Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2010 21:26
roko20

XXX.XXX.26.42

Je dobře jako podestylku použit hobliny

26.9.2010 13:54
zajeci

XXX.XXX.199.173

Používám je v kotcích ve kterých nemám odtok moči. Dobře sajou a hlavně jsou výborné v rohách. Ale stejně ještě přihazuju seno.

26.9.2010 14:11
kralikofil

XXX.XXX.221.1

roko20 napsal(a):
Je dobře jako podestylku použit hobliny

Hobliny všeobecně vhodné nejsou - většinou jsou prašné - mohou dráždit oči a špatně pohlcují pachy.
Králíkovi do králíkárny je to zřejmě jedno - smrad nevadí a nějaký slzící oči a záněty jsou v takových chovech také jedno. U králíka bytového hobliny vhodné nejsou - tam je vhodný do klece na dno koberec a do záchodku podestýlku nejlépe na dřevité bázi a pohlcující pachy - např. dřevěné pelety (někdo používá ty topné, ale zrovna vhodné také nejsou, mohou také dráždit, bývají dělané ze zbytků jakéhokoliv dřeva - i lakovaného) typu cats best, jonáš..... určené pro zvířata nebo dřevité hrudkující cats best oko plus např.

26.9.2010 15:22
zajeci

XXX.XXX.199.173

kralikofil napsal(a):
Hobliny všeobecně vhodné nejsou - většinou jsou prašné - mohou dráždit oči a špatně pohlcují pachy.
Králíkovi do králíkárny je to zřejmě jedno - smrad nevadí a nějaký slzící oči a záněty jsou v takových chovech také jedno. U králíka bytového hobliny vhodné nejsou - tam je vhodný do klece na dno koberec a do záchodku podestýlku nejlépe na dřevité bázi a pohlcující pachy - např. dřevěné pelety (někdo používá ty topné, ale zrovna vhodné také nejsou, mohou také dráždit, bývají dělané ze zbytků jakéhokoliv dřeva - i lakovaného) typu cats best, jonáš..... určené pro zvířata nebo dřevité hrudkující cats best oko plus např.

Jestli si ale nepletete hobliny s pilinami. Piliny práší. To je pravda.

26.9.2010 18:38
kralikofil

XXX.XXX.221.1

zajeci napsal(a):
Jestli si ale nepletete hobliny s pilinami. Piliny práší. To je pravda.

hobliny práší o něco méně, ale práší. Ještě existují bezprašné hobliny. Na hoblinách bývaly činčily, které jsme převzali a hodně rychle jsme je vyměnily za vhodnějí podestýlku.
:-(:-(

26.9.2010 19:02
zajeci

XXX.XXX.199.173

Hm, tak nevím co by na hoblinách mohlo prášit. Mě nepráší.:-)

Michaela83

26.9.2010 19:34
Michaela83

XXX.XXX.38.250

Milá zlatá Kralíkofil, hobliny používám již dlouhé roky jako podestýlku všem králíkům v králíkárně a budete se divit, opravdu, ale opravdu nemám uslzené kýchající trosky, ale pěkné a čisté králíky. Nevím, jak jste přišla na to, že venku smrdí nebo je to dráždí, hnůj tahám pravidelně a králíci mi opravdu nesmrdí - asi takhle, smrdí uplně stejně jako vám v bytě.
I když mám králíky v králíkárně, netrpí špínou, nezapáchají a hobliny opravdu nepráší. Slámu dostávají březí samice a odchovy, jinak výstavní kousky mám výhradně na hoblinách, protože je s nimi i lepší manipulace a znečištěné hoblininy se mi lépe uklízejí, navíc není tolik odpadu při kydání.
Až budu mít králíka doma v kleci, možná budu uvažovat jinak, ale zatím jsem chovatel, nikoli mazlitel a doufám, že to tak i zůstane. A vy byste si měla uvědomit, že stránky mazlitelů jsou jinde.smajlík

27.9.2010 20:26
kastef

XXX.XXX.138.131

přesně tak-příspěvky od Králíkofil jsou vždy konfliktní a namířeny proti chovatelům normálních králíků,ať na maso nebo na výstavy.A myslím,že paní odpovídá vždy tak,aby někoho napadla.

27.9.2010 20:43
nitraner

XXX.XXX.37.68

mazlitelé - velice trefné, a ani trošku urážlivé, doufam že se tenhle název ujme, budu jej používát :-)

ale k dotazu:
hobliny nebo piliny v suchém stavu jsou velice dobrým absorbačním prostředkem, pohozením trochou slámy nebo sena nedochází k potížím, v případě kokcidiozy jedineční prostředek pro udržení určité suché vrstvy podestylky smajlík

30.9.2010 12:19
majky79

XXX.XXX.147.9

mno je fakt že nějací lidé ani nevědí jaký je rozdíl mezi hoblinou a pilinou chtělo by to nějakou fotku :-) a co se týče prašnosti tak bych řekl že i lecjaké seno práší víc jako hoblina a kor ty kupovaný v obchodech co stojí půl kila 120 kč smajlík

30.9.2010 19:54
anmara

XXX.XXX.69.201

smajlík je vidět, že se vyzná - akorát zapomněla napsat, který koberec je nejvhodnější... smajlík jak má pak chudák mazlitel vědět, jestli stačí nějaký obyčejný "umělák" nebo se má poohlédnout po pěkném značkovém peršanu... smajlík

Karol.H

8.10.2010 19:23
Karol.H

XXX.XXX.129.244

Nejlepší je do rohu hobliny a na zbytek sláma a k tomu koberci, kralici maji potom otlaky na nohou...:-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík