Dnes když jsem dělal samci manikůru jsem zjistil nějaký diný stav srsti.
Děje se to hlavně na páteři od předních lopatek až po ocásek.
Nevím jestli to není prašivina-neměl by ji kde chytit....Nebo, že by to bylo línání?? Vypadá to jako by měl v srsti lupy.
Přikládám foto( i když ne moc kvalitní ).
borax
napsal(a):
Nevím jestli to není prašivina-neměl by ji kde chytit....Nebo, že by to bylo línání?? Vypadá to jako by měl v srsti lupy.
Další foto:
michaela83
napsal(a):
obávám se že se jedná o dravčíky. Mám u Vss samce stejný problém... Dá se to řešit Arpalitem a důkladnou dezinfekcí kotce, stav se zlepší, ale mě se doteď nepovedlo se jich zbavit na 100%. A taky nepřišel do styku s jinými králíky
Díky za info.
Tak to je velmi špatná zpráva.
Nevím jestli to má vliv i na reprodukci, protože poslední dobou je to, alespoň co se týká chuti" jít na to",velice špatný.
Arpalit mám doma, tak jej vyzkouším.Nepomůžou nějaká abntibiotika?Jako podpůrný prostředek?
VSS je narozený 1/2010 takže ještě relativně mladý chlap
borax
napsal(a):
Díky za info.
Nevím jestli to má vliv i na reprodukci, protože poslední dobou je to, alespoň co se týká chuti" jít na to",velice špatný.
Arpalit mám doma, tak jej vyzkouším.Nepomůžou nějaká abntibiotika?Jako podpůrný prostředek?
stači zajít k veterináří, pichne injekci a je po starostech
borax
napsal(a):
Díky za info.
Na dravčíky spolehlivě zabírá advocate - je to spot on. Každopádně to stejně musí vidět veterináře, přes internet se nemoc určit nedá.
borax
napsal(a):
Dravčíky jsel léčil stříkám bioKillem a dařilo se. Existuje i vakcina. Snad ivomec, ale přesně si již nepamatuji.
borax
napsal(a):
Díky za info.
Tak můj samec nevypadá že by mu chyběla chuť skákat. Jak tam dám samici, může se umlátit. S těma vakcínama - no nevím, taky jsem mu nechávala něco píchnout a bohužel to bylo bez efektu. Někdo dokonce radil stříkat králíka septonexem, ale s tím nemám žádné zkušenosti - bojím se, že to olíže. Dobré je odumřelou srst vyčesat a vystříkat tím Biokillem nebo Arpalitem a za nějakou dobu opakovat s tím, že se musí vydezinfikovat i kotec a veškeré příslušenství. Mám tu samce aj jiných plemen a ti nikdy neměli problém, jen tenhle stříbrňák.
michaela83
napsal(a):
Tak můj samec nevypadá že by mu chyběla chuť skákat. Jak tam dám samici, může se umlátit. S těma vakcínama - no nevím, taky jsem mu nechávala něco píchnout a bohužel to bylo bez efektu. Někdo dokonce radil stříkat králíka septonexem, ale s tím nemám žádné zkušenosti - bojím se, že to olíže. Dobré je odumřelou srst vyčesat a vystříkat tím Biokillem nebo Arpalitem a za nějakou dobu opakovat s tím, že se musí vydezinfikovat i kotec a veškeré příslušenství. Mám tu samce aj jiných plemen a ti nikdy neměli problém, jen tenhle stříbrňák.
Když jsem začínal, tak jsem si to přitáh prvním samcem a po dvou letech chovu to skončilo tím, že jsem musel všechy králíky za nemalé ztráty vymlátit, kotce vypálit a dezinfikovat a nakoupit králíky nové. Měl jdem burgunďáky, kaliforňáky a novozélandské bílé. Tak že bych to být Vámi rozhodně nenechával plavat. Bohu žel je toho dost i na výstavách a je třeba to před koupí pořádne zkontrolovat. Když se mi vrací králíci z výstavy, tak je raději hned preventivně postříkám BK.
jarvan
napsal(a):
Když jsem začínal, tak jsem si to přitáh prvním samcem a po dvou letech chovu to skončilo tím, že jsem musel všechy králíky za nemalé ztráty vymlátit, kotce vypálit a dezinfikovat a nakoupit králíky nové. Měl jdem burgunďáky, kaliforňáky a novozélandské bílé. Tak že bych to být Vámi rozhodně nenechával plavat. Bohu žel je toho dost i na výstavách a je třeba to před koupí pořádne zkontrolovat. Když se mi vrací králíci z výstavy, tak je raději hned preventivně postříkám BK.
Tak moje zkušenost je zatím taková, že samice to od něj nikdy nechytily a trpí tím jen on. Samozřejmě má období kdy je naprosto ok, někdy se mu to objeví, ale jen malé ložisko. Teď mám králíky jen na maso, takže zatím v pohodě.
michaela83
napsal(a):
Tak moje zkušenost je zatím taková, že samice to od něj nikdy nechytily a trpí tím jen on. Samozřejmě má období kdy je naprosto ok, někdy se mu to objeví, ale jen malé ložisko. Teď mám králíky jen na maso, takže zatím v pohodě.
Přátelé moc všem děkuji za rady.
Aplikoval jsem Arpalit Neo (ten jsem měl doma po léčbě svrabu).
Dnes jsem volal vet. a říkal, že injekce přijde na 30 Kč.Tak to je v pohodě.
Jen doufám, že jsem nenakazil VSS samici, která byla v pátek na líbánkách.
Preventivně ji několikrát postříkám Arpalitem.
borax
napsal(a):
Přátelé moc všem děkuji za rady.
Aplikoval jsem Arpalit Neo (ten jsem měl doma po léčbě svrabu).
Dnes jsem volal vet. a říkal, že injekce přijde na 30 Kč.Tak to je v pohodě.
Jen doufám, že jsem nenakazil VSS samici, která byla v pátek na líbánkách.
Preventivně ji několikrát postříkám Arpalitem.
Takže vet.chtěl 40 Kč,namísto avizovaných 30Kč... Neřekl mi ani o jakého parazita jde a ani co ušákovi vůbec píchl.
O nutnosti desinfekce kotců ani necekl.....
Za 10 dnů mám přijít na další injekci.
Použití ARPALITU mi zkritizoval s tím, že si tím králíka zabiju.Prý je to moc silné!!
Alternativu nedoporučil. Takže s**u na jeho rady!
Ve světle těchto událostí jsem rád, že si očkuji mor a myx. sám.Celý rok bych byl hrůzou bez sebe, jestli mi ušáci nevychcípají.
INU DALŠÍ ZLATOKOP
borax
napsal(a):
Takže vet.chtěl 40 Kč,namísto avizovaných 30Kč... Neřekl mi ani o jakého parazita jde a ani co ušákovi vůbec píchl.
Použití ARPALITU mi zkritizoval s tím, že si tím králíka zabiju.Prý je to moc silné!!
Ve světle těchto událostí jsem rád, že si očkuji mor a myx. sám.Celý rok bych byl hrůzou bez sebe, jestli mi ušáci nevychcípají.
INU DALŠÍ ZLATOKOP
Já dneska koupila ten BioKill, tak uvidíme, samcovi se zase udělalo ložisko. Je to ale pěknej samec a je mi ho líto klepnout, dává moc pěkný mladý :(
borax
napsal(a):
INU DALŠÍ ZLATOKOP
U arpalitu opravdu může dojít k problémům, i když je to přípravek vhodný i pro králíky, tak zřejmě tak vhodný není, opravdu po něm bývají otravy. Nejlepší alternativou je advocate - dražší než 40 kč, ale zato účinkuje dlouho - tudíž i preventivně. Vet vám nejspíš dal ivomec, ale vaše blbost, že se nezeptáte.
michaela83
napsal(a):
Já dneska koupila ten BioKill, tak uvidíme, samcovi se zase udělalo ložisko. Je to ale pěknej samec a je mi ho líto klepnout, dává moc pěkný mladý :(
Biokill vhodný přímo na zvířata se již nevyrábí, vyrábí se pouze biokill určený na postřik prostředí - žlutý, takže pozor (nejspíše objevili něco škodlivého, kvůli čemu ho stáhli) - třeba se ještě sem tam ten oranžový na zvířata objeví, ale už spíše ne.
kralikofil
napsal(a):
Biokill vhodný přímo na zvířata se již nevyrábí, vyrábí se pouze biokill určený na postřik prostředí - žlutý, takže pozor (nejspíše objevili něco škodlivého, kvůli čemu ho stáhli) - třeba se ještě sem tam ten oranžový na zvířata objeví, ale už spíše ne.
Vím, že už jsme to tu, možná že i spolu, rozebírali, ale já používám klasický žlutý (doporučil mi jej veterinář) a vše OK. Musí se dát pozor, aby se to nenasříkalo třeba do očí. Nikdy jsem s tím problémy neměl a hlavně funguje to.
jarvan
napsal(a):
Vím, že už jsme to tu, možná že i spolu, rozebírali, ale já používám klasický žlutý (doporučil mi jej veterinář) a vše OK. Musí se dát pozor, aby se to nenasříkalo třeba do očí. Nikdy jsem s tím problémy neměl a hlavně funguje to.
Mám doma spot-on Frontline 0,8 ml.Dá se to taky použít?
Je tedy spíš pro kočky a psi...
Moc se v tom nevyznám.Asi to vyrábí více firem pod různými názvy.
Jinak ten Biokill už je v prodeji jen ten žlutý.
Tak nevím jestli nebude bezpečnější ten Arpalit.
U ušního svrabu byl účinný a nějakých vedlejších účinků jsem si nevšiml.
jarvan
napsal(a):
Jj, bavili, ale to bylo ještě tehdy, kdy na trhu byly oba biokilly a oba měly napsané na pohled úplně stejné složení - jen na jednom bylo že je na zvířata a na druhém, že je na prostředí. Stáhli jen ten na zvířata (logicky předpokládám, že to brali logicky také, že když je výrobek určený na prostředí, tak nikoho nenapadne stříkat to na zvíře). Něco s tím preparátem muselo být hodně špatně, když to stáhli.
Každopádně všechny ty patlací přípravky, i když určené pro zvířata, škodlivé mohou být, jelikož na většinu té havěti je potřeba aplikaci opakovat po týdnu a opakovaně - konkrétně blechy třeba třikrát. Snad se ta látka může v těle takto nakumulovat a dojde k otravě. Já už právě radši používám spot ony - i když ty vyráběné přímo určené na králíky u nás v čr nikde neseženete, tak ty spot ony pro psy vhodné některé jsou - např. stronghold, advantage, advocate. Na veterináři jsem vymámila, aby mi zjistil přímo u výrobce, jaké byly výsledky testů na králících. Vím, že v ostatních zemích ty spot ony normálně používají, ale radši jsem se chtěla ještě ujistit.
Co jsem si všimla, tak u nás absolutně ze všech obchodů zmizel arpalit neo - k dostání už jen na internetu. Ještě před rokem ho měli všude a najednou nic. Nahradil ho diffusil Jonatan nebo jak se to píše - také prý vhodný pro králíky.
borax
napsal(a):
Mám doma spot-on Frontline 0,8 ml.Dá se to taky použít?
Je tedy spíš pro kočky a psi...
Moc se v tom nevyznám.Asi to vyrábí více firem pod různými názvy.
Jinak ten Biokill už je v prodeji jen ten žlutý.
Tak nevím jestli nebude bezpečnější ten Arpalit.
U ušního svrabu byl účinný a nějakých vedlejších účinků jsem si nevšiml.
Frontline na králíka rozhodně ne. Arpalit musí být označen neo, ale u nás se již v obchodě nesežene a není asi vhodný pro opakované aplikace, jen přes internet. Ze spot onů jsou pro králíky advocate, advantage, stronghold (vše v nejmenší dávce - štěně - do 4 kg) - ty jsou stoprocentně bezpečné, ale musíte koukat, na jaké parazity konkrétně jsou - na dravčíky, blechy apod. se používá ten advocate, ale zas nezabírá na klíšťata, advangate je zas hlavně na blechy a klíšťata. Stronghold nevím přesně na co všechno, určitě blechy, klíšťata, ale nevím na co dál. Je každopádně nejdražší.
kralikofil
napsal(a):
Frontline na králíka rozhodně ne. Arpalit musí být označen neo, ale u nás se již v obchodě nesežene a není asi vhodný pro opakované aplikace, jen přes internet. Ze spot onů jsou pro králíky advocate, advantage, stronghold (vše v nejmenší dávce - štěně - do 4 kg) - ty jsou stoprocentně bezpečné, ale musíte koukat, na jaké parazity konkrétně jsou - na dravčíky, blechy apod. se používá ten advocate, ale zas nezabírá na klíšťata, advangate je zas hlavně na blechy a klíšťata. Stronghold nevím přesně na co všechno, určitě blechy, klíšťata, ale nevím na co dál. Je každopádně nejdražší.
Arpalit Neo už mám doma delší dobu a tak jsem ani nevěděl, že se nevyrábí.
Vtírám mu ho jednou denně do kůže.A masíruji ho. Tak spokojeného jsem ho ještě neviděl
Asi ho to svědí.
Jinak dík za info.
Frontline jsem ještě nepoužil. Koupím raději to Advocate.
Má to fakt hrozný.Snad se mu uleví.Chovám sice králíky jen na maso, nejsem tedy cíťa.
Ale preferuji humánní chov.
A KAREL-jak mému šampionovi familíérně říkám, si to zaslouží
borax
napsal(a):
Arpalit Neo už mám doma delší dobu a tak jsem ani nevěděl, že se nevyrábí.
Vtírám mu ho jednou denně do kůže.A masíruji ho. Tak spokojeného jsem ho ještě neviděl
Asi ho to svědí.
Jinak dík za info.
Frontline jsem ještě nepoužil. Koupím raději to Advocate.
Má to fakt hrozný.Snad se mu uleví.Chovám sice králíky jen na maso, nejsem tedy cíťa.
Ale preferuji humánní chov.
A KAREL-jak mému šampionovi familíérně říkám, si to zaslouží
Samec vyléčen.
Postačily dvě injekce od vet.+ první týden denně a pak obden vtírání( týden) ARPALITU do srsti.
Kotec jsem opálil plamenem.
Advocate jsem nekupoval, protože je dost drahý....
borax
napsal(a):
Samec vyléčen.
Postačily dvě injekce od vet.+ první týden denně a pak obden vtírání( týden) ARPALITU do srsti.
Kotec jsem opálil plamenem.
Advocate jsem nekupoval, protože je dost drahý....
Dravčík je zpět.
Jak to tedy je?Je to přenosné i na samice....
Právě bych potřeboval dát samce na skok.A mladý samec je k použití až v květnu.
borax
napsal(a):
Dravčík je zpět.
Jak to tedy je?Je to přenosné i na samice....
Právě bych potřeboval dát samce na skok.A mladý samec je k použití až v květnu.
No já nevím, u našeho samce nikdy k přenosu na samici nedošlo, takže já bych připustila. Ale někdo tu říkal, že si nakazil celý chov, tak nevím. U dravčíků je důležitá také celková dezinfekce kotce, včetně misek a jeslí. Je to potvora a jak říkám, našemu samci se také stále vrací.
kralikofil
napsal(a):
Čistě logicky - dravčík je parazit. Odkdy si parazit vybírá oběti podle pohlaví? Stačí jen přemýšlet.
čistě logicky - u nás se dravčík drží pouze na tomto samci, mám ho v chovu (jen na maso, abyste si nemyslela, že postižené králíky dávám dál) dva roky. Ať dělám co dělám, nemůžu ho ze samce dostat. Má dny, kdy je krásně čistý a osrstěný, někdy se ložisko objeví a můžu dezinfikovat jak chci, stejně tam ta potvora je. Má to jen on. Samice to od něj nikdy nechytly. Nevím co je na tom pravdy, ale někde jsem četla že jim víc šmakujou samci, ale to opravdu nemám ověřené.
michaela83
napsal(a):
čistě logicky - u nás se dravčík drží pouze na tomto samci, mám ho v chovu (jen na maso, abyste si nemyslela, že postižené králíky dávám dál) dva roky. Ať dělám co dělám, nemůžu ho ze samce dostat. Má dny, kdy je krásně čistý a osrstěný, někdy se ložisko objeví a můžu dezinfikovat jak chci, stejně tam ta potvora je. Má to jen on. Samice to od něj nikdy nechytly. Nevím co je na tom pravdy, ale někde jsem četla že jim víc šmakujou samci, ale to opravdu nemám ověřené.
Každý parazit se chová naprosto stejně a nedělá rozdíly mezi pohlavím. Zda napadne daného jedince může také souviset s imunitním systémem, jak dlouho má možnost být infikovaný jedinec s jiným apod. To, že se to tomu vašemu vrací, je známkou špatné léčby, nic jiného v tom není, takže nevím co děláte a neděláte, ale asi neděláte nic. Dezinfekce na parazity určitě neúčinkuje, na ně musíte použít přípravek s takovým složením, které definitivně parazita zlikviduje. Ošetřit se musí jak prostředí, tak zvíře a to obdobně jako u blech. A je otázkou kdy to budete mít v celém chovu.
No a hlavně, víte, že jde opravdu o dravčíka? Veterinář ho rozborem potvrdil?
kralikofil
napsal(a):
Každý parazit se chová naprosto stejně a nedělá rozdíly mezi pohlavím. Zda napadne daného jedince může také souviset s imunitním systémem, jak dlouho má možnost být infikovaný jedinec s jiným apod. To, že se to tomu vašemu vrací, je známkou špatné léčby, nic jiného v tom není, takže nevím co děláte a neděláte, ale asi neděláte nic. Dezinfekce na parazity určitě neúčinkuje, na ně musíte použít přípravek s takovým složením, které definitivně parazita zlikviduje. Ošetřit se musí jak prostředí, tak zvíře a to obdobně jako u blech. A je otázkou kdy to budete mít v celém chovu.
Veterinář je ko**t. Asi ani sám neví.Píchl mu 2* Ivomec( asi ).Desinfekci jsem provedl (důkladně)plamenem.
Králík má jen ložiska na páteři.A má to jen on.Podotýkám, že VSS.
Co silnějšího použít než Arpalit? Asi jen paličku a česnek, ne?
Všechny samice mám zdravé.....Tak nevím kde se stala chyba?
borax
napsal(a):
Veterinář je ko**t. Asi ani sám neví.Píchl mu 2* Ivomec( asi ).Desinfekci jsem provedl (důkladně)plamenem.
Králík má jen ložiska na páteři.A má to jen on.Podotýkám, že VSS.
Co silnějšího použít než Arpalit? Asi jen paličku a česnek, ne?
Všechny samice mám zdravé.....Tak nevím kde se stala chyba?
Tak to prvně musíte vyměnit veterináře. V čem je chyba se totiž zjistí jedině vzorkem zkouknutým pod mikroskopem. Známá se takhle jednou divila, co to má pravidelně za fleky na ruce, králík je měl na zádech, také pravidelně, vždy nějak zmizely a opět se vrátily. Nakonec zjistili, že je to plíseň.........
Takže prvně musíte najít veterináře, který tedy určí zda jde tedy opravdu o dravčíka a pak nasadit řádnou léčbu. Každopádně je to čistě vaše věc, jak to vyřešíte. Na dravčíka spolehlivě zabere advocate a jelikož má účinnost nějaký měsíc myslím, tak dravčík nemá šanci. Arpalitem musíte matlat minimálně každých 7 dní (a to není jisté, zda těch 7 dní opravdu pořád účinek má), takže ve finále vyjde tohle mnohem dráž než jeden spot on. Moc dobře si pamatuji, když jsem arpalit používala na dva zakrslíky jako ochranu před klíšťaty, když v létě chodily lítat na zahradu, jak dlouho mi vydržel, když jsem je tím pajcovala co 7 dní a jelikož se to musí dostat až na kůži, tak to bylo opravdu velké množství.
kralikofil
napsal(a):
Milá Aleno, věřte mi, že jsem vyzkoušela snad vše, co trh na tyto parazity nabízí. Mám od veterináře potvrzeno, že se jedná o dravčíky. Jak můžete říct, že nic nedělám, pokud u léčby neasistujete, to nechápu . Možná jste to špatně pochopila - dezinfekci nepoužívám na králíka, ale na všechny propriety, které s ním přijdou do styku a na kotec. Krom veškerých sprejů jako Arpalit, Biokill, očkování Ivomec a spot on - už nevím název, jsem vyzkoušela i různé babské rady. Samec je ve velmi dobré kondici, stravu má více než pestrou. Jinak samec je uplně mimo od všech ostatních králíků. Jak říkám, v chovu ho mám dva roky a samice to od něj nikdy nechytily. Máte vůbec vy osobní zkušenost s tímto parazitem???
Možná by bylo lepší jít na vaší mazlitelskou diskuzi, než se tu navážet do ostatních, kteří se snaží něco dělat, podle vás je ale bohužel všechno špatně.
Nemá cenu tady pak komukoli radit, když přijdete vy z mazlitelské diskuze a všechny tu srazíte k zemi, že to dělají špatně.
michaela83
napsal(a):
Milá Aleno, věřte mi, že jsem vyzkoušela snad vše, co trh na tyto parazity nabízí. Mám od veterináře potvrzeno, že se jedná o dravčíky. Jak můžete říct, že nic nedělám, pokud u léčby neasistujete, to nechápu . Možná jste to špatně pochopila - dezinfekci nepoužívám na králíka, ale na všechny propriety, které s ním přijdou do styku a na kotec. Krom veškerých sprejů jako Arpalit, Biokill, očkování Ivomec a spot on - už nevím název, jsem vyzkoušela i různé babské rady. Samec je ve velmi dobré kondici, stravu má více než pestrou. Jinak samec je uplně mimo od všech ostatních králíků. Jak říkám, v chovu ho mám dva roky a samice to od něj nikdy nechytily. Máte vůbec vy osobní zkušenost s tímto parazitem???
Možná by bylo lepší jít na vaší mazlitelskou diskuzi, než se tu navážet do ostatních, kteří se snaží něco dělat, podle vás je ale bohužel všechno špatně.
Nemá cenu tady pak komukoli radit, když přijdete vy z mazlitelské diskuze a všechny tu srazíte k zemi, že to dělají špatně.
Nechci se tu do nikoho navážet, ale vymazlíčkovaní "rádoby chovatelé" mi taky někdy lezou na nervy....
Nemám a nikdy mít nebudu "šampiony" z titulem( Made in EU ) a právě proto nepoletím z každou prkotinou k vet.
Pochopitelně nemůžu vědět naprosto všechno....
Ale na to máme právě podobná fora, abychom si vzájemně poradili,ne?
Přeji Vám i Vašim zdravým mazlíčkům hezký večer
michaela83
napsal(a):
Já zkušenost s dravčíky mám (však mám jednoho králíka z "králíkárny" - onehdá špatný kup), u nás na veterině s nimi zkušenost mají a pokud se správně léčí, tak se prostě vyléčí. Tudíž prostě to, co děláte, děláte špatně. A neustále zdůrazňuji, že je potřeba veterinář, který králíkům opravdu rozumí a v problémech se vyzná, ale jaksi "chovatelé" na této diskuzi to absolutně ignorují, vše řeší s jakýmsi podomním "veterinářem", který o králících neví absolutně nic, a pokud je již alespon dokáže správně naočkovat, je to ohromný úspěch. Nenavážím se do nikoho, jen poukazuji na to, že pokud se zvíře doposud nevyléčilo, je léčba špatná - a to jak v případě veterináře - neodborníka, tak ty laické pokusy obvyklé na ifauně - hlavně aby to moc nestálo. Lidé by prostě měli pochopit, že pokud chtějí chovat zvířata, musejí si najít specializovaného veterináře a také jejich služby využívat - pak nebudou nastávat situace, kdy je těch specialistů hrstka a ostatní tomu nerozumí, ale začne se více veterinářů specializovat a pak bude veškerá léčba účinnější.
michaela83
napsal(a):
Já zkušenost s dravčíky mám (však mám jednoho králíka z "králíkárny" - onehdá špatný kup), u nás na veterině s nimi zkušenost mají a pokud se správně léčí, tak se prostě vyléčí. Tudíž prostě to, co děláte, děláte špatně. A neustále zdůrazňuji, že je potřeba veterinář, který králíkům opravdu rozumí a v problémech se vyzná, ale jaksi "chovatelé" na této diskuzi to absolutně ignorují, vše řeší s jakýmsi podomním "veterinářem", který o králících neví absolutně nic, a pokud je již alespon dokáže správně naočkovat, je to ohromný úspěch. Nenavážím se do nikoho, jen poukazuji na to, že pokud se zvíře doposud nevyléčilo, je léčba špatná - a to jak v případě veterináře - neodborníka, tak ty laické pokusy obvyklé na ifauně - hlavně aby to moc nestálo. Lidé by prostě měli pochopit, že pokud chtějí chovat zvířata, musejí si najít specializovaného veterináře a také jejich služby využívat - pak nebudou nastávat situace, kdy je těch specialistů hrstka a ostatní tomu nerozumí, ale začne se více veterinářů specializovat a pak bude veškerá léčba účinnější.
borax
napsal(a):
Nechci se tu do nikoho navážet, ale vymazlíčkovaní "rádoby chovatelé" mi taky někdy lezou na nervy....
Nemám a nikdy mít nebudu "šampiony" z titulem( Made in EU ) a právě proto nepoletím z každou prkotinou k vet.
Pochopitelně nemůžu vědět naprosto všechno....
Ale na to máme právě podobná fora, abychom si vzájemně poradili,ne?
Přeji Vám i Vašim zdravým mazlíčkům hezký večer
Nejsem vymazlíčkovaný rádoby chovatel. Jen chápu jako naprosto přirozenou věc, že pokud je zvíře nemocné, léčí ho veterinář. Neházím dotazy na internet jako do věštecké koule. První jdu k veterináři, pokud se mi jeho přístup nezdá, najdu si jiného. Pokud existuje x řešení problému, zkusím se zeptat na nějakém fóru na zkušenosti. Ale v životě si nedovolím jakoukoliv samoléčbu dle věštecké koule. Kdyby se zodpovědně chovali všichni chovatelé, tak zde nebude x desítek dotazů na téma kokcidioza, entero, atd. atd. Chov jakéhokoliv zvířete stojí prostě peníze a to se musí naučit všichni, nežijeme v pravěku. U mě prostě znamená pořízení zvířete = řádná péče. Tak jsem byla i vychovávaná.
kralikofil
napsal(a):
Nejsem vymazlíčkovaný rádoby chovatel. Jen chápu jako naprosto přirozenou věc, že pokud je zvíře nemocné, léčí ho veterinář. Neházím dotazy na internet jako do věštecké koule. První jdu k veterináři, pokud se mi jeho přístup nezdá, najdu si jiného. Pokud existuje x řešení problému, zkusím se zeptat na nějakém fóru na zkušenosti. Ale v životě si nedovolím jakoukoliv samoléčbu dle věštecké koule. Kdyby se zodpovědně chovali všichni chovatelé, tak zde nebude x desítek dotazů na téma kokcidioza, entero, atd. atd. Chov jakéhokoliv zvířete stojí prostě peníze a to se musí naučit všichni, nežijeme v pravěku. U mě prostě znamená pořízení zvířete = řádná péče. Tak jsem byla i vychovávaná.
Zdravim jak toto dopadlo zbavil ste se toho dravcika ?
Mam samce cincily velke dnes sem si vsiml loziska s lupy mezi lopatkama nekdy v tydnu dam vzorek pod mikroskop
pokud tam budou dravcici tak co mam nachystat aby to zabralo ?
Veterinarka me prijede za 2 tydny ockovat na mor a mixu mam ji rict i o vakcinu ivomec.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jan Šporcr
napsal(a):
Zdravim jak toto dopadlo zbavil ste se toho dravcika ?
Mam samce cincily velke dnes sem si vsiml loziska s lupy mezi lopatkama nekdy v tydnu dam vzorek pod mikroskop
pokud tam budou dravcici tak co mam nachystat aby to zabralo ?
Veterinarka me prijede za 2 tydny ockovat na mor a mixu mam ji rict i o vakcinu ivomec.
Kupte si Arpalit a párkrát nastříkejte a je po dravčíkovi.