Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2010 12:02
boaobr

XXX.XXX.38.182

Zdravim, zajimali by mne vase zkusenosti se zkrmovanim ovsa kralikum, napiste zdali zkrmujete klasicky oves nebo loupany ci nahy, dale jestli nekdo krmite kraliky tzv. zitovcem nebo zitem, a vase vysledky v chovu. Diky za reakce

15.9.2010 14:15
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Z loňska mám zkušenost s klasickým ovsem. Pro mne hlavním negativem, proč jej již v krmné dávce nedávám je, že všichni mí králíci jej loupou. Tedy mám misku plnou pluh a nerozeznám zda již mají vyžráno či ne, a tak mají králíci buď krmiva málo nebo mám velké ztráty při vyhazování jen zčásti vyloupaného ovsa. Letos jsem osel bezpluhý, tak uvidíme jak králíkům bude šmakovat...

15.9.2010 22:51
nitraner

XXX.XXX.37.68

chovatelpodluzi napsal(a):
Z loňska mám zkušenost s klasickým ovsem. Pro mne hlavním negativem, proč jej již v krmné dávce nedávám je, že všichni mí králíci jej loupou. Tedy mám misku plnou pluh a nerozeznám zda již mají vyžráno či ne, a tak mají králíci buď krmiva málo nebo mám velké ztráty při vyhazování jen zčásti vyloupaného ovsa. Letos jsem osel bezpluhý, tak uvidíme jak králíkům bude šmakovat...

bude, hlavně mladým, přestovšechno někteří králíci jej v oblibě nemají a raději louskají obyčejný,

3.10.2010 20:15
jarvan

XXX.XXX.15.114

Klasický oves mi králíci moc neberou. Letos jsem vyzkoušel tzv. oves černý. Je to speciálí oves pro koně, má být velice výživný.
Jinak dříve jsem krmil pouze granule z Křížova mlýnu Pečky, ale protože mi to začalo lézt do peněz, tak dělám směs:
2 díly ječmen, 1díl černý oves a 1 díl granule. Podle toho co potřebuji tak přidávám ještě kukuřici a slunečnici.

www.chovvb.wz.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík