Celustátní výstava mláďat králíků 2010

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2010 14:15
bsp

XXX.XXX.205.182

Vážení přátelé chovatelé, měl jsem určité tušení,že žačátkem září je celostátní výstava mláďat králíků a drůbeže v Uherčicích. A protože bych se na tento jeden z prvních zásadních akcí a svátku chovatelů v tomto roce rád zajel podívat a nemám to zrovna za rohem, zasedl jsem k internetu. Nemile mne překvapilo, jak těžko jsem hledal informace. Nějakou zásadní pozvánku jsem nenašel vůbec, až na strohou(1/4 stránky)upoutávku v časopise Chovatel, ze které jsem se dozvěděl puze místo a čas. Nevím proč mám pocit, že u celostání výstavy by na mne měly informace a pozvánky přímo "řvát" ze všech svazových informačních kanálů. Možná že "řvou", ale já je bohužel neslyším - pak to je moje chyba. S pozdravem Pavel.

28.8.2010 16:37
jirabart

XXX.XXX.85.43

Naprosto souhlasím, stránky svazu jsou pro ostudu. Velice málo aktualizované a využívané. Pořád pláčeme, že mezi chovateli je málo mladých. Aby jsem je získali musíme jít s dobou a tou je i internet. Internet nás může zviditelnit a představit v očích veřejnosti.
Jirka

MagdaK

1.9.2010 13:36
MagdaK

XXX.XXX.61.109

jirabart napsal(a):
Naprosto souhlasím, stránky svazu jsou pro ostudu. Velice málo aktualizované a využívané. Pořád pláčeme, že mezi chovateli je málo mladých. Aby jsem je získali musíme jít s dobou a tou je i internet. Internet nás může zviditelnit a představit v očích veřejnosti.
Jirka

Dobry den.Koukam,jako blazen,vubec jsem o tehle vystave nevedela a rada bych se zajela podivat.Muze mi,prosim nekdo napsat,kde se dozvim blizsi info,nebo alespon misto a cas konani??diky.

2.9.2010 00:30
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

výstava bude otevřena v sobotu a neděli. Je tam okolo 2,500ks králíků. Koná se v Uherčicích. Obec kousek od Hustopeč u Brna. Většina králíků je v halách, pokud ne tak jsou pod stanem. Zároveň se zde koná také CVM drůbeže. Dneska se mi tam líbilo. Po cestě lilo tak sem se bál jak to dopadne a tam sluníčko... Paráda u posuzování. Pokud máte čas je to fajn :-)

14.9.2010 08:54
citaria

XXX.XXX.48.90

Dobrý den,

nestačím se divit. Co se vám na výstavě líbilo?? Začnu jen parkováním před výstavištěm. S autem možná hračka, ale zaparkovat s autobusem, docela oříšek. A pak vrchol všeho, když po našem řidiči chtěli parkovné, podotýkám, že jsme stáli na návsi, nikde neoznačené parkoviště. A chtěli min. 100,- Kč, již si to přesně nepamatuji... Bože, za co?? Za to že stojí na běžné komunikaci??
U vstupu menší fronta, ale nic co by se nedalo zvládnout. Absolutní zklamání pro mě nastalo v hlavní hale. Zajímalo by mě, kdo navrhoval rozvření klecí v hale. U velkých plemen, např. Belgičáků, absolutně luxusní uličky a naopak u Nč se nedalo téměř projít... Když se staví výstava, tak by to chtělo uvažovat... Co mi přišlo naprosto tragické, tak bylo rozdělení králíků burgundských... Jak tohle může někdo dopustit?? V kulturáku naprosto tragické osvětlení, takže králíci ve spodních řadách nebyli vůbec vidět...
A co jsem absolutně nepobrala, bylo spřeházené číslování klecí, prase aby se v tom vyznalo. Bože, když to stavím, tak uvažuju!!!!
Další věcí bylo možnost posezení. Pár stolů bylo krytých stany, ale na zbytek jen pršelo, takže si člověk musel to místo vyloženě urvat...
Nepozastavuji se už ani nad množstvím a kvalitou občerstvení. A umístění záchodů.

Tuhle výstavu hodnotím jako nejhorší. Minimálně co se týká organizace. Prostě, když na to nemám prostory, tak nepořádám takovou výstavu!!! Chtěla bych vidět, co by dělali, kdyby bylo přihlášeno např. dvojnásobné množství králíků. Myslím, že by to bylo ještě větší ostuda než teď...
Nejhorší CVMK, na které jsem kdy bylasmajlík I tragické Hustopeče (počasí) byly lepší...

14.9.2010 09:43
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Dobrý den,
pokud jste se na můj příspěvek pořádně podívala mohla jste si všimnout, že jsem jej psal v době, kdy výstava nebyla ještě otevřena veřejnosti. Výstavu jsem posléze navštívil znovu v neděli a parkovné 50Kč bylo pro osobáky za stání na trávníku vedle hřiště. Uznávám, že tohle mne namíchlo taky.
U těch uliček nemohu posoudit jak to vypadalo v sobotu při největším návalu, při obou mých účastech se projít dalo, zase tak horké bych to neviděl.
V případě předvedení podobného počtu jako v Hustopečích by bylo řešení snad jen zrušení travnatého parkoviště na úkor dalších stanů pro králíky.
Světelné podmínky v sále KD nebyly dobré, ale zase bych to tak nepřeháněl. Jestli jste byla např. ve Straubingu na poslední Bayernschau, tak tam dokud nezačne venku svítit sluníčko tak to ty zářivky u stropu hal taky nedávají. A řekl bych, že to je ještě horší. A pokud vím, lidi jsou spokojeni a jezdí tam opakovaně. Tady jsem na ty dolní alespoň trochu viděl :-)
K zakrytí stolů pro posezení taky nemohu nic. Oba dny kdy jsem zde byl bylo počasí velmi pěkné, slunečné. Takže mne umístění pouze 3 stolů pod stan nevadilo. O občerstvení ve srovnání s CVMK 2009 jsem se již několikrát vyjádřil, zaujala mne pouze stížnost na množství... Myslíte tím, že příprava trvala dlouho, či byly porce malé? Osobně jsem byl s klobásou spokojen, na našich akcích upřímně nečekám nabídku denního menu jako v restauraci - polévku a řízek s kaší. Až to někde bude, tak bych to uvedl spíš jako plus, než hanět to s čím jsem zde byl spokojen.

Přidejte reakci

Přidat smajlík