Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2011 21:07
velmez

XXX.XXX.9.130

Dneska jsem uviděl jak králík kýchl a z nosu mu vylítla pěkná oprat a u nosu mu zůstal bílý sopel.Hned jsem ho izoloval a večer až jsem měl čas tak jsem ho škrábl a půjde na pekáč.Normálně žral a zdál se mi zdravý ,ale raději sem ho škrábl.Byla to rýma?

30.5.2011 21:49
borax

XXX.XXX.82.71

velmez napsal(a):
Dneska jsem uviděl jak králík kýchl a z nosu mu vylítla pěkná oprat a u nosu mu zůstal bílý sopel.Hned jsem ho izoloval a večer až jsem měl čas tak jsem ho škrábl a půjde na pekáč.Normálně žral a zdál se mi zdravý ,ale raději sem ho škrábl.Byla to rýma?

Provedl bych exhumaci.Poté to zjistíte.
Hm teď vážně.Pokud nemáte stěr hlenu se kterým by jste skočil na veterinu,tak to asi nezjistíte.
A proč vás to tak zajímá?? Králík už to má za sebou, tak co!! smajlík

1.6.2011 19:19
velmez

XXX.XXX.9.130

borax napsal(a):
Provedl bych exhumaci.Poté to zjistíte.
Hm teď vážně.Pokud nemáte stěr hlenu se kterým by jste skočil na veterinu,tak to asi nezjistíte.
A proč vás to tak zajímá?? Králík už to má za sebou, tak co!! smajlík

Aby se nenakazili ostatní,ale všichni jsou O.K.

1.10.2014 09:47
ola007

XXX.XXX.108.165

Je tu již několik témat s názvem Rýma, tak nebudu zakládat další a dám to sem. smajlík
V neděli jsem si přivezla samici. Na pohled se mi jevila v pořádku. V pondělí jsem si všimla, že to má okolo čenichu takové olezlé. Žádný výtok či nudle (jak tu někdo píše "jako opratě") ale neměla. Včera jsem ji chvíli sledovala a ona si 2x kýchla a z čenichu jí vyletěly dva takové bílé kousky čehosi... Nevypadalo to jako třeba pěnivá hustá rýma nebo tak, spíš sytě bílé pevné kousky. Opět neprovázeno výtokem z nosních dírek. Mám ji radši vyléčit topůrkem? Je mi to líto, jinak je pěkná. :( Ale mám strach z nákazy ostatních. Zatím je v karanténě, tak snad to ostatní nechytí.

1.10.2014 14:17
dury

XXX.XXX.229.194

Vyléčit topůrkem jak píšete.

1.10.2014 19:22
borax

XXX.XXX.91.54

ola007 napsal(a):
Je tu již několik témat s názvem Rýma, tak nebudu zakládat další a dám to sem. smajlík
V neděli jsem si přivezla samici. Na pohled se mi jevila v pořádku. V pondělí jsem si všimla, že to má okolo čenichu takové olezlé. Žádný výtok či nudle (jak tu někdo píše "jako opratě") ale neměla. Včera jsem ji chvíli sledovala a ona si 2x kýchla a z čenichu jí vyletěly dva takové bílé kousky čehosi... Nevypadalo to jako třeba pěnivá hustá rýma nebo tak, spíš sytě bílé pevné kousky. Opět neprovázeno výtokem z nosních dírek. Mám ji radši vyléčit topůrkem? Je mi to líto, jinak je pěkná. :( Ale mám strach z nákazy ostatních. Zatím je v karanténě, tak snad to ostatní nechytí.

Já bych to tak černě neviděl...
Taky mám ukýchané králíky.
Normální vzhledem k počasí.

2.10.2014 09:43
ola007

XXX.XXX.108.165

Manžel včera neměl čas, takže samice je stále mezi námi. smajlík A ráno měla nos pořádku a žádné výfrky okolo neměla. Napadlo mě, že když jsem ji dala do místnosti, kde mám morčata, zda nemohla takto reagovat i na ně? Počkám asi ještě s topůrkovou léčbou a uvidím.

2.10.2014 10:07
leprechaunek

XXX.XXX.197.246

Jen pro všechny přítomné dodám, že kýchnutí je fyziologický reflex na jakékoliv podráždění v dýchacích cestách. Také hlen se tvoří naprosto fyziologicky, zvlhčuje nosní sliznici a právě slouží k zachytávání cizorodých částic.
Zamyslete se, kolikrát vy sami při kýchnutí letíte pro kapesník... asi skoro pokaždé, ne?
Pokud zvíře kýchne, protože zrovna vdechlo prach ze sena, tak nezbývá než opravdu gratulovat pitomci, co ho kvůli tomu zabije.

Přidejte reakci

Přidat smajlík