Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2010 18:33
zajeci

XXX.XXX.199.173

Kříženci Činčili. Kde vzali tu ohnivou barvu teda nevím...

19.4.2010 18:39
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

matka Čv je čistokrevná činčila velká? a kdo je otec? To by nám jistě dost napovědělo... Jinak moc pěkní:-)AH

19.4.2010 18:42
zajeci

XXX.XXX.199.173

Mladí nar. 4.2.2010 - kříženci zaječáků a čistí Zaječáci.

19.4.2010 18:50
zajeci

XXX.XXX.199.173

Kříženci berana a činily nar. 5.4.2010 je jich 9 ale nepodařilo se mi je všechny vyblejsknout.

19.4.2010 18:56
zajeci

XXX.XXX.199.173

Tak tady je pan otec- nevím co je to za ráci asi NONAME..:-)

19.4.2010 19:19
borsug

XXX.XXX.136.22

pekne mlade, mne sa nejako nedari jeden vrh mi vybil potkan, druhy vrh trapi enterokolitida vdaka otcovi ked 4 tyzdnovym nasypal jacmen, mam este 2 vrhy 16dnove a 1 8 dnový hadam uz bude dobre, z 52 ks mi skapalo za tyzden 12 ks a to nebude konecne cislo asi. Kazdopadne aj taka foto potesi, nech sa Vam choroby vyhybaju a kraliky koncia na pekacu ako sa patri:-)

19.4.2010 20:02
zajeci

XXX.XXX.199.173

Mockrát Vám děkuju. Zatím se mi nemoci vyhíbají ale nedávno jsem měl na mále s kokcidiozou, zanedbal jsem u mladejch prevenci a bylo to myslím jen taktak. Dával jsem jim Sulfacox přímo stříkačkou do tlamky aby rychleji zabral protože už začali být malátní a nežrali. Naštěstí jsem zachránil všechny. Nepodcenujte prevenci!!! Je to lepší než léčit propuklou nemoc. Mám ted 60 mladejch od 6 samic a doufám že všechny v pořádku odchovám.

19.4.2010 20:14
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

zajeci napsal(a):
Kříženci Činčili. Kde vzali tu ohnivou barvu teda nevím...

tak jestli jsou to potomci křížení zaječí x činčila tož pak je jasné kde to vzali, vždyť zaječáci jsou ohniví, a potomek divoce zbarveného králíka bude dycky divoce zbarvenej (pokud není rodič produkt křížení barev :-)).

19.4.2010 20:18
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

zajeci napsal(a):
Kříženci berana a činily nar. 5.4.2010 je jich 9 ale nepodařilo se mi je všechny vyblejsknout.

tak toto je moc pěkné, gratuluji, snad se povede vše odchovat. Jen by mne zajímalo jak to u těch rodičů bylo... Matka činčila není, pokud je to na druhé fotce ona. A beran to taky není :-) Tím že má ale mladé činčilky tož bych tipl že to označení platí jako oba rodiče jsou kříženci beran x činčila a vypadají tak jak matka na další foto, tím by se vysvětlovali mladí činčilově zbarvení a to že matka nevypadá ani jako činčila ani jako beran :-)

19.4.2010 20:30
borsug

XXX.XXX.136.22

zajeci napsal(a):
Mockrát Vám děkuju. Zatím se mi nemoci vyhíbají ale nedávno jsem měl na mále s kokcidiozou, zanedbal jsem u mladejch prevenci a bylo to myslím jen taktak. Dával jsem jim Sulfacox přímo stříkačkou do tlamky aby rychleji zabral protože už začali být malátní a nežrali. Naštěstí jsem zachránil všechny. Nepodcenujte prevenci!!! Je to lepší než léčit propuklou nemoc. Mám ted 60 mladejch od 6 samic a doufám že všechny v pořádku odchovám.

prevencia je samozrejmost, teraz som mal problem s tym , ze som bol u svokri na vikend a poctivy tatko moj im nasypal jacmen miesto ovsu, na tatka velmi doplacam darmo mu vysvetlujem ze co ma davat darmo napisem nepomaha, vzdy urobi naopak, napriklad mladym nema dat repu tak im da starym ma dat repu tym neda, vlocky da starym mladym jacmen, a takto mi robi paseku. Hold smola uz nemam na to nervu, musim poziadat niekoho ineho na krmenie, z 13 nakazenych mladych ostali 9, zda sa ze to zvladnu, rano sa uvidi, navyse som mlade musel odstavit kedze aj samica chytila entero, ta to urcite zvladne ale co uz s nou? Do chovu uz nepatri.

19.4.2010 21:32
zajeci

XXX.XXX.199.173

A myslíte že mladejm tolik vadí ječmen? Já dávám všem králíkům i mladým půl ječmene a půl ovsa, a problémy jsem nikdy neměl. Jinak na tý druhý fotce je stoprocentní Činčila mám jí od výborného chovatele ale možná je blbě vyfocená. A otec je taky šedivej, je tam i jeho fotka s popisem. Proto je mi divné že mám od dvou šedých králíků, mladý do červena.

19.4.2010 21:45
borsug

XXX.XXX.136.22

zajeci napsal(a):
A myslíte že mladejm tolik vadí ječmen? Já dávám všem králíkům i mladým půl ječmene a půl ovsa, a problémy jsem nikdy neměl. Jinak na tý druhý fotce je stoprocentní Činčila mám jí od výborného chovatele ale možná je blbě vyfocená. A otec je taky šedivej, je tam i jeho fotka s popisem. Proto je mi divné že mám od dvou šedých králíků, mladý do červena.

mladim vadi kazda prudka zmena krmenia, ja som mlade krmil iba ovsom a vlockami s trosickou granul bez lieciva, do vody propoul a citroenzymix, seno, zrazu namiesto ovsa dostanu jacmen so psenicou a problem je na svete, mladym do 2 mesicov jacmen vobec nedavam, kralik ma mat stabilnu krmnu davku co sa tyka zlozenia a mnozstva. mlade su pazrave zeru co sa do nich vojde, preto nekrmim ad libitum, radsej trosicku hladu ako prezierania a traviace problemy

20.4.2010 06:49
borsug

XXX.XXX.136.22

borsug napsal(a):
mladim vadi kazda prudka zmena krmenia, ja som mlade krmil iba ovsom a vlockami s trosickou granul bez lieciva, do vody propoul a citroenzymix, seno, zrazu namiesto ovsa dostanu jacmen so psenicou a problem je na svete, mladym do 2 mesicov jacmen vobec nedavam, kralik ma mat stabilnu krmnu davku co sa tyka zlozenia a mnozstva. mlade su pazrave zeru co sa do nich vojde, preto nekrmim ad libitum, radsej trosicku hladu ako prezierania a traviace problemy

tak uz poslaaj samica :-(

20.4.2010 15:04
zajeci

XXX.XXX.199.173

Tak to je mi líto. Dobře vím jaký to je. Blbá bezmoc, člověk neví pořádně proč. Mě odešly dvě samice minulý rok na podzim, Vídenský modrý a Německá straka. Bylo jim oboum 9 měsíců, prostě skoro před připuštěním a najednou konec. Měl jsem chut s tím praštit a prohnat králíkárny kotlem, no a dneska stavím další. Prostě občas se nezadaří ale chybama se člověk učí..:-)

20.4.2010 17:20
borsug

XXX.XXX.136.22

zajeci napsal(a):
Tak to je mi líto. Dobře vím jaký to je. Blbá bezmoc, člověk neví pořádně proč. Mě odešly dvě samice minulý rok na podzim, Vídenský modrý a Německá straka. Bylo jim oboum 9 měsíců, prostě skoro před připuštěním a najednou konec. Měl jsem chut s tím praštit a prohnat králíkárny kotlem, no a dneska stavím další. Prostě občas se nezadaří ale chybama se člověk učí..:-)

heheh my sa len tak rychlo usiakov nevzdame , hold aj toto je zivot, raz to ide raz to nejde,

20.4.2010 18:53
zajeci

XXX.XXX.199.173

Přesně tak. V neděli se jedu podívat na výstavu tak doufám že zas něco nepřivezu. Většinouse neudržím. A tak trochu mimo mísu- nevíte jestli už se prodávaj kachnata nebo je ještě brzo??:-)

20.4.2010 20:37
borsug

XXX.XXX.136.22

zajeci napsal(a):
Přesně tak. V neděli se jedu podívat na výstavu tak doufám že zas něco nepřivezu. Většinouse neudržím. A tak trochu mimo mísu- nevíte jestli už se prodávaj kachnata nebo je ještě brzo??:-)

urcite je este skoro ja zas cakam na morky. Tak u nas je velmi malo vystav na vystave nenakupujem dohodnem si stretko u chovatela ak mam zaujem chcem vidiet v akych podmienkach sa chova, co sa tyka hygieny krmenia zdravia celeho chovu( napr nadcha, nemusi byt okata prejavi sa napr. pri okoteni)

20.4.2010 21:28
zajeci

XXX.XXX.199.173

Krůty jsem ještě neměl a zrazujou mě od nich že jsou hodně náchylné k nemocem, tak se radši pustím do kachen.:-) Ale samozřejmě že králíci budou vždycky na prvním místě..:-))

21.4.2010 14:22
borsug

XXX.XXX.136.22

zajeci napsal(a):
Krůty jsem ještě neměl a zrazujou mě od nich že jsou hodně náchylné k nemocem, tak se radši pustím do kachen.:-) Ale samozřejmě že králíci budou vždycky na prvním místě..:-))

ja s krutama nemal problem vzdy sme mali len tak 5 az 1O ks viem ze su nachylne na chlad preto ich chovam az tak od maja, jasne ze kraliky budu prve od toho sme my kralikari :-)

23.4.2010 00:00
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

zajeci napsal(a):
Ještě jednou i s matkou.

dotaz - na foto 2 a 8 je tatáž samice? bo na foto 8 to vypadá na samici divoce zbarvenou nikoliv činčilovou... :-) AH

23.4.2010 19:28
zajeci

XXX.XXX.199.173

Na 2ce je Činčila a na 8ce je kříženka berana s činčilou. viz. foto- je to poznat podle těch uší...:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík