chovatelpodluzi
napsal(a):
že by Bím, Dl a Sč? :-D Ččp jste kde fotil, mladé jsou fotky asi z domácího chovu?
ano, mladé jsou z domáciho chovu, nechtěl jsem to pojat jako vědomostní soutěž, ale když to už tak dopadlo, tak jeden rébus za všechny - bez odpovědi (né že bych ji neznal )
koho napadlo že jde o náhodu, tak tady je mladej , začíná línat, až dolíná bude jenom o něco málo světlejší než matka
juraj
napsal(a):
pekný ušiaci asi sa vám podarilo nové plemeno
no, nejde o nové plemeno, spíš jde o to proč činčiloví faktor povolil projev žlutého zbarvení??? tady je vidět jak ustupuje juvenilní srst a je nahrazována činčilovým zbarvením, žluté zůstává pouze na nosní masce, uších a částečně na hrudních končetinách
chovatelpodluzi
napsal(a):
když vezmeme v potaz že v práci M. Wischera z r. 1928 je o černopesíkatých pojednáváno jako o žluté činčile možná by to ledacos vysvětlovalo... rozhodně je to moc zajímavé. Z čeho ti vznikli Pavle? AH
jednoduše řečeno - základní rozdělení
A - divoke zbarvení
achi - činčilové zbarvení
am - kuní zbarvení
an - Ruská kresba
a - albín
......dále jsou ovlivněny jiným genem....
dle toho - lze říct že vše co začína achi je činčilové, je to stejne jako u am - kuna a siamak, přitom jsou oba kuní. Jinak by siamák byl kuní žlutý. Stejně tak Ččp je žlutá činčila a Mbh bíla činčila - jenomže nesou krajové názvy. Doufám že jsem to napsal srozumitelně.
Vzniklo Kuvdivm x Mbh - přičemž Kuvdivm vložil v genotypu něco co normálně kuňáci nemají
sám nejlépe víš jakou intenzitou zbarvení se projevuje Ččp - od světlého až po tmavé, a jen tak pro zajímavost - kolikrát se povede takový rozmanitý vrh?
chloupek 2
na veselé vlně - víš jaký je rozdíl mezi chloupkem 1 a chloupkem 2
zajímavé, zatím jsem viděl detailní strukturu sa pesíků jen ze zahraničních fotek... to je domácí produkce - z toho sa zaj jak byl teď v Ch, že? to je pěkné, dobře patrné. co se týče těch různých odstínů, právě že s nimi moc nebojuji. většinou jde o jeden kus z vrhu co je jiného tonu. AH
chovatelpodluzi
napsal(a):
zajímavé, zatím jsem viděl detailní strukturu sa pesíků jen ze zahraničních fotek... to je domácí produkce - z toho sa zaj jak byl teď v Ch, že? to je pěkné, dobře patrné. co se týče těch různých odstínů, právě že s nimi moc nebojuji. většinou jde o jeden kus z vrhu co je jiného tonu. AH
děkuji za pochvalu, je to domácí produkce, předpokládám že máš na mysli č. 6 Ch., tak to ještě nemám - asi v ponděli, tak z toho Sa zaj to není, nedovolil bych si ošklubávat králíka na výstavě. Požádal jsem př. Jendu Jirků o kůži ze sateňáků, bohužel kůže momentálně neměl tak jsme se domluvili na zaslání vzorků chlupů, zaslal velice pěknou kolekci v obálce, jak dospělého jedince tak mládého jedince - ještě na tom bude chvíle práce, ale už se sbírka rozšiřuje, pomalu ale jistě. Díky ochotě lidí jako je př. Jirků nebo Jiří Herynek který mi zaslal kůže z Marburského králíka z mezibarvou i bez. Ono to není samo sebou, spousta lidí naslibuje a ostaně jenom u slibů. ten druhý vzorek je Nč, ale ještě k tomu Sa zaj, pokud jsi dopředu nevěděl že je to Sa zaj, dle fotky nelze poznat s jakého barevného rázu Saténového králíka to je, klidně to mohl být červený, žlutý
i tak výborný postřeh a znalost