Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2011 12:38
janahol

XXX.XXX.110.5

Dobrý den, už jsem prohledala kde co, ale nenacházím, tak to zkusím tady. Známá měla králíky napadené mixou, ale ještě se k tomu přidalo cosi smajlík začalo to pšíkáním a pokračuje to uhníváním čumáku. Chtěla jsem si od ní vzít na jaro jednu samičku, ale teď váhám, protože ani veterinář neřekl přesnou diagnozu, tak abych si něco nezatáhla do chovu :-(
Ten nos vypadá dost ošklivě, někteří mají vidět až kost, prostě taková otevřená rána, ale jinak jsou ušáci čilý a normálně žerou. Setkali jste se s tím někdo ?
Ta samička co jsem si vybrala je zdravá, neměla vůbec žádné příznaky. Díky za názory. Jana

10.11.2011 13:24
kachna

XXX.XXX.188.76

janahol napsal(a):
Dobrý den, už jsem prohledala kde co, ale nenacházím, tak to zkusím tady. Známá měla králíky napadené mixou, ale ještě se k tomu přidalo cosi smajlík začalo to pšíkáním a pokračuje to uhníváním čumáku. Chtěla jsem si od ní vzít na jaro jednu samičku, ale teď váhám, protože ani veterinář neřekl přesnou diagnozu, tak abych si něco nezatáhla do chovu :-(
Ten nos vypadá dost ošklivě, někteří mají vidět až kost, prostě taková otevřená rána, ale jinak jsou ušáci čilý a normálně žerou. Setkali jste se s tím někdo ?
Ta samička co jsem si vybrala je zdravá, neměla vůbec žádné příznaky. Díky za názory. Jana

Spousta chovatelů tvrdí, že se jim tak projevila myxomatoza třeba u očkovaných zvířat.
Nevím, já mám jednu samičku s jizvou na čumáku a připisovala jsem to nějaké infekci, kterou tam zavlekl komár (asi jako když se vám zanítí kousanec).
Ono to s tou MXT zní i logicky, když se člověk vidí, jaké alotrie občas napáchá reakce na očkování dvojjehlou (zase se samozřejmě můžeme dohadovat, zda to nebylo infikovanou jehlou, to nezjistíme)

Přidejte reakci

Přidat smajlík