Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2011 11:37
loudas

XXX.XXX.207.212

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je možné chovat v zajetí zajíce polního. V případě, že bych uvažoval případně o zřízení celoročního výběhu chráněného ze všech stran pletivem cca o velikosti třeba 4 x 2 x 2 m + nějaký přístřešek nejspíš zděný, kam by si zalézali při nepřízni počasí? Jedná se mi o Vaše zkušenosti, pokud to je možné vůbec realizovat, zda bude mít maso stejnou chuť jako u volně žijících polňáků, složení krmiva, zda je stejné jako pro obyčejné králíky, kontakt nebo možnost získání nepříbuzných mláďat a kontakt na někoho z Vás kdo se tímto zabývá nejlépe z východních čech. Také by mě zajímalo zda by bylo možné takto chovat 2 samice, které bych chtěl mít v boxu společně i při vyvádění mláďat a samce chovaného odděleně? Děkuji za odpovědi. Milan

13.12.2011 12:02
usaci

XXX.XXX.38.186

Bohužel, o zajíci nic nevím. Kdysi jsem si četla o životě divokého králíka, tam se také zmiňovali o velikostech výběhu králíků a zajíců v ZOO. Tak mě napadá, že v ZOO budou mít určitě nějaké zkušenosti, případně Vás někam odkážou.

13.12.2011 14:57
jarvan

XXX.XXX.144.210

Divoké králíky choval zhruba před pěti lety (jestli ještě chová nevím) pan Mrázek z Dobrého pole u Kouřimi. Choval je normálně v králíkárnách a žádný problém s tím nebyl. Akorát se mu pořád prokousávali ven.
Mj jezdí v neděli do Štítar se slepicema.

13.12.2011 15:52
loudas

XXX.XXX.96.54

Dobrý den. Děkuji mnohokrát za odpovědi. Myslíte Štítary jako burzu Kolín? Neměl by jste náhodou na pána kontakt? Děkuji

13.12.2011 16:07
jarvan

XXX.XXX.144.210

loudas napsal(a):
Dobrý den. Děkuji mnohokrát za odpovědi. Myslíte Štítary jako burzu Kolín? Neměl by jste náhodou na pána kontakt? Děkuji

Kontakt na něj bohu žel nemám.
Ano, je to burza kolín.

13.12.2011 17:38
loudas

XXX.XXX.96.54

Dobrá. Přesto děkuji. Na burzu do Kolína občas jezdím, tak se tam na něj zkusím pozeptat a snad na něho narazím.

14.12.2011 09:42
rtep

XXX.XXX.179.130

loudas napsal(a):
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je možné chovat v zajetí zajíce polního. V případě, že bych uvažoval případně o zřízení celoročního výběhu chráněného ze všech stran pletivem cca o velikosti třeba 4 x 2 x 2 m + nějaký přístřešek nejspíš zděný, kam by si zalézali při nepřízni počasí? Jedná se mi o Vaše zkušenosti, pokud to je možné vůbec realizovat, zda bude mít maso stejnou chuť jako u volně žijících polňáků, složení krmiva, zda je stejné jako pro obyčejné králíky, kontakt nebo možnost získání nepříbuzných mláďat a kontakt na někoho z Vás kdo se tímto zabývá nejlépe z východních čech. Také by mě zajímalo zda by bylo možné takto chovat 2 samice, které bych chtěl mít v boxu společně i při vyvádění mláďat a samce chovaného odděleně? Děkuji za odpovědi. Milan

Kdysi jsem se o chov zajíce polního také zajímal . Ale to byl povolen jen jako farmový chov a produkce sloužila pouze k zazvěřování . Informace jsem čerpal jen velmi těžce , protože chov zajíce polního je v zajetí velmi problémový . Pokud byste měl zájem , mrkněte se na stránky
http://www.zajici.eu/index.html
velmi ochotní lidé.

14.12.2011 09:54
rtep

XXX.XXX.179.130

Doporučuji mrknout se i chovatelům králíků . Ve fotogalerii jsou obrázky kotců pro zajíce . Pro stavitele králíkáten je to myslím velmi inspirativní .
A ještě jeden odkaz
https://www.ifauna.cz/clanek/kralici/zkusenosti-s-umelym-odchovem-mladat-zajice-polniho/2146/

14.12.2011 10:29
loudas

XXX.XXX.207.212

Děkuji mnohokrát za odpovědi a užitečné informace. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík