Přeji hezký den všem chovatelům!
Ráda bych požádala o radu - manžel mi staví novou králíkárnu, kde překrývá pletivo síťkou proti hmyzu, ale řešíme problém, jak s napáječkami, které používáme...
Máte s tímto někdo zkušenosti - udělat otvory do sítě? Chrání pak proti hmyzu dostatečně?
Jaké napáječky používáte a jak jste s nimi spokojeni?
Děkuji!
Dobrý den,
tak já mám již skoro rok tyto napáječky http://kralikar.cz/index.php/kralikaska-komunita/65-vidlak/photos/photo?albumid=65#photoid=669
Jsou poměrně dobré, do pletiva jsem vyřízl díry na přichycení a prostrčení vývodu napáječky a je to paráda. Pravda je, že je nutné asi jednou za tři až čtyři týdny napáječky vyčistit, jelikož se tam tvoří zelena řada, sliz, ale to není těžká práce, dvacet napáječek mi zabere asi patnáct minut. A musím říct, že zatím neprokapávají. Dřív jsem měl vodu v miskách (teď jen přes zimu) a to byl děs - stále bylo rozlito, hamtali do toho a samozřejmě důsledek toho byla kokca. Se sítí neporadím - nemám je a zatím jsem ani neměl s hmyzem za čtyři roky problém, musím zaťukat.
Dají se koupit u Hradského a snad i u Drimla. Mám pocit, že v Německu jsou ale levnější, o tom bude vědět Fanouš.
Hezký den
Michal Vejvoda, www.kralikar.cz
Nedávno jsem si dala síť taky a na napáječku jsem nůžkami udělala dirku přesně velkou. Mouchy se ke králíkům nedostanou.
kavka
napsal(a):
Ráda bych požádala o radu - manžel mi staví novou králíkárnu, kde překrývá pletivo síťkou proti hmyzu, ale řešíme problém, jak s napáječkami, které používáme...
Máte s tímto někdo zkušenosti - udělat otvory do sítě? Chrání pak proti hmyzu dostatečně?
Děkuji!
Já mám napajčku vevnitř v kotci.Nesvítí na to tolik slunce. Používám skleněnou litrovou láhev opatřenou hliníkovým víčkem, ve kterém mám odělanou malou dírku( věčná kapka ). Jednou začas je jen třeba vyměnit víčko.Králičí zuby jsou opravdu ostré
kavka
napsal(a):
Moc díky všem za zkušenosti :o)
Ta skleněná napáječka uvnitř není špatný nápad na zimu...
Já tyto napáječky používám pro potkany, místo drahých originálních do Velaz beden :o)
Díky!!
Ta špetka ironie vůči mým levným, ale účinným napaječkám není na místě! :-(
Mám vyzkoušeno, že v zimě do cca -7"C sklenice nezamrznou.V zimě dávám vodu 2 krát denně a to ještě teplou.Králíkárny mám volně v prostoru.Myslím, že běžné napaječky pro králíky Vám v zimě taky zamrznou.
Tak to mám já a nikoho tu samozřejmě nenutím, aby mě následoval.....
Hm a potkany doma naštěstí nemám...
kavka
napsal(a):
Moc díky všem za zkušenosti :o)
Ta skleněná napáječka uvnitř není špatný nápad na zimu...
Já tyto napáječky používám pro potkany, místo drahých originálních do Velaz beden :o)
Díky!!
Sklo nelze v zimě použít. Prakticky si předvedete to, co nás učili ve škole. Mám uvedené napaječky uvniř králíkáren, v zimě musí mít misky a nalížou si.
borax
napsal(a):
Ta špetka ironie vůči mým levným, ale účinným napaječkám není na místě! :-(
Mám vyzkoušeno, že v zimě do cca -7"C sklenice nezamrznou.V zimě dávám vodu 2 krát denně a to ještě teplou.Králíkárny mám volně v prostoru.Myslím, že běžné napaječky pro králíky Vám v zimě taky zamrznou.
Tak to mám já a nikoho tu samozřejmě nenutím, aby mě následoval.....
Hm a potkany doma naštěstí nemám...
Asi jste mě špatně pochopil... Já jsem Váš nápad pochválila...
A potkany doma - naštěstí - máme... ve velaz bednách...nevím, jak jste to myslel Vy - že by špetka ironie??
kavka
napsal(a):
Asi jste mě špatně pochopil... Já jsem Váš nápad pochválila...
A potkany doma - naštěstí - máme... ve velaz bednách...nevím, jak jste to myslel Vy - že by špetka ironie??
Pochopil jsem Vás špatně.
Jsem neznalý co jsou to ty velaz bedny.Dle netu jsou to chovatelské klece?? Takže máte potkany coby domácí, čistá zvířata? Hm tak to je jiná.
I když při mojí fobii na potkany, pro mě šílená představa
Proti gustu...
Hezký večer
kavka
napsal(a):
Děkuji!
Používám tyto napaječky, dají se namontovat do jakékoliv pet lahve,občas je třeba odšroubovat zobáček a opatrně vyčistit chlupy ucpanou pružinku.
Takhle vypadají upevněné na králíkárně. Proti muchám používám ekologickou ochranu - pavouky. Pavučiny neřeším.