vesper
napsal(a):
Pár fotek králíka z dotazu na nemoderce.
první dny...
vesper
napsal(a):
první dny se nehnula z předložky před klecí :-)
vesper
napsal(a):
na gauči je nejlíp...
vesper
napsal(a):
na gauči je nejlíp...
Je to moc hezká holka, taky má něco z holanďanky - jako jedna naše.
Taky přikládám foto.
alena
kralikofil
napsal(a):
Je to moc hezká holka, taky má něco z holanďanky - jako jedna naše.
Taky přikládám foto.
alena
Krásní drobci :-). Když jsme si přivezli tu naší, tak jsem prohlížela plemena a holandského králíka mi připomínala asi nejvíc. V plemenech se vůbec nevyznám, ale ta naše má hodně krátké uši, tak jsem se dost řídila tím :-). Problém byl, že jsme netušili, jestli je to už dorostlé zakrslé plemeno nebo ještě malý králík velkého plemena. Tak teď už víme, že mladý není :-).
vesper
napsal(a):
Krásní drobci :-). Když jsme si přivezli tu naší, tak jsem prohlížela plemena a holandského králíka mi připomínala asi nejvíc. V plemenech se vůbec nevyznám, ale ta naše má hodně krátké uši, tak jsem se dost řídila tím :-). Problém byl, že jsme netušili, jestli je to už dorostlé zakrslé plemeno nebo ještě malý králík velkého plemena. Tak teď už víme, že mladý není :-).
Ta černobílá napůl holanďanka je krapet přerostlá - 2 kg, delší ouška, jiná hlavička - hold králík od "chovatele". Ale je to docela úleva, že je taková, mít takové problémy jako máme s tou černou "opravdovou" zakrslicí bych se dvěma mít nechtěla. Holky jsou zlatíčka, jsou kamarádky. Klece nevedeme, mají svůj koutek. Ta černobílá je ta drsňačka. Dokázala skolit i psa na záda-:)
kralikofil
napsal(a):
Ta černobílá napůl holanďanka je krapet přerostlá - 2 kg, delší ouška, jiná hlavička - hold králík od "chovatele". Ale je to docela úleva, že je taková, mít takové problémy jako máme s tou černou "opravdovou" zakrslicí bych se dvěma mít nechtěla. Holky jsou zlatíčka, jsou kamarádky. Klece nevedeme, mají svůj koutek. Ta černobílá je ta drsňačka. Dokázala skolit i psa na záda-:)
Holanský králík ale snad není zakrslík, ne? Četla jsem, že podle standardu by měli mít minimálně 2 kila. Měl by patřit do malých plemen.
vesper
napsal(a):
Holanský králík ale snad není zakrslík, ne? Četla jsem, že podle standardu by měli mít minimálně 2 kila. Měl by patřit do malých plemen.
http://www.kralici.cz/plemena/ Z-Zakrsly-barevny-185.aspx (mezera před Z)
- je to zakrslý barevný
vesper
napsal(a):
Ahojky , když jsem viděl fotky tohoto králíčka,rozhodl jsem se přidat pár Našich fotek , také máme křížence HO a máme samce,váží 1,5kg ouška 7cm dlouhá a měří 35,5cm ,Holanďáci jsou nejkrásnější králíci na světě
vesper
napsal(a):
rádi se rozvalují na sedačkách
vesper
napsal(a):
Je krásný . A hodně podobný té naší samičce, až teda na tu jinou kresnu :-). Uvažuju, že bychom k té naší pořídili druhého králíčka, tentokrát čistokrevného holanďana. Ale uvidíme...
A jak velká je vaše samice? stačí váha a délka uší , a kde jste jí koupily ? docela by mne zajímalo jaká by byla mláďata ? myslím jakou by měla kresbu kdyby se vaše samička a náš sameček zpářily.Náš samec měří 35,5cm váží 1,5kg a ouška má dlohá 7cm s pozdravem Milan posílám ještě pár fotek
vesper
napsal(a):
Je krásný . A hodně podobný té naší samičce, až teda na tu jinou kresnu :-). Uvažuju, že bychom k té naší pořídili druhého králíčka, tentokrát čistokrevného holanďana. Ale uvidíme...
frajer
vesper
napsal(a):
máme taky ještě samičku ale nevíme jaké je rasy
vesper
napsal(a):
Bobík
douglas
napsal(a):
A jak velká je vaše samice? stačí váha a délka uší , a kde jste jí koupily ? docela by mne zajímalo jaká by byla mláďata ? myslím jakou by měla kresbu kdyby se vaše samička a náš sameček zpářily.Náš samec měří 35,5cm váží 1,5kg a ouška má dlohá 7cm s pozdravem Milan posílám ještě pár fotek
Tak jsem tu naši samičku zvážila - 1,7 kg a ouška asi 6 cm. Kolik měří na délku to netuším, vůbec nevím, jak bych ji měla změřit :-). S tím páření teda nevím, my jsme z Brna :-). Ale samečka máte fakt pěkného.
Tu naši jsme nekoupili, ale spíš dobrovolně "vyfasovali". Je to nalezenec, psala jsem o ní tady v této dikuzi:
http://ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/878470/prosim-poradte