Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2011 21:15
martinv

XXX.XXX.103.57

kteří králici jsou ideální na maso i na chov Vss Belgický obr vídenský modrý atd co mi doporučíte

23.3.2011 22:36
ozzydan

XXX.XXX.71.254

Nbx Kal Kh x Vss nebo Bu už tu toho bylo napsano celkem dostsmajlík

24.3.2011 05:34
pavelmasek

XXX.XXX.40.194

martinv napsal(a):
kteří králici jsou ideální na maso i na chov Vss Belgický obr vídenský modrý atd co mi doporučíte

Já mám Vss(velký světlí stříbřitý - samec), Kal. (kalifornský - samice) a pořídil jsem Mm (moravský modrý - samec a samice). Jinak mám i strakáče a směs neurčené rasy ale velká samice:-)).
Radily mi že to je dobré na maso tak radu posílám dál. Chovu zdar:-)

ferencjo

24.3.2011 21:47
ferencjo

XXX.XXX.5.221

martinv napsal(a):

ja jsem začínal s obyčajnými samicamim od susedky o váhe približne 3kg a páril som ich samcom belgickým obrom,a na potomkov som opäť použil samca obra a po 4 generáciách som si vyprodukoval vlastné divosfarbené samice o váhe 6,5 kg s dobrými ukazovatelmi (8-10 odchovaných mládať na samicu/rýchly rast)
tiež odporúčam nb a kal
jozef :-)

1.4.2011 13:24
boaobr

XXX.XXX.38.182

Zdravím, na maso je ideální belgičtí obři, má to ale jednu podmínku, musíte mít dostatek místa a dostatek krmiva, jinak je velmi vhodné a bezkonkurenční křížení belgického obra albína se středními plemeny. V mém starším přispěvku je vyfocen čistokrevný kalifornský králík a na porovnání kříženec belgického obra albína x kalifornský. Ať se vám daří!

1.4.2011 13:50
jarvan

XXX.XXX.15.114

boaobr napsal(a):
Zdravím, na maso je ideální belgičtí obři, má to ale jednu podmínku, musíte mít dostatek místa a dostatek krmiva, jinak je velmi vhodné a bezkonkurenční křížení belgického obra albína se středními plemeny. V mém starším přispěvku je vyfocen čistokrevný kalifornský králík a na porovnání kříženec belgického obra albína x kalifornský. Ať se vám daří!

Souhlasím, na těchto křížencích se mi líbí, že zužitkují všechnu předloženou potravu a o nějakém rozhrabávání, či vybírání určitého druhu obilí, nemůže být ani řeč. Křížím BOdiv-NB.

1.4.2011 15:58
boaobr

XXX.XXX.38.182

Krmiva zužitkovávají jak obři tak jejich kříženci opravdu dobře, ale hlavně králíci rostou opravdu jako z vody a v tomto směru jim nemůže konkurovat žádné jiné plemeno, není to z žádné odborné literatury, ale z praxe, každý kdo obry připouští na své samice středního plemene musí potvrdit uvedené tvrzení. Ať se daří!

2.4.2011 18:44
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

a jaké plemeno je vhodné dát na francouzského berana?já ji teď zkřížila s kaliforňákem ,ale to jen proto ,že sem zatím žádného jiného nesehnala ,a tenhle starej než pujde psovi do hrnce tak sem ho ještě využila,dnes se mi narodily mladé-moji první tak uvidím až začnou prckové vylízat kolik jich vlastně je a jak vypadají

2.4.2011 20:38
jarvan

XXX.XXX.15.114

Ten francouz je plemeno dobré samo o sobě a není až tak nutné je z ničím křížit. Jestli méte párek, tak čistokrevným chovem nic nezkazíte.

3.4.2011 10:33
michalll

XXX.XXX.62.242

Já křížím samce Mm se samicemi Vss a Kal

15.7.2013 08:30
chovat

XXX.XXX.60.157

boaobr napsal(a):
Krmiva zužitkovávají jak obři tak jejich kříženci opravdu dobře, ale hlavně králíci rostou opravdu jako z vody a v tomto směru jim nemůže konkurovat žádné jiné plemeno, není to z žádné odborné literatury, ale z praxe, každý kdo obry připouští na své samice středního plemene musí potvrdit uvedené tvrzení. Ať se daří!

kdo obry připouští na své samice středního plemene.....
Bude ten efekt..... Krmiva zužitkovávají jak obři tak jejich kříženci opravdu dobře, ale hlavně králíci rostou opravdu jako z vody a v tomto směru jim nemůže konkurovat žádné jiné plemeno....stejný, když mám samici BO a samce MM ? Díky za odpověď. smajlík

18.7.2013 15:45
boaobr

XXX.XXX.111.14

Zdravím,
křížení velkých plemen mezi sebou bude mít zcela určitě výborné výsledky. Myslím, že není třeba špekulovat o tom, které plemeno středního rázu bude v mateřské pozici, ono je to ve výsledku velmi podobné pokud je otcovská linie belgický obr, kříženci prostě skvěle rostou a jsou zmasilí. Narozdíl od různých novodobých nesmyslů pro malochovy jako je třeba hyla jsou použitelní k chovu i křížeci z spojení z BO. Chovatelé si totiž velmi často neuvědomují, že brojleři ať už králičí či drůbeží potřebují k propagované užitkovosti a růstu přesně dané podmínky tzn. teplo, vlhko, způsob krmení a ustájení apod. Moje doporučení tedy zní, jakákoliv samice středního plemene, která je dobrou matkou a na tuto pustit samce belgického obra, žádné jiné spojení nedá v podmínkách malochovů lepší výsledky co s týče masné produkce.

18.7.2013 17:36
makro

XXX.XXX.64.72

boaobr napsal(a):
Zdravím,
křížení velkých plemen mezi sebou bude mít zcela určitě výborné výsledky. Myslím, že není třeba špekulovat o tom, které plemeno středního rázu bude v mateřské pozici, ono je to ve výsledku velmi podobné pokud je otcovská linie belgický obr, kříženci prostě skvěle rostou a jsou zmasilí. Narozdíl od různých novodobých nesmyslů pro malochovy jako je třeba hyla jsou použitelní k chovu i křížeci z spojení z BO. Chovatelé si totiž velmi často neuvědomují, že brojleři ať už králičí či drůbeží potřebují k propagované užitkovosti a růstu přesně dané podmínky tzn. teplo, vlhko, způsob krmení a ustájení apod. Moje doporučení tedy zní, jakákoliv samice středního plemene, která je dobrou matkou a na tuto pustit samce belgického obra, žádné jiné spojení nedá v podmínkách malochovů lepší výsledky co s týče masné produkce.

Máte pravdu čo ste uviedli hore, ja mám tiež dobré skúsenosti okrem s BO ale aj s NOS. Voľakedy som choval na mäso týchto krížencov.

19.7.2013 11:27
chovat

XXX.XXX.60.157

Mám 1 samce MM, 2 samice MM a 2 samice BO, proto jsem se ptala, je-li ten efekt stejný, jako u Vámi doporučovaného křížení samec BO a samice středního plemene. Samce BO neplánuji kupovat. Díky. smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2013 11:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

chovat napsal(a):
Mám 1 samce MM, 2 samice MM a 2 samice BO, proto jsem se ptala, je-li ten efekt stejný, jako u Vámi doporučovaného křížení samec BO a samice středního plemene. Samce BO neplánuji kupovat. Díky. smajlík

Já kupříkladu mohu křížení s moravákem doporučit,zkoušel jsem různé samice středních plemen s obrem,zatím vede Bu,ale momentálně mám kříženku Bo x Mm,tu jsem připustil obrem a mladí rostou jako z vody,odchovala jich 9 a oproti čistokrevným obrům rostou rychleji a vypadá že budou i hodně zmasilí...

19.7.2013 17:59
boaobr

XXX.XXX.111.14

Odpověď na váš dotaz je v mém příspěvku, přečtěte si ho znovu. Ať se daří

19.7.2013 23:02
chovat

XXX.XXX.60.157

boaobr napsal(a):
Odpověď na váš dotaz je v mém příspěvku, přečtěte si ho znovu. Ať se daří

V textu právě zdůrazňujete...otcovská linie belgický obr...Já mám BO samici a MM v otcovské linii.
Proto jsem se ptala, aby jste mi napsal, jestli máte odzkoušeno, že po mateřské linii už to nefunguje a ušáci nerostou tak rychle a do takové váha, jako když je to obráceně. Otec BO a matka MM. smajlík

22.7.2013 08:11
boaobr

XXX.XXX.111.14

V textu právě zdůrazňujete...otcovská linie belgický obr...Já mám BO samici a MM v otcovské linii.
Proto jsem se ptala, aby jste mi napsal, jestli máte odzkoušeno, že po mateřské linii už to nefunguje a ušáci nerostou tak rychle a do takové váha, jako když je to obráceně. Otec BO a matka MM. smajlík

Hned první věta předminulého příspěvku :) Křížením dvou velkých plemen nemůžete nic pokazit, mladí budou růst skvěle, nevidím důvod proč by tomu mělo být jinak. Ať se daří

Přidejte reakci

Přidat smajlík