Jak zamezit šíření??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2011 06:26
aiwelion

XXX.XXX.26.38

Utrácím jednoho králíka za druhým,myslela jsem,že přestože očkuji jedná se o mixomat.Začíná to zčervenáním a otokem víček,přidá se nechutenství,otoky v podkoží,někteří mají nafouklá bříška,apatie.Nežblunkají,jsou bez rýmy,bez průjmu,průběh pomalejší..V mém okolí údajně už né jedna celá králíkárna.Izoluji už při náznaku příznaků,ale šíří se to dále,vždy s několikadenníma pauzama nový nakažený.Většinou postižení mladí do 3měsíců,ale už jsem musela zabít i dospělou samici.Desinfikuji Chloraminem.Setkal jste se stím někdo??O co by mohlo jít??Vet. jsem kontaktovala,doporučil desinfekci a okamžité vyřazení králíků s příznaky.Ale byť izoluji už při přivření očí,nedaří se to zastavit.Děkuji za názory,jsem začátečnice,mám oči pro pláč a chuť to zabalit.smajlík

4.10.2011 22:03
borax

XXX.XXX.91.54

aiwelion napsal(a):
Utrácím jednoho králíka za druhým,myslela jsem,že přestože očkuji jedná se o mixomat.Začíná to zčervenáním a otokem víček,přidá se nechutenství,otoky v podkoží,někteří mají nafouklá bříška,apatie.Nežblunkají,jsou bez rýmy,bez průjmu,průběh pomalejší..V mém okolí údajně už né jedna celá králíkárna.Izoluji už při náznaku příznaků,ale šíří se to dále,vždy s několikadenníma pauzama nový nakažený.Většinou postižení mladí do 3měsíců,ale už jsem musela zabít i dospělou samici.Desinfikuji Chloraminem.Setkal jste se stím někdo??O co by mohlo jít??Vet. jsem kontaktovala,doporučil desinfekci a okamžité vyřazení králíků s příznaky.Ale byť izoluji už při přivření očí,nedaří se to zastavit.Děkuji za názory,jsem začátečnice,mám oči pro pláč a chuť to zabalit.smajlík

Je to asi Myxomatoza.
Přenáší to komáři, takže desifekce je vcelku zbytečná.
Mohla by jste napsat z kterého jste okresu či kraje, prosím?

5.10.2011 10:40
aiwelion

XXX.XXX.26.38

borax napsal(a):
Je to asi Myxomatoza.
Přenáší to komáři, takže desifekce je vcelku zbytečná.
Mohla by jste napsat z kterého jste okresu či kraje, prosím?

Kraj středočeský....měla jsem tu i veterináře,ale ani on si není mixomat. jistý.O mix. jsem přečetla vše co mi přišlo pod ruku,takže teď jen vyčkávám,jestli mi nějaký přežije.

5.10.2011 19:41
borax

XXX.XXX.91.54

aiwelion napsal(a):
Kraj středočeský....měla jsem tu i veterináře,ale ani on si není mixomat. jistý.O mix. jsem přečetla vše co mi přišlo pod ruku,takže teď jen vyčkávám,jestli mi nějaký přežije.

Nějak jsem se tu nedočetl jestli máte králíky očkované?
Něco podobného se mi stalo po 100 leté vodě na Moravě.
Přemnožili se komáři a tu invazi králíci nezvládli.
Úhyny byli velké, téměř celý chov.Měl jsem tehdy velkou depku a zvažoval jsem ukončení chovu.
Sice jsem něměl šampiony na výstavy, ale toho masa co bylo v pr.....
Jen si teď nemůžu vzpomenout jestli jsem měl tehdy naočkováno....smajlík

6.10.2011 07:12
aiwelion

XXX.XXX.26.38

borax napsal(a):
Nějak jsem se tu nedočetl jestli máte králíky očkované?
Něco podobného se mi stalo po 100 leté vodě na Moravě.
Přemnožili se komáři a tu invazi králíci nezvládli.
Úhyny byli velké, téměř celý chov.Měl jsem tehdy velkou depku a zvažoval jsem ukončení chovu.
Sice jsem něměl šampiony na výstavy, ale toho masa co bylo v pr.....
Jen si teď nemůžu vzpomenout jestli jsem měl tehdy naočkováno....smajlík

Ano,naočkováno jsem měla.Jukněte na nemoderku,tam to podrobněji rozepisuji.No u mě taky plno masa vniveč,ale hlavně v králíkárně plno mazlíků a to se nese těžko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík