Kastorex s plášťovou kresbou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ferencjo

6.4.2011 21:58
ferencjo

XXX.XXX.5.221

snažím sa o plášťovú kresbu u kastorexa,odborníci aký máte názor?
foto potenciálneho mladaťa

6.4.2011 23:25
3111943

XXX.XXX.104.251

Kastorex s plášťovou kresbou.? Slyším poprvé. MSRex? Co zbarvení??

7.4.2011 13:23
ozzydan

XXX.XXX.71.254

kastorex je kastorex. stim se už nic neuděla ale jak piše předchudce ms rex a doplnit zbarvení čím to křížíš jak dlouho a jaké jsou vysledky Dan smajlík

7.4.2011 15:34
chovatelpodluzi

XXX.XXX.223.4

mrknite se do posledních dvou čísel Chovatele, byli jsme s přítelem Šimkem v rakouském Welsu a tam měli i rexíky v plášťové kresbě tříbarevné. U článku z této výstavy jsou od př. Šimka dvě fotky. Mně osobně se líbili hlavně v kombinaci s černou, která byla kontrastnější. Šlo o velikostně malého rexe. Řekl bych že zvlášť u zakrslých barevných a rexů to bude za chvíli velká "sranda" s názvolsovím, když tam budou jak strakáči anglické strakatosti klasické, tak plášťové a do toho ještě dalmatin :-)

ferencjo

7.4.2011 18:59
ferencjo

XXX.XXX.5.221

ozzydan napsal(a):
kastorex je kastorex. stim se už nic neuděla ale jak piše předchudce ms rex a doplnit zbarvení čím to křížíš jak dlouho a jaké jsou vysledky Dan smajlík

áno viem,
treba krížiť Kastorexy s dalmatínskym strakáčom,momentýálne mám len tretí vrh takže je to na začiatku a je tam dosť velký odpad.ale zo 7 králikov sa zhruba 3 dajú použiť na dalši chov,
pripájam odkaz od chovatelky dalmatínskych strakáčov z ČR , vo vrhoch sa táto kresba nedokonale vyskytuje :)

http://www.zocschbrtnice.estranky.cz/fotoalbum/oblastni-vystava-2008/oblastni-vystava-v-brtnici-30_-a-31_-8_-2008/rex-meklenbursky-strakac.html

ferencjo

7.4.2011 19:12
ferencjo

XXX.XXX.5.221

chovatelpodluzi napsal(a):
mrknite se do posledních dvou čísel Chovatele, byli jsme s přítelem Šimkem v rakouském Welsu a tam měli i rexíky v plášťové kresbě tříbarevné. U článku z této výstavy jsou od př. Šimka dvě fotky. Mně osobně se líbili hlavně v kombinaci s černou, která byla kontrastnější. Šlo o velikostně malého rexe. Řekl bych že zvlášť u zakrslých barevných a rexů to bude za chvíli velká "sranda" s názvolsovím, když tam budou jak strakáči anglické strakatosti klasické, tak plášťové a do toho ještě dalmatin :-)

uvidíme teraz opúť pripustím samice čistokrvným kastorexom,samičky by mali byť vo farbe kastorex a samčeky s plášťovou kresbou.
pripájam fotku samca F1

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2011 17:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokial sú moje vedomosti správne,dedičnosť farby a kresby u králikov,nie je pohlavne viazaná,takže predpoklad sfarbenia ako uvádzate je otázny???

8.4.2011 17:40
3111943

XXX.XXX.104.251

Přeji Vám úspěch, ale ale toto zbarvení zatím není uznáno u MS. Pouze černý,modrý,červený,havanovitý,durynský.Aby jste mohl zlegalizovat a toto zbarvení bylo uznáno, musel byste požádat o výzkumný chov.

9.4.2011 19:29
jakis

XXX.XXX.108.173

ferencjo napsal(a):
uvidíme teraz opúť pripustím samice čistokrvným kastorexom,samičky by mali byť vo farbe kastorex a samčeky s plášťovou kresbou.
pripájam fotku samca F1

Aká ja to tá trojfarebná plášťová kresba? - v rakouském Welsu a tam měli i "rexíky v plášťové kresbě tříbarevné".

9.4.2011 19:40
jakis

XXX.XXX.108.173

Asi pred 15 rokmi mal v šľachtení takéto králiky s pláštovou kresbou v Dubnici nad Váhom myslím Jardo Beneš alebo niekto iný?

9.4.2011 20:06
jakis

XXX.XXX.108.173

Nebol to pr. Beneš, ale Milan Uherčík, z Prejty-Dubnica n/V. Našiel som aj nejaké foto, ktoré prikladám. Pre väčší záujem mám aj jeho postup šľachtenia, ktorý sa mi zachoval, keď som ešte v rámci komisie evidoval výsk. a regen. chovy. Na obr. je 1,0.

ferencjo

10.4.2011 01:40
ferencjo

XXX.XXX.5.221

jakis napsal(a):
Nebol to pr. Beneš, ale Milan Uherčík, z Prejty-Dubnica n/V. Našiel som aj nejaké foto, ktoré prikladám. Pre väčší záujem mám aj jeho postup šľachtenia, ktorý sa mi zachoval, keď som ešte v rámci komisie evidoval výsk. a regen. chovy. Na obr. je 1,0.

Ďakujem za správu,mohli by ste mi prosím poslať tie dokumenty na mail: ferencjo@gmail.com

Zverejnil som foto,pretože sa mi takáto farba v chove vyskytla a myslím si že by to mohol byť perspektívny ráz,uvidím,ak nájdem správnu cestu a priateľov spolupomocníkov tak sa do toho pustím
chovu zdar !

Jozef

ferencjo

4.5.2011 21:15
ferencjo

XXX.XXX.5.221

pridávam pár foto tých istých mladých trochu starších :)

ferencjo

4.5.2011 21:19
ferencjo

XXX.XXX.5.221

z 12 mladých sú 3 strakáče takže predpokladám že matka má nejakého v sebe :)
ten v ľavo má dobrú farbu a pekné nohy

ferencjo

4.5.2011 21:28
ferencjo

XXX.XXX.5.221

a ešte takáto zaujímavá farba sa objavila..neviem akým zázrakom..ale je to samička takže uvidíme.čo vznikne ak na ňu pôjde castorex a potom strakáč

Přidejte reakci

Přidat smajlík