Při stěhování jsem nějak založila takovou tu věc co držíte v jedné ruce a druhou v něčem - třeba taška tam zavěsíte, péro se natáhne a vy odečte váhu. Kdybych se pokrájela, tak si nevzpomenu jak se to jmenuje a kde to je to ví jen pánbůh. Ale nastal mi čas, abych vážila králíky, nemám ani osobní váhu (zbytečné), jen starodávné kuchyňské (pro účel nepoužitelné). Tak prosím o radu - co mám zakoupit a hlavně jak se to jmenuje? S díky Regina
To, co máte na mysli, bude nejspíše mincíř.
Pokuď jde o mé zkušenosti s vážením králíků, tak používám kuchyňskou váhu. Takovou tu jak vyvážíte misku, potom dvěma táhly nastavíte hmotnost, kterou chcete odvážít a sypete, až se váha srovná (pro přesnější popis - je to takový zelený a hranatý z miskou nahoře a posuvnými závažíčky z boku :c).
Dá se na tom vážit docela dobře, ale králíci si na to musí zvyknout. Mám novozélanďáky a ti sa na váhu téměř už těsí, ale minulý rok jsem si pořídil belgičáky a ti o tom nechtějí ani slyšet. Musím je dát do přepravky a vážit i s přepravkou.
www.chovvb.wz.cz
taky mě napadlo, že si pořídím na vážení mincíř... ale maminka má takovou úplně obyčejnou a stařičkou kuchyňskou váhu co se vyvažuje takovým posuvným "udělátkem" na zadní straně... pro králíky mám plastový košík s látkovou vložkou, se kterým váhu vyvážím... a zvládáme vážit od zakrslounů po střeďáky... a jelikož jsme navážili to samé jako při přejímce na výstavu, kde měli váhu "speciální a digitální", tak na tom nebudu nic měnit