Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2011 12:38
janahol

XXX.XXX.110.5

Dobrý den, už jsem prohledala kde co, ale nenacházím, tak to zkusím tady. Známá měla králíky napadené mixou, ale ještě se k tomu přidalo cosi začalo to pšíkáním a pokračuje to uhníváním čumáku. Chtěla jsem si od ní vzít na jaro jednu samičku, ale teď váhám, protože ani veterinář neřekl přesnou diagnozu, tak abych si něco nezatáhla do chovu
Ten nos vypadá dost ošklivě, někteří mají vidět až kost, prostě taková otevřená rána, ale jinak jsou ušáci čilý a normálně žerou. Setkali jste se s tím někdo ?
Ta samička co jsem si vybrala je zdravá, neměla vůbec žádné příznaky. Díky za názory. Jana

10.11.2011 13:24
kachna

XXX.XXX.188.76

janahol napsal(a):
Dobrý den, už jsem prohledala kde co, ale nenacházím, tak to zkusím tady. Známá měla králíky napadené mixou, ale ještě se k tomu přidalo cosi začalo to pšíkáním a pokračuje to uhníváním čumáku. Chtěla jsem si od ní vzít na jaro jednu samičku, ale teď váhám, protože ani veterinář neřekl přesnou diagnozu, tak abych si něco nezatáhla do chovu
Ten nos vypadá dost ošklivě, někteří mají vidět až kost, prostě taková otevřená rána, ale jinak jsou ušáci čilý a normálně žerou. Setkali jste se s tím někdo ?
Ta samička co jsem si vybrala je zdravá, neměla vůbec žádné příznaky. Díky za názory. Jana

Spousta chovatelů tvrdí, že se jim tak projevila myxomatoza třeba u očkovaných zvířat.
Nevím, já mám jednu samičku s jizvou na čumáku a připisovala jsem to nějaké infekci, kterou tam zavlekl komár (asi jako když se vám zanítí kousanec).
Ono to s tou MXT zní i logicky, když se člověk vidí, jaké alotrie občas napáchá reakce na očkování dvojjehlou (zase se samozřejmě můžeme dohadovat, zda to nebylo infikovanou jehlou, to nezjistíme)

Přidejte reakci

Přidat smajlík