Dobrý den.
Jsem začínající chovatelka a mám takový dotaz.
Dnes ráno nám zemřel králík ( samec ) a jelikož jsme s manželem nevěděli proč, tak jsem ho stáhli a podívali se na vnitřnosti.
teď Váá tady popíše manžel , jak to bylo.
Pokud králík chcípne a já to zjistím okamžitě, repektivě za mé přítomnosti a já, ho hned , abych zjistil příčinu, vyvrhnu , kdy jsou játra zcela v pořádku bez příznaků a nic nenasvěčuje důvodu tak mladého králíka, jen plíce nejsou růžové ale tmavé s černými skvrnami a obrysy. Zajímá mne , zda je toto přičinou klasické smrti,kdy krev zůstane v těle ,ačkoliv se mu ihned strhnul vaz , ale krev z něj žádná nevyšla , až při vyvrhování v oblasti zátylku po ráně.
děkuji za odpověď a zajímá mne , zda ho mohu uvařit alejspon pro psa.
Zdravím. Jak už jsem psala výše , samec Bu my chcípnul z nezjištěných důvodů. Ještě s ním byla připuštěná samice NoS , která má 21 dní staré mladé. Ale včera ráno jsem přišla ke králíkárně , a 2 malí králíčci měli stejné příznaky jako on. Začali jim ochrnovat nožičky , začali být malátní , nedrželi rovnováhu , padala jim hlava a nakonec chcípli. Je možné že to zdědily po otci? Všichni ostatní jsou v pohodě , jen tyto 2 byli takovýto. Děkuji za radu. V.S.