Dokrmování mládat - kolikrát a jaké množství

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2012 09:20
jani

XXX.XXX.218.252

Prosím o radu, jak často a v jakém množství kapek krmit 3denní mládata? Je možno po 3 hodinách asi 5 kapek kozího mléka kapátkem? Sají si z něho sami, jen mám obavy, abych je nepřepila, popřípadě aby neměli málo.
Děkuji

29.2.2012 10:39
jarvan

XXX.XXX.144.210

Krmil bych stejně, jako krmí samička, tedy jednou nebo max dvakrát denně. Asi desetidenním jsem dával necelý ml, takto malým bych dal tak půlku (0,3ml).

29.2.2012 12:32
kachna

XXX.XXX.188.76

jani napsal(a):
Prosím o radu, jak často a v jakém množství kapek krmit 3denní mládata? Je možno po 3 hodinách asi 5 kapek kozího mléka kapátkem? Sají si z něho sami, jen mám obavy, abych je nepřepila, popřípadě aby neměli málo.
Děkuji

nešlo by v okolí sehnat nějakou kojnou samici?

29.2.2012 13:45
akela

XXX.XXX.250.15

Vzhledem k tomu, že kozí mléko je mnohem méně výživné než králičí, tak musíte krmit častěji než by krmila samice. Nám se osvědčilo v těchto 3 - 5 dnech po 3 hodinách. Pak po 5-6 hodinách. Je dobré do kozího mléka přidat malinko včelího medu - na půl hrnku 0,5 lžičky a 3 kapky Rabitinu. Zpočátku stačí když na jedno krmení vysají tak cca 0,5 -1ml. Hlavně nezapomeňte před krmením položit na studenou podložku - např. nerezový tác, dlažbu a pod, aby se vyčůrali a po nakrmení vlhkým ubrouskem namasírovat bříško, aby se vykadili a třeba i vyčůrali. A pozor na prochladnutí - dejte jim do pelíšku třeba lahev s teplou vodou a tu často měňte, pokojová teplota jim nestačí. Hodně štěstí, více info na akelinaposta@seznam.cz

1.3.2012 09:01
jani

XXX.XXX.218.252

Moc děkuji za rady, za poslední příspěvek zvlášt, bohužel jsme to nezvládli. Situace byla taková, že mi rexina porodila v neděli 5 mladých, nechala je vychladnout- v pondělí odpoledne, nějak se o ně nestarala, přitom je to starší zkušená a dosud dobrá matka. Zůstali tři živá mimča, vzala jsem je i se samicí domů, dala jsem ji do bedny na chodbu, aby nebyla přímo ve vytápěném bytě -v zhledem k nastartování zimní srsti a předešlým mrazům. Malý jsem dala na termofor, zahřáli se, dala jsem jim kozí mléko a dala je zpět do bedny k samici včetně zbytků chlupů z hnízda, ale rexina po nich šlapala a jedno zalehla. Druhý den měly svraštělá bříška, zvláště jedno, tak jsem opět dala kozí mléko, termofor, byly zase prochladlí,, zkoušela jsem přiložit k matčiným cecíkům,ale bez úspěchu, dala jsem tedy rexinu zpět do králíkárny, mimča jsem co tři hodiny krmila asi 16 kapek kozího mléka z kapátka - sáli si sami, bohužel to jedno nepřežilo, včera se mi podařilo sehnat u kámoše stejně starý vrh, tak jsem tam mimčo zavezla,ale bylo takové už jakoby oslabené, sice teploučké, pilo, ale takové jakoby měkké-gumové, kámoš říkal, že určitě nepřežije - což si taky myslím. Bříško jsem masírovala, mimča bobečkovaly. Byly na termoforu v kuličkách z dutého vlákna překryté flaušem, tedy teploučko měly, papinku taky, možná matka poznala, že není něco vpořádku - přírodní instikt zvířat - kdo ví. Škoda jich. Navíc mi v těch mrazech -dva dny před jejich zkončením - porodila prvnička 4 malé a roztahala je - ach jo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík