trouby asi taky chtít nebudeme.
A zakrslíci na maso jsou - co by ne, králík jako králík, když se člověk smíří s menší porcí, tak stačí
Tak já bych nedokázala zakrslíka sníst.
To ostatně žádného králíka, ale tihle jsou mazlíci, o to je to horší.