Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2008 16:32

Prosím o pomoc s identifikací kožního onemocnění, které postihlo mého králíčka. Už delší dobu (skoro rok) měl na zádech vytržené chlupy. Vzhledem k tomu, že žije celoročně venku jsem to považala za následek útoku kočky nebo dravce, a ani veterinář tomu nevěnoval pozornost. V poslední době se však kolem toho holého místa začaly objevovat ve velkém množství ,,lupy " a dnes jsem si všimla že začalo zarůstat novou srstí, která je ale o hodně hustší a zatím i krátká. Kolem ní to má králík rozšrkábané do krve, což nikdy pedtím neměl.
Dokáže někdo toto onemocnění identifikovat a poradit mi jak se ho zbavit?
Za všechny případné odpovědi předem děkuji.

23.5.2008 22:31

karol napsal(a):

Prosím o pomoc s identifikací kožního onemocnění, které postihlo mého králíčka. Už delší dobu (skoro rok) měl na zádech vytržené chlupy. Vzhledem k tomu, že žije celoročně venku jsem to považala za následek útoku kočky nebo dravce, a ani veterinář tomu nevěnoval pozornost. V poslední době se však kolem toho holého místa začaly objevovat ve velkém množství ,,lupy " a dnes jsem si všimla že začalo zarůstat novou srstí, která je ale o hodně hustší a zatím i krátká. Kolem ní to má králík rozšrkábané do krve, což nikdy pedtím neměl.

zkuste použít ARPALIT běžne ke koupi na každé veterině Dan

15.8.2008 10:46
elik1

XXX.XXX.177.254

karol napsal(a):

Kožní onemocnění vašeho králíčka může být kožní svrab. Moje rada: vzorek chlupů i s lupy z postiženého místa odneste na veterinu, kde požádejte o vyšetření pod mikroskopem. Svrab je parazit a pod mikroskopem je vidět. Léčí se to jednou malou injekcí pod kůži. V případě, že to bude svrab, do týdne můžete mít po problému.

Přidejte reakci

Přidat smajlík