Mladé zakrsléko dalmatinského rexe

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2011 09:26
bambuca007

XXX.XXX.60.144

Prosím o radu, narodilo se mi pět mladých z.rexů,tři jsou dalmatinci(černo-bílé),jeden modrý ,jeden černý.Mohu je všechny otetovat a vystavovat,nebo pouze ty dalmatinské? Jsem začátečník a nemám s tímto zkušenosti.Děkuji všem za Vaše rady,názory a pomoc.Maty Čekalsmajlík

16.2.2011 11:01
jarvan

XXX.XXX.15.114

Dobrý den,
předpokládám že vše je čistoktavné s rodokmenem a celobarevní jedinci jsou tzv. kominíci.

viz registrační řád Čl.:2.4.5

U NoS,ČS, TS, AS, MS, Rex DS, může být jeden z rodičů celobarevný, tzv. kominík, avšak vždy téhož barevného rázu. Celobarevní jedinci se mohou v rámci příslušného plemena strakáčů registrovat a tetovat nezúčastňují se však výstav, a proto pro registraci jejich odchovů neplatí podmínka klasifikace. Uvedené ustanovení platí i pro zakrslé formy jmenovaných plemen s výjimkou NoS, jehož kresba je zahrnuta pod plemenem ZČS a s výjimkou MS, neboť plášťová kresba není u zakrslých králíků /s výjimkou ZB/ přípustná.

Václav Bufka
registrátor ZO ČSCH Sázava
http://www.chovvb.wz.cz/C_registrace%20kraliku.html

16.2.2011 19:18
bambuca007

XXX.XXX.60.144

Pane Bufka,moc děkuji za Vaší odpověd.Už jsem o něco chytřejší.Ano oba rodiče jsou s PP a tetovaní.Ještě jednou děkuji Maty Čekal:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík