Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2009 19:10
petrislav

XXX.XXX.69.5

Dobrý den, chovám již několik let králíky a ještě jsem se s tím nesetkal. Ráno králík bez problémů se nažere, večer již skoro neběhá, má velmi teplé uši (oproti ostatním králíkům) a ráno je mrtvíý Žádný průjem, žádný výtok z nosu. Není na něm nic divného. Za dva dny se to opakovalo u druhého králíka. Nevíém co s ntím? děkuji za rady.

10.9.2009 12:23
jurasek

XXX.XXX.112.250

petrislav napsal(a):
Dobrý den, chovám již několik let králíky a ještě jsem se s tím nesetkal. Ráno králík bez problémů se nažere, večer již skoro neběhá, má velmi teplé uši (oproti ostatním králíkům) a ráno je mrtvíý Žádný průjem, žádný výtok z nosu. Není na něm nic divného. Za dva dny se to opakovalo u druhého králíka. Nevíém co s ntím? děkuji za rady.

může jít o pasteurolozu.Horečnaté onemocnění při akutní fázi dochází do dvou dnů k úmrtí.Upozornuji že i když nemá výtok z nosu může být touto nemocí postižen.Léčí se antibiotiky.Nepřinesl jste si do chovu nový přírůstek ?Nekálejí vám především kočky do sena či trávy?

10.9.2009 22:30
elik1

XXX.XXX.178.140

jurasek napsal(a):
může jít o pasteurolozu.Horečnaté onemocnění při akutní fázi dochází do dvou dnů k úmrtí.Upozornuji že i když nemá výtok z nosu může být touto nemocí postižen.Léčí se antibiotiky.Nepřinesl jste si do chovu nový přírůstek ?Nekálejí vám především kočky do sena či trávy?

Přikláněl bych se k názoru, že by se mohlo jednat o pasteurolozu bez výtoku z nosu. Jen se chci zeptat jestli ván králíci nekýchali. Dále kočky přenášejí toxoplasmózu a ta se projevuje jinak. Převážně neurologickým postižením. Myslím, že kočky na tom podíl nemají. Proti pasteuroloze existuje preventivní očkování.

11.9.2009 08:20
jurasek

XXX.XXX.112.250

elik1 napsal(a):
Přikláněl bych se k názoru, že by se mohlo jednat o pasteurolozu bez výtoku z nosu. Jen se chci zeptat jestli ván králíci nekýchali. Dále kočky přenášejí toxoplasmózu a ta se projevuje jinak. Převážně neurologickým postižením. Myslím, že kočky na tom podíl nemají. Proti pasteuroloze existuje preventivní očkování.

kočky svými výkali právě mohou přenést tuto chorobu,očkování dobrá věc ,ale ochrana jedince půl roku a ještě už napadená zvířata neuchrání

misa159

22.2.2019 21:08
misa159

XXX.XXX.178.211

Dobrý večer,
Mám otázku, koupila jsem si zakrsleho beránka a jeho uši se mi zdají teplé. Občas si ouško podrbe ale jinak si normálně hraje , jí i pije. Chtěla bych se zeptat zda to není špatné a jak v tomto případě postupovat
Děkuji

22.2.2019 22:13
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Miso,podivejte se kralikovi hluboko do uši,jestli tam nema něco,co tam nepatří,usni svrab..zkuste ušní tyčinky a vytrete mu uši..pokud tam budou hnědé šupiny,je to svrab..pomůže veterinář,pichne Ivomec

misa159

22.2.2019 23:38
misa159

XXX.XXX.178.211

Dobrý večer,
Kralíkovi jsem uši vytrela a jediné co jsem vytrela byla taková bezova barva "tekutiny". Ouška má úplně čisté. Na vatove tycince to nebylo skoro ani vidět:)
Budu to hlídat a děkuji za odpověď

23.2.2019 08:59
ančovička1

XXX.XXX.220.127

😀tak to bude v pořádku,asi mu je teplo,berankum se asi ouska tolik nechladi,jako beznym kralikum,protože je maji svesena😀..ale čištěním ousek nic nezkazite,u beranka to bude jen prospěšné😀..at se vam daří..

Anett0222

26.1.2021 22:49
Anett0222

XXX.XXX.159.4

Dobrý den

Chtěla bych se zeptat. Je normální, když má můj zakrslý králíček rasy lvíčka vždycky teplý až horký jazýček? To samé má často i u oušek často jsou velice teplá až horká. Mohlli byste mi prosím někdo poradit děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2021 13:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anett0222 napsal(a):
Dobrý den

Chtěla bych se zeptat. Je normální, když má můj zakrslý králíček rasy lvíčka vždycky teplý až horký jazýček? To samé má často i u oušek často jsou velice teplá až horká. Mohlli byste mi prosím někdo poradit děkuji

Je to normální.

28.1.2021 20:59
hona

XXX.XXX.12.113

lidi, pokud se vám zdají králičí uši teplé, je to většinou v cajku. Uvažte, že člověk má normální teplotu těla 37 stupňů. Králík 42 stupně. Tedy zdravý králík se nám zdá teplejší. Rozdíl je 5 stupňů a to je dost...Vzpomínáte, jak vám maminka vždy sahala na čelo, zda nemáte teplotu?... I pár stupňů dlaní poznáte... Pravděpodobně bude toto ten důvod, kdy se vám zdají králičí uši teplé... Ale nejste li si jistí, změřte si teplotu vašeho králíka, Bude li mít víc, zajeďte k veterináři, jeho úsudek bývá přesnější, než vaříme li z vody na netu... Přesto, že bychom rádi pomohli... :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík